tomasinoo Posted June 8, 2013 Share Posted June 8, 2013 Witam. Mam problem z adresem. Nie zawsze ale często wyskakuje mi na koncu adresu po index.php # np: index.php?id_category=4&controller=category#.UbN_RNg_j2Y. (co to jest - oczywiście nie na czerwone ) Nie wiem w jakim momencie to się stało. Wcześniej tego nie było. Pomocy! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted June 8, 2013 Share Posted June 8, 2013 związane jest to zwykle z addthis, korzystasz może? jeżeli tak, do linii konfiguracyjnej (skrypt javascript) dodaj to: addthis_config.data_track_addressbar = false; Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasinoo Posted June 8, 2013 Author Share Posted June 8, 2013 Tak korzystam. Gdzie mam to dodać gdzie jest plik konfiguracyjny.Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted June 8, 2013 Share Posted June 8, 2013 korzystasz z modułu? Czy może sam to w jakiś sposób dodałeś? Jest to istotne na tyle, że od tego zależą dalsze kroki najlepszy byłby url do sklepu + informacja czy to moduł (jeżeli tak, to jaki) pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasinoo Posted June 8, 2013 Author Share Posted June 8, 2013 Oto url http://www.sweetmama.pl/index.php?id_product=6&controller=product#.UbOEedg_j2Y Tak to jest moduł udostepnij na facebooku dodałem go sam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted June 8, 2013 Share Posted June 8, 2013 najlepiej będzie, jak otworzysz plik header.tpl zlokalizowany w Twoim szablonie, następnie dodaj kod: {literal} <script type="text/javascript"> var addthis_config = addthis_config||{}; addthis_config.data_track_clickback = false; </script> {/literal} umieść go przed tuż za {$HOOK_HEADER} i przed: </head> Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasinoo Posted June 8, 2013 Author Share Posted June 8, 2013 Umieściłem ten kod odarzu za {$HOOK_HEADER}. Lecz nadal jest #.??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasinoo Posted June 8, 2013 Author Share Posted June 8, 2013 Ale faktycznie cos go tam dodaje. Najpierw pojawia się normalny adres i za chwilkę wskakuje to coś. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted June 8, 2013 Share Posted June 8, 2013 faktycznie w źródle strony masz jeszcze: <script type="text/javascript">var addthis_config = {"data_track_addressbar":true};</script> związane jest to z modułem LOF ADDTHIS, on modyfikuje parametr wyłączający który został dodany do header.tpl Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasinoo Posted June 8, 2013 Author Share Posted June 8, 2013 Wielkie dzięki za pomoc. Sam bym tego na 100% nie znalazł. Ustawiłem false w LOF ADDTHIS. Wszystko działa raczej normalnie. Chyba ta zmina nie zakłuci mi czegoś innego.? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted June 8, 2013 Share Posted June 8, 2013 nie, wszystko będzie działać OK Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasinoo Posted September 13, 2013 Author Share Posted September 13, 2013 (edited) Witam ponownie od jakiegoś czasu mam # na końcu adresu na stronach z produktem. Na innych jest bez. Czy można temu zaradzić? Tam gdzie kończy się .html jest # czyli .html# Edited September 13, 2013 by tomasinoo (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted September 13, 2013 Share Posted September 13, 2013 przeglądnąłem kilka produktów w sklepie i nie natrafiłem na taki z hashem (#) na końcu możesz wskazać konkretny link? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasinoo Posted September 13, 2013 Author Share Posted September 13, 2013 (edited) http://www.sweetmama.pl/pidzamy-ciazowe/448-pidzama-ciazowa-fiori-granatowy-torelle.html# Jeśli wchodzi się np z pierwszej strony to jest oki natomiast jeśli np z kategorii podkategorii to już pokazuje #. Filtr produktów działa mi raczej źle. jak wybierze się jakiś to nie da się go usunąć ani dodać innej pozycji np cena i kolor. Od kategorii pokazuje się dopiero nakładka filtrów nawigacyjnych . Może to od tego się coś dzieje? Edited September 13, 2013 by tomasinoo (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted September 13, 2013 Share Posted September 13, 2013 ok, już rozumiem, ten hash dodawany jest przez moduł block layered navigation, można to łatwo wyeliminować dotyczy pliku modules/blocklayered/blocklayered.js reszta na githubie: https://github.com/pxls/PrestaShop/commit/85368c119b21783667d0b2d576a0d70ae0231ef1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasinoo Posted September 13, 2013 Author Share Posted September 13, 2013 (edited) Dziękuje . po html już brak # Edited September 13, 2013 by tomasinoo (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasinoo Posted September 13, 2013 Author Share Posted September 13, 2013 Blok filtrów nawigacyjnych jak patrze np na YoyTube działa dobrze u mnie jak zaznaczę np ceną to już nie działa nic innego, aby skoksować cenę muszę wczytać znów stronę to chore. Jest na to jakieś rozwiązanie. Szukam po polskich stronach ale nic nie widze z zagranicznymi jest gorzej Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasinoo Posted September 13, 2013 Author Share Posted September 13, 2013 (edited) Chyba już wiem o co chodzi jeśli użyję dla jakiegoś parametru pokazuję się on w wyszukiwarce z # i nie mogę dodać kolejnego jeśli skasuje # to wtedy mogę dodać kolejny atrybut. Patrzyłem jeszcze raz. Za każdym razem wybierając jakiś parametr np cena ustawie górna i koniec dolnej już nie mogę ani skasować filtru jak usunę #po cenie to mogę dodać kolejny lub skasować i tak za każdym razem. Przez ten # nie działa mi to fajnie że pozbyłem się go po html ale pokazuje się w innych mi. Edited September 13, 2013 by tomasinoo (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted September 13, 2013 Share Posted September 13, 2013 i to wszystko dzieje się gdy ten kod z blocklayered.js został usunięty? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasinoo Posted September 13, 2013 Author Share Posted September 13, 2013 (edited) Tak pozmieniałem czerwony na zielony jak w opisie było i # za html zniknął i oki. Ale w filtrowaniu jest i blokuje działanie jego. Dla ścisłości nie przez usuniecie tak zaczęło się dziać lecz już wcześniej po zmianie teraz pomogło dla html, ale nie rozwiązało problemu filtrowania. Edited September 13, 2013 by tomasinoo (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted September 13, 2013 Share Posted September 13, 2013 ok, to blokowanie działania występowało również przed zmianą? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasinoo Posted September 13, 2013 Author Share Posted September 13, 2013 (edited) Tak. Ale numer myślałem , że dziej się tak tylko używając filtra. Lecz jeśli jest nie ustawiony a zmieniam stronę np 1 na 2 pojawia się # i już nie mogę także zmienić stron itp. Edited September 13, 2013 by tomasinoo (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasinoo Posted September 13, 2013 Author Share Posted September 13, 2013 Jeśli wyłączam ten moduł to wszytko wraca do normy. Bez modułu jest http://www.sweetmama.pl/33-bluzki-ciazowe?&p=3 z modułem http://www.sweetmama.pl/33-bluzki-ciazowe?&p=2#/page-3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted September 13, 2013 Share Posted September 13, 2013 tak wszystko jest związane z filtrami, tak się zastanawiam właśnie w czym dokładnie jest problem, jaką wersję modułu masz zainstalowaną? ostatnią dostępną? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasinoo Posted September 13, 2013 Author Share Posted September 13, 2013 1.8.9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasinoo Posted September 17, 2013 Author Share Posted September 17, 2013 Wiadomo już coś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted September 17, 2013 Share Posted September 17, 2013 myślałem, że uzywasz jakiejś starszej wersji tego modułu, jednak okazało się, że wersja 1.8.9 jest aktualną wersją modułu Link to comment Share on other sites More sharing options...
rogalsky Posted December 4, 2014 Share Posted December 4, 2014 czy znalazł już ktoś rozwiązanie tego problemu? jakas-strona.pl/jakis-produkt/233#/kategorie-przykladowe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts