mentalspot Posted June 10, 2013 Share Posted June 10, 2013 Witam, taki problem i nie za bardzo wiem co jest.. 1.5.2 prestashop Link to comment Share on other sites More sharing options...
oidnus Posted June 10, 2013 Share Posted June 10, 2013 Sprawdź czy masz odpowiednia wersje dotpay do twojej wersji presty zainstalowany Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted June 10, 2013 Share Posted June 10, 2013 co do dotpay... http://kontakt24.tvn...ych,286126.html rok temu latem było o tym głośno. Nie wiem jak jest teraz, ale chyba wygląda na to, że ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
mentalspot Posted June 10, 2013 Author Share Posted June 10, 2013 Sprawdź czy masz odpowiednia wersje dotpay do twojej wersji presty zainstalowany wiesz co a instalowałem przez amenuw adminie -> MODUŁY to nie dobiera automatycznie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted June 10, 2013 Share Posted June 10, 2013 a tę paczkę z modułem miałeś defaultowo zainstalowaną w preście? pytam, bo w defaultowej paczce nie ma tego modułu Link to comment Share on other sites More sharing options...
mentalspot Posted June 10, 2013 Author Share Posted June 10, 2013 (edited) a nie, masz rację ściągąłem ze strony Dotpaya, tylko że tam jest tylko 1 rodzaj : moduł dla PrestaShop [wersja 1.01, data aktualizacji 18.07.2012) Edited June 10, 2013 by mentalspot (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted June 10, 2013 Share Posted June 10, 2013 zerknałem w źródła modułu, nie przetestowałem, sprawdź: zmień; $smarty->assign(array( 'HOOK_PAYMENT_RETURN' => $dp->hookPaymentReturn())); na: $smarty->assign(array( 'HOOK_PAYMENT_RETURN' => $dp->hookPaymentReturn($params))); 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacas Posted July 7, 2013 Share Posted July 7, 2013 Witam, Też mam problem z modułem dotpay, inny niż opisany, ale może ktoś tutaj zna odpowiedź na moje pytanie... Po zaksięgowaniu płatności jak widzicie na obrazku tekst "payment accepted" jest po angielsku i nie mogę znaleźć miejsca w którym można go przetłumaczyć na polski, ale co gorsza jest powtórzony ze 200 razy (kilka stron przewijania). Co ciekawe powtórzenie jest z różnymi godzinami (przedział około 8h od pierwszego do ostatniego wpisu. Jak te niepotrzebne wpisy usunąć? oczywiście chciałbym, żeby wyświetlało się to tylko jeden raz. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
mentalspot Posted July 7, 2013 Author Share Posted July 7, 2013 zerknałem w źródła modułu, nie przetestowałem, sprawdź: zmień; $smarty->assign(array( 'HOOK_PAYMENT_RETURN' => $dp->hookPaymentReturn())); na: $smarty->assign(array( 'HOOK_PAYMENT_RETURN' => $dp->hookPaymentReturn($params))); zapomniałem odpisać, że to pomogło dziękuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted July 7, 2013 Share Posted July 7, 2013 Dobrze wiedzieć, że działa, tak swoją drogą to trochę "słabo" z ich strony, że wypuszczają moduły z błędami do obsługi płatności :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
iWebsite4You Posted September 10, 2013 Share Posted September 10, 2013 Jest juz lepszy modul http://videotutorial.pl/prestashop/moduly-prestashop/dotpay-prestashop Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted September 10, 2013 Share Posted September 10, 2013 szkoda, że płatny, i że aż tyle. kto go poleca i gdzie? możesz podać źródło do wiarygodnej informacji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
iWebsite4You Posted September 10, 2013 Share Posted September 10, 2013 Jeszcze ten link: http://3dstudiopro.com/dotpay-prestashop.html Wystarczy zapytac o firme w Dotpay w sparciu technicznym Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted September 10, 2013 Share Posted September 10, 2013 wybacz ale nie jest to zbyt wiarygodne... Link to comment Share on other sites More sharing options...
iWebsite4You Posted September 10, 2013 Share Posted September 10, 2013 (edited) Pomoc techniczna nie jest wiarygodna? Nie bede pisal, ze nie mam z nim nic wspolnego bo to by bylo klamstwo. Wiec moge napisac, ze dam 3 moduly za free dla sprawdzenia Edited September 10, 2013 by DannyM (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted September 10, 2013 Share Posted September 10, 2013 to, że piszesz, że jest polecany i że mam sobie zapytać pomoc techniczną, brzmi to mało wiarygodnie, jak już piszesz, że jest polecany przez Dotpay, to czemu o tym nie informują na swojej stronie? np. tutaj: http://www.dotpay.pl/integracja/sklepy_internetowe/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted September 10, 2013 Share Posted September 10, 2013 wysłałem do nich zapytanie. zobaczymy co odpowiedzą Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted September 10, 2013 Share Posted September 10, 2013 dopiero teraz zauważyłem, że dopisałeś, że jestes powiązany z dotpay Link to comment Share on other sites More sharing options...
iWebsite4You Posted September 10, 2013 Share Posted September 10, 2013 Jak pisalem moge rozdac 3 moduly za free. Kto pierwszy ten lepszy. Informacje o wpolpracy sa tutaj: http://www.dotpay.pl/integracja/platformy_sklepowe/ niestety ostatnia pozycja. Chcialem dodac modul do bazy prestashop ale niestety nie moge bo jest kodowany Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted September 10, 2013 Share Posted September 10, 2013 warto podawać takie informacje, teraz wiadomo, że nie ma co się zastanawiać tylko brać, teraz nie będę się "sadził" bo mi głupio wiarygodny i zwryfikowany w 100% no to czekamy na chętnych btw. witam na forum ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
iWebsite4You Posted September 10, 2013 Share Posted September 10, 2013 (edited) Dziekuje To pierwszy moj modul na PrestaShop wiec jak bedzie zainteresowanie to wydam nowe moduly a jak widac doswiadczenie mam duze Edited September 10, 2013 by DannyM (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mentalspot Posted September 10, 2013 Author Share Posted September 10, 2013 To ja z chęcią przetestuje i zintegruje u siebie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iWebsite4You Posted September 10, 2013 Share Posted September 10, 2013 (edited) Ok prosze odezwij sie na priv Jeszcze celem wyjasnienia wymagany jest najnowszy Ioncube Loadre 4.4+ Radze upewnic sie czy twoj serwer go posiada Plik do testu mozna pobrac tutaj: http://3dstudiopro.com/wypakuj_i_odpal_mnie.zip Edited September 10, 2013 by DannyM (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted September 10, 2013 Share Posted September 10, 2013 ten ioncube to zabezpieczenie przed kradzieżą kodu jak mniemam, zgadza się? Link to comment Share on other sites More sharing options...
iWebsite4You Posted September 10, 2013 Share Posted September 10, 2013 ten ioncube to zabezpieczenie przed kradzieżą kodu jak mniemam, zgadza się? Zgadza sie. Niestety mam juz kilka spraw na policji bo ludzie kradna i sprzedaja jako swoje. Smutna prawda ale tak jest Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted September 10, 2013 Share Posted September 10, 2013 wiem coś o tym ale niekiedy jest to ograniczenie, bo nie na wszystkich hostingach jest opcja na używanie ioncube trochę to kłopotliwe, szczególnie, że wiele sklepów leży na zwykłych shared hostingach Link to comment Share on other sites More sharing options...
iWebsite4You Posted September 10, 2013 Share Posted September 10, 2013 wiem coś o tym ale niekiedy jest to ograniczenie, bo nie na wszystkich hostingach jest opcja na używanie ioncube trochę to kłopotliwe, szczególnie, że wiele sklepów leży na zwykłych shared hostingach Na szczescie jest malo takich hostingow. No niestety sa takie co sa leniwe i nie uaktualniaja loaderow jak np. netart. Dla nich podmiana 1 pliku to opercja super trudna Link to comment Share on other sites More sharing options...
mentalspot Posted September 10, 2013 Author Share Posted September 10, 2013 a mam serwer na home z serii business serwer, później do nich zadzwonię i się dowiem czy to tam jest Link to comment Share on other sites More sharing options...
iWebsite4You Posted September 10, 2013 Share Posted September 10, 2013 a mam serwer na home z serii business serwer, później do nich zadzwonię i się dowiem czy to tam jest Uzyj pliku testowego > link podalem wyzej. Wszystko bedzie jasne Link to comment Share on other sites More sharing options...
PMaster Posted September 10, 2013 Share Posted September 10, 2013 co do dotpay... http://kontakt24.tvn...ych,286126.html rok temu latem było o tym głośno. Nie wiem jak jest teraz, ale chyba wygląda na to, że ok. Działo się, ktoś wie może jak to się skończyło? Przy okazji sprawdziłem nasze spółki obsługujące płatności: Dotpay - kapitał 4 mln przelewy24 - 1,7 mln Transferuj - 4,7 mln PayU - 4 mln A obroty sklepów internetowych w Polsce szacowane są na około 20 miliardów rocznie. Chyba darzymy te firmy niezłym zaufaniem Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted September 10, 2013 Share Posted September 10, 2013 Ta akcja z tym niewypłacaniem kasy była związana z faktem, że dotpay migrował z Polski do Wielkiej Brytanii. Nie znam szczegółów, coś mi się obiło o uszy, że po prostu otwierali oddział w UK? albo że są dwa dotpaye? w każdym razie gdzieś w necie znalazłem ciekawy wątek - no i jak wiadomo przeniesienie całej firmy to nie jeden dzień, więc był spory przestój z wypłatami. Z tego co wiem, wszyscy dostali swoje pieniądze, wprawdzie po małej obsuwie (siegąjącej 2-3 miesięcy - a podatki płacić trzeba ) - ale najwazniejsze, że każdy je otrzymał Link to comment Share on other sites More sharing options...
iWebsite4You Posted September 10, 2013 Share Posted September 10, 2013 Ta akcja z tym niewypłacaniem kasy była związana z faktem, że dotpay migrował z Polski do Wielkiej Brytanii. Jak wiadomo przeniesienie całej firmy to nie jeden dzień, więc był spory przestój z wypłatami. Z tego co wiem, wszyscy dostali swoje pieniądze, wprawdzie po małej obsuwie (siegąjącej 2-3 miesięcy - a podatki płacić trzeba ) - ale najwazniejsze, że każdy je otrzymał Zgadza sie tez mialem tam pieniadze i je otrzymalem Link to comment Share on other sites More sharing options...
mentalspot Posted September 10, 2013 Author Share Posted September 10, 2013 No więc wypluło : IonCube działa prawidłowo! IonCube working fine! Link to comment Share on other sites More sharing options...
iWebsite4You Posted September 10, 2013 Share Posted September 10, 2013 No więc wypluło : IonCube działa prawidłowo! IonCube working fine! No to poslij mi prosze na priv na jakiej domenie bedzie dzialac oraz swoj adres @ i wysle ci modul Wiec zostaly jeszcze 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
iWebsite4You Posted September 11, 2013 Share Posted September 11, 2013 Zostala jeszcze jedna licencja ( dwie rozdane): Licencja jest tylko na 1 domene Kupon rabatowy: Presta4Me Zamow tutaj: http://videotutorial...tpay-prestashop Link to comment Share on other sites More sharing options...
iWebsite4You Posted September 11, 2013 Share Posted September 11, 2013 Dziekuje za zamowienia. Wszystkie kupony sa juz uzyte. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iWebsite4You Posted September 16, 2013 Share Posted September 16, 2013 Nowa wersja modulu do pobrania na koncie klienta. Prosze o informacje jak sprawia sie modul w waszych sklepach? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacas Posted October 8, 2013 Share Posted October 8, 2013 Witam, Nadal mam problemy zarówno ze standardowym modułem dotpay (wielokrotne wyświetlanie na koncie klienta informacji o dokonaniu płatności) jak i z tym od iw4you (inny problem niż ze standardowym modułem). Napisałem do dotpay o problemach z ich modułem i odpisali: <HTML><HEAD> <TITLE>500 Internal Error</TITLE> </HEAD><BODY BGCOLOR=#FFFFFF> <H1>500 Internal Error</H1> The server encountered an internal error and could not complete your request. </BODY></HTML> Przypuszczam, że wynika to z konfiguracji serwera, możliwe możliwe, że są też problemy w htaccess-ie. Bardzo proszę skonsultować sprawę z firmą dostarczającą Panu hosting. Ma ktoś może pomysł jaki błąd w konfiguracji presty lub w htaccess może to powodować? Pozdrawiam, Jacek Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted October 8, 2013 Share Posted October 8, 2013 jak masz internal server error 500 włącz raportowanie błędów, powinieneś wówczas uzyskać więcej informacji co dokładnie nie działa i w którym miejscu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacas Posted October 8, 2013 Share Posted October 8, 2013 A gdzie to włączyć? nie widzę takiej opcji w backoffice... Link to comment Share on other sites More sharing options...
iWebsite4You Posted October 9, 2013 Share Posted October 9, 2013 (edited) Ma ktoś może pomysł jaki błąd w konfiguracji presty lub w htaccess może to powodować? Pozdrawiam, Jacek Na poczatek pokaz co masz teraz w htaccess No i napisz czy pytales w firmie i co powiedzieli Edited October 9, 2013 by iWebsite4You (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
PMaster Posted October 9, 2013 Share Posted October 9, 2013 (edited) Napisałem do dotpay o problemach z ich modułem i odpisali: Swoja drogą, uwagi takich firm radzę traktować z lekkim dystansem. Rzadko przyznają się do Swoich błędów, a odpowiedź w stylu: "to wina hostingu lub problemów z htaccess" należy do standardowych - w sumie to Ci pomogli Htaccess możesz spokojnie wykasować - sklep wygeneruje Ci nowy. Jeśli ręcznie nie dokonasz w nim zmian to istnieje znikome prawdopodobieństwo, że będzie powodował konflikt z jakimkolwiek modułem. Edited October 9, 2013 by PMaster (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted October 9, 2013 Share Posted October 9, 2013 A gdzie to włączyć? nie widzę takiej opcji w backoffice... raportowanie błędów: http://www.prestashop.com/forums/topic/272661-500-error-b%C5%82%C4%99dy-bia%C5%82a-strona-instrukcja-dotycz%C4%85ca-trybu-debugowania/ następnie przeładuj stronę na której Presta wywala Ci ten internal server error 500, zamiast tego powinieneś zobaczyć co się dzieje nie tak i w jakim miejscu (konkretny plik, numer linii, i kod błędu) Link to comment Share on other sites More sharing options...
iWebsite4You Posted October 9, 2013 Share Posted October 9, 2013 Swoja drogą, uwagi takich firm radzę traktować z lekkim dystansem. Rzadko przyznają się do Swoich błędów, a odpowiedź w stylu: "to wina hostingu lub problemów z htaccess" należy do standardowych - w sumie to Ci pomogli Htaccess możesz spokojnie wykasować - sklep wygeneruje Ci nowy. Jeśli ręcznie nie dokonasz w nim zmian to istnieje znikome prawdopodobieństwo, że będzie powodował konflikt z jakimkolwiek modułem. Niestety tego typu blad to blad serwera. W tych skryptach nei ma niczego kosmicznego aby serwer mial sie wysypac. Na poczatek sprawdzamy logi serwera i to podstawa Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted October 9, 2013 Share Posted October 9, 2013 już nie raz się spotkałem z tym, że w kodzie były używane funkcje, czy np. wskaźniki i inne cuda niedostępne np. we wcześniejszych wersjach PHP, więc być może tutaj jest problem. nie ma co gdybać, trzeba zerknąć w logi tak jak przedmówca wspomniał Link to comment Share on other sites More sharing options...
iWebsite4You Posted January 21, 2014 Share Posted January 21, 2014 Teraz modul w tanszej cenie : http://videotutorial.pl/dotpay-prestashop Zapraszam Link to comment Share on other sites More sharing options...
iWebsite4You Posted May 19, 2014 Share Posted May 19, 2014 (edited) Jest juz dostepna nowa wersja modulu dla Prestashop 1.6.0.8 http://videotutorial.pl/dotpay-prestashop-16 Mysle tez nad wydaniem dodatku Payu. Co myslicie? [Zmiana: 31.07.2014] Wersja 1.6.0.8.2 Moduł zostal calkowicie przepisany i dostepna jest jedno nowa wersja. Funkcjonalnosc z filmu ale zaplecze ma inny wyglad. Dodatkowo dodalem mozliwosc wybiru statusow zamowienia co pewnie ucieszy wielu sprzedawcow Edited July 31, 2014 by iWebsite4You (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kerovan Posted August 21, 2014 Share Posted August 21, 2014 Witam,mam problem z modułem dotapaya do prestyshop 1.5.6.2., pobrałem moduł ze strony dotpaya ale nie działa on prawidłowo...Po wybraniu płatności wyskakuje takie okno http://matfactory.pl/error.jpg (chrome i firefox) po kliknieciu w "OK" w tym oknie przechodzi do płatności. W IE przeskakuje samo do płatności nie zatrzymując się na tej podstronie. Pisałem do pomocy technicznej dotpaya... niestety odpisali mi że nie zlokalizowali źródła problemu i przekierowali mnie do płatnego modułu ich partnera... Miał ktoś podobny problem? Ktoś może pomóc? Dziękuję i pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts