askinjew Posted June 6, 2013 Share Posted June 6, 2013 (edited) Arkadaşlar serverımın 1.5.4.1 yükseltmesinden sonra google daki hata oranım birden 3000 ve katlarına yükselmeye başladı. Bunun üzerine serverımın teknik bölümü haritalamları tekrar yaptı fakat google da sitemap kontrolu yaptığım zaman hata oranlarında herhangi bir değişiklik olmadığını gördüm. Sitemap.xml dosyasının içini incelediğimde img dosyalarının numaralarının bölümler halinde aynı olduğunu gördüm. Prestashop sitemap dosyasını hazırlarken ürünlerin isimlerini doğru alıyor fakat aynı kategorideki ürünlerin ismini kategorinin ilk ürün resmiyle aynı bıraktığını farkettim ayrıca sadece en / uzantıları sıralıyor. Hata sadece benim versiyonumdan mı kaynaklanıyor diye yabancı form sayfalarında araştırdığımda bu versiyonda böyle sorunlar olduğunu öğrendim ve yeni güncelleme gsitemap modülünü yükledim fakat hata oranında herhangi bir değişme olmadı. Bunu üzerine webden sitemap yapan sitelerden yeni bir sitemap.xml dosyası hazırladım ( herseferinde bu işlem 2-3 saatime mal odu) buseferde sitemap.xml dosyasını incelediğimde haritalama işleminde img dosyaları haritalanmıyor.Dışardan freeware olan sitemap programları ile hazırladığım zaman bu sorunlar ortadan kalktı ve daha evvelki dosya büyüklü 2mb iken son hazırladığım dosyanın büyüklüğü 6mb oldu. Anladığım kadarı ile prestashop sitemap hazırlarken biraz kırpıyor galiba ) herkese iyi çalışmalar bol kazançlar dilerim. Edited June 7, 2013 by askinjew (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexander_the_great Posted August 21, 2013 Share Posted August 21, 2013 Merhaba, Hangi freeware programı kullandınız gsitemap falanmı? ve süre olarak ne kadar sürdü bunu paylaşırsanız sevinirm. Bol Satışlı günler.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
askinjew Posted August 22, 2013 Author Share Posted August 22, 2013 (edited) Slm Ben Sitemap.Creator.v4 deneme sürümünü kullandım ve yukarda anlattığım gibi 3 saat gibi bir zaman aldı. Google da biraz araştırırsanız daha iyi ve hızlı ( deneyerek anlayabilirsiniz) full sürüm başka programlar bulacağınıza eminim. Bu arada sitenizde sanırım sorun var... Bol satışlar İyi kazançlar dilerim. Edited August 22, 2013 by askinjew (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts