kmalcherczyk Posted June 13, 2013 Share Posted June 13, 2013 Mój sklep aktualnie wygląda tak: http://serwer1374283.home.pl/Outletowe/index.php Lecz mam z nim kilka problemów, mianowicie: - Nie wiem jak zrobić żeby polskie znaki działały bo jak zauważyć możecie nie działają. - Jeśli ktoś jest w stanie powiedzieć mi dlaczego w module nowe produkty jak się przypatrzycie jedno okienko jest większe od pozostałych? Chciałbym też się dowiedzieć gdzie mogę zmienić ich wielkość bo chciałbym aby były większe. Jeśli znajdzie się jakaś osoba obeznana w temacie, proszę o pomoc. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted June 13, 2013 Share Posted June 13, 2013 1. Polskie znaki nie działają? 2. produkt jako jedyny posiada <a>: być może jest to związane z dostępnością towaru, masz go oznaczonego jako niedostępny i pokazuje datę, kiedy będzie to są tylko przypuszczenia, jednak uważam, że powinieneś pokręcić się wokół tego tematu Link to comment Share on other sites More sharing options...
kmalcherczyk Posted June 13, 2013 Author Share Posted June 13, 2013 Może źle sprecyzowałem, polskie znaki wyświetla ale źle bo są jakby większe już daje przykład: http://serwer1374283.home.pl/Outletowe/index.php?id_category=6&controller=category Zobacz sobie w kategoriach np. Koszulki z długim rękawem, litera ę jest większa niż pozostałe. No co będę tłumaczyć przecież widać że coś jest nie tak. Natomiast jeśli chodzi o drugi problem to może i jest coś z tą date natomiast produkt jest zaznaczony jako dostępny i niczym się nie różni od pozostałych próbnych produktów które wstawiłem i nawet gdy go usunę to wtedy inny robi się większy masz pomysł na to? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted June 13, 2013 Share Posted June 13, 2013 zatem problem leży w tym, że fonty, których używa template nie obsługują czcionki z polskimi znakami. mowa o tych czcionkach z googla: http://fonts.googleapis.com/css?family=Source+Sans+Pro:200,400,700,900,200italic,400italic,700italic,900italic http://fonts.googleapis.com/css?family=Finger+Paint owe czcionki wykorzystywane są w Twoim template, jak sobie podglądniesz je na na google webfonts, to zobaczysz, że z polskimi znakami jest problem, niestety: co pozostaje? chyba nic poza zmianą czcionek co do drugiego problemu, idę zerknąć w kod jeszcze raz Link to comment Share on other sites More sharing options...
kmalcherczyk Posted June 13, 2013 Author Share Posted June 13, 2013 Okey, będę Ci bardzo wdzięczny. A czy idzie jakoś zmienić czcionki na całej stronie za jednym razem w panelu bo nawet nie wiem jak się za to zabrać jak mam być szczery :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted June 13, 2013 Share Posted June 13, 2013 aby zmienić czcionki musisz edytować plik global.css (w katalogu z template) odszukujesz: 'Source Sans Pro' i zmianiasz np. na standardową 'Arial' Link to comment Share on other sites More sharing options...
kmalcherczyk Posted June 13, 2013 Author Share Posted June 13, 2013 (edited) A jeśli chodzi o ten dziwnie zmieniający wielkość moduł to masz jakiś pomysł? Czcionki już działają, dzięki. Teraz pozostała sprawa tego modułu... Edited June 13, 2013 by kmalcherczyk (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
And63 Posted June 13, 2013 Share Posted June 13, 2013 Możesz zwolnić przewijanie nowych produktów - będzie łatwiej, Link to comment Share on other sites More sharing options...
kmalcherczyk Posted June 14, 2013 Author Share Posted June 14, 2013 Nic mi to nie da że zwolnię przewijanie ale jeśli po zwolnieniu jesteś w stanie mi pomóc to proszę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted June 14, 2013 Share Posted June 14, 2013 zapewne chodzi o to, że w trakcie przeglądania kodu, owa koszulka szybko uciekała, nie było to przyjemne ;P dzięki za zmiany Link to comment Share on other sites More sharing options...
kmalcherczyk Posted June 14, 2013 Author Share Posted June 14, 2013 Aha no okey, zmiany dokonane, sam też szukałem czegoś w kodzie to fakt faktem tylko w nim jest godzina ale jak się tam dostałą i jak ja usunąć nie mam zielonego pojęcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts