dzsar Posted June 6, 2013 Share Posted June 6, 2013 Lenne két prestashop honlap. Az egyik webáruházként működik, a másik termékbemutató oldalként. Lehetséges-e például az, hogy közös legyen a user és kapcsolódó táblák? (ha valaki regisztrál az egyiken, akkor automatikusan a másikon is) A két honlap egy tárhelyen található. Közös adatbázisban, csak prefix különbség van. A megoldás érdekében itt bármit lehet még állítani. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PapaDoc Posted June 6, 2013 Share Posted June 6, 2013 multistore-ban van ilyesmi 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted June 11, 2013 Share Posted June 11, 2013 Multistore-t kellene megpróbálni szerintem is. Megnézted? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzsar Posted July 3, 2013 Author Share Posted July 3, 2013 Most sikerült próbálgatni egy kicsit. Úgy néz ki, hogy többet tud, mint gondoltam elsőre. Már csak az kell, hogy a két domainnéven futó presta honlapokat eggyé varázsoljam. Domain nevet külön-külön be lehet állítani. Már csak az a kérdés részemre, hogy pontosan hogy müködik az, hogy 1domain írja be valaki a keresőbe, akkor az az áruház jön be, ha a 2domain-t akkor 2-es áruházat látja csak. Főleg a tárhely beállítás érdekes ebből a szempontból. Vagy itt úgy lesz, hogy mindkét domaint erre a mappára irányítom, és automatikusan felismeri? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted July 3, 2013 Share Posted July 3, 2013 Szeretnék segíteni de a multistore még ismeretlen terület számomra... nemsokára bepótolom. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzsar Posted July 3, 2013 Author Share Posted July 3, 2013 az eddigi segítséget is köszönöm neked (nem csak ebben a témakörben) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nero_ Posted October 31, 2013 Share Posted October 31, 2013 sikerult valakinek multistoreban kiokosodnia? Valami segitseg, hogyan kell beallitani? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzsar Posted October 31, 2013 Author Share Posted October 31, 2013 Először is a Beállítások - Általános menü alatt engedélyezed a multishop-t. A Haladó beállításoknál lesz egy új menü Több áruház névvel. Ott legyen egy bármilyen nevű csoport, és azon belül hozzál létre üzleteket. Az üzletekhez be kell állítanod a domaineket, hogy melyik domainre jöjjön be az. Ekkor ha már egybe vittél termékeket, akkor ki lehet választani, hogy azokat automatikusan vigye-e át a termékeket a létrehozandóba. Innentől minden menünél meg fog jelenni egy multishop konfiguráció legödülő menü, ahol ki tudod válaszrani, hogy melyik webáruházadat akarod állítani. Moduloknál ha az egyiknél feltelepítesz egy modult, az feltelepítődik a többi webáruházba is. viszont a multishop konfiguráció kiválasztásánál ahol kell bekapcsolod, ahol nem kell kikapcsolod. Esetleg konkrét kérdés van? Arra még nem találtam módot, hogy közösíteni a regisztrációt is. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted November 1, 2013 Share Posted November 1, 2013 (edited) már megírtam egy másik topicban, a multistore eredeti leírása magyarítva lett itt, hátha kis segítség: http://prestashop.keszites.net/prestashop-multishop-tobb-webshop-egyideju-iranyitasa/ személyes tapasztalatom még nincs vele, de nemsokára lesz és akkor hozzáírom majd a cikkhez. Ha a tapasztaltak látnak a fordításban valami bakit kérem szóljanak és javítom! köszönöm! Attila Edited November 1, 2013 by pattila01 (see edit history) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzsar Posted November 3, 2013 Author Share Posted November 3, 2013 Tehát a létrehozásnál kell ezt megadni. Nekem létre van hozva, de gondolom én, hogy csak a megfelelő táblát kell megtalálni, és adott sor megfelelő mezőjében átállítani a paramétert, és máris közösen kerül alkalmazásra. (durvább esetben nem így van...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
PapaDoc Posted November 3, 2013 Share Posted November 3, 2013 (edited) Ha bekapcsoltad a multistore-t és létrehozol egy új shop-ot, akkor kérdezi meg, hogy a kettő shop milyen szinten használja a közös táblákat. Az ügyfélcsoportokat is tudja közösen használni, de ebből még számomra nem következik az egyszeres regisztráció. Próbáld ki! Vagy kipróbálom én rögvest :-) Hát nem egészen így van. Mert létrehozáskor datenimport - ról beszél, szóval az egyik adatait átveszi (amiből létrehozod). Ez viszont nem jelenti azt, hogy automatikusan bármelyiket bővíted, mindet bővíti. Ügyfél esetén ezt talán trigger-rel ügyesen el lehet intézni, a rendelés összevonása (sok bolt -> 1 kosár) az már macerásabb. Edited November 3, 2013 by PapaDoc (see edit history) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts