morso Posted June 9, 2013 Share Posted June 9, 2013 (edited) Witam serdecznie Mam problem z filtrowaniem cen (moduł blocklayered). Filtr nie bierze pod uwagę cen wstawionych w Specific prices [specyficzne ceny]. W efekcie produkt, z ceną bazową 1000 zł oraz specyficzną ceną ustawioną na 500zł filtrowany przez filtr ustawiony od 100zł do 900zł, nie jest wyświetlany. Ustawiłem w smarty wymuszoną kompilacje, cache wyłączyłem. Odświeżam indeksy cen w blocklayered. Czy ktoś wie co może być nie tak? Proszę o pomoc. PrestaShop w wersji 1.5.4.1, bez modyfikacji, ze standardowym szablonem (czysta instalacja). Aktualizacja Udało mi się ustalić że błąd tkwi w tabeli ps_layered_price_index Po dodaniu zniżki ceny minimalna i maksymalna są źle naliczane, tzn. do zniżki dodawany jest vat23% w efekcie. Jeżeil do produktu który kosztuje 1000zł (netto 813.01) dodam zniżkę 200zł w tabeli w kolumnie max_price pojawia się 754 zł zamiast 800zł Produkt id=9 Ceny w katalogu produktów jak i w koszyku są poprawne. Czy ktoś wie jak to roziązać? Edited June 11, 2013 by morso (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystian Podemski Posted June 12, 2013 Share Posted June 12, 2013 W ustawieniach blocklayered masz jeszcze opcję w jaki sposób blocklayered ma traktować ceny, spróbuj ją przestawić i reindeksuj ceny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
morso Posted June 12, 2013 Author Share Posted June 12, 2013 (edited) Dziękuje za odpowiedź Przy przestawionym w blocklayered "Use tax to filter price" na "no" ceny minalne zrównują się z maksymalnymi i problem pozostaje. Produkt id=9 ma cenę ostateczną równą 800zł więc np. przy ustawieniach suwaka ceny 750 do 850 nie będzie wyświetlany. Edited June 12, 2013 by morso (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts