vtxk Posted June 3, 2013 Share Posted June 3, 2013 (edited) Witajcie, proszę o nakierowanie mnie na odpowiednie pliki Sytuacja jest następująca: Robię hurtownie. W sklepie rejestruje się klient. Klientem może być TYLKO przedsiębiorca (musi podać NIP). No więc po zarejsetrowaniu klient nie zostaje "aktywowany" ($customer->active = 0 w controllers/front/AuthController.php). Do klienta idzie mail jak przy zwykłej rejestracji, treść maila zmieniona by czekał aż sklep zweryfikuje jego firmę, nip cokolwiek co potwierdzi że jest przedsiębiorcą. I teraz modyfikacja którą chciałbym wykonać... po zweryfikowaniu klienta aktywuję jego konto w adminie, i w tym momencie chciałbym wysyłać maila że jego konto jest już aktywne i może się zalogować do sklepu... Które pliki muszę przeglądać żeby coś takiego wykonać? Przyznam że modyfikuję tylko kod frontu a w adminie się jeszcze nie bawiłem. Jeszcze mała edycja: "nieaktywne" konto po rejestracji wraca na formularz rejestracji/logowania... (standardowo jest przekierowane na "Moje konto" jako już zalogowany). Chciałbym po rejestracji wyświetlić nową stronę z komunikatem że logowanie będzie możliwe po weryfikacji. W pliku controllers/front/AuthController.php jestem pewien że nie mogę tego przekierować. Zatem drugie pytanie: gdzie zmienić przekierowanie po rejestracji? Edited June 3, 2013 by vtxk (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted June 3, 2013 Share Posted June 3, 2013 zacznijmy od wersji prestashop - od tego wszystko zależy, ze ścieżki którą podałeś do authcontroller wnioskuję, że jest to 1.5, mam rację? która wersja dokładnie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vtxk Posted June 3, 2013 Author Share Posted June 3, 2013 1.5.4.1 (jak zwykle zapomniałem o podstawowej sprawie ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted June 3, 2013 Share Posted June 3, 2013 Zacząłbym od controllers/admin/AdminCustomersController (mniej wazne ale daje pogląd na to jak to wszystko działa) jak i classes/Customer.php (najwazniejszy) skupiłbym się na funkcji public function update($nullValues = false) z tego drugiego pliku, a zwłaszcza na parametrze $_POST['active'] + ewentualnie obiekcie $this (klasa Customer) gdy zmieniamy status bezpośredni z listy użytkowników jeżeli przyjąłby on wartość 1 - wówczas wysłałbym maila statyczną funkcją Mail::Send Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts