lukata Posted May 27, 2013 Share Posted May 27, 2013 jak w temacie Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukata Posted May 27, 2013 Author Share Posted May 27, 2013 pomożecie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted May 27, 2013 Share Posted May 27, 2013 niestety, trudno powiedzieć dlaczego w back office nie można tego zmienić (nie wgłębiałem sie w to dokładnie). Wiem jedynie, że kolejność wyświetlania się kategorii oparta jest o kolumnę "position" ( http://i.imgur.com/KzdeQ80.png ) w bazie danych za tę kolumnę odpowiada taka sama kolumna w tabeli ps_cms: zmiany możesz wprowadzić w kolumnie positions ręcznie. tak jak powiedziałem, na chwilę obecną nie jestem w stanie powiedzieć dlaczego to nie działa w back office Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukata Posted May 28, 2013 Author Share Posted May 28, 2013 niestety, trudno powiedzieć dlaczego w back office nie można tego zmienić (nie wgłębiałem sie w to dokładnie). Wiem jedynie, że kolejność wyświetlania się kategorii oparta jest o kolumnę "position" ( http://i.imgur.com/KzdeQ80.png ) w bazie danych za tę kolumnę odpowiada taka sama kolumna w tabeli ps_cms: zmiany możesz wprowadzić w kolumnie positions ręcznie. tak jak powiedziałem, na chwilę obecną nie jestem w stanie powiedzieć dlaczego to nie działa w back office Problem jest w tym że php-myadmin kolejność jest ustawiona tak jak ma być, a w stopce linki do tych stron są porozrzucane a w zależy mi na tym aby w stopce było ułozone tak jak chcę help, help, help Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted May 28, 2013 Share Posted May 28, 2013 ale mówisz tutaj teraz o kolumnie position? tak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukata Posted May 28, 2013 Author Share Posted May 28, 2013 ale mówisz tutaj teraz o kolumnie position? tak? jak ustawiam w bazie danych kolumnę position to jest tak samo jak w bloku cms w back office. Ja wrzuciłem klilka stron z bloku cms do bloku INFORMACJE w stopce, a tam to już jest wolna amerykanka i nie wiem gdzie mógłbym ustawić kolejność Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirbar Posted July 5, 2013 Share Posted July 5, 2013 (edited) Witam. Problem jest w tym że php-myadmin kolejność jest ustawiona tak jak ma być, a w stopce linki do tych stron są porozrzucane a w zależy mi na tym aby w stopce było ułozone tak jak chcę Po ręcznym ustawieniu wartości pola position w tabeli ps_cms (np. za pomocą php-myadmin), należy wejść ponownie do konfiguracji modułu "Blok CMS" (tam już pozycje powinny się wyświetlać w takiej kolejności, jaką ustawiłeś w php-myadmin) i koniecznie zapisać konfigurację (nawet jeśli nie dokonywałeś zmian). U mnie taki sposób postępowania zadziałał (Presta 1.5.4.1). Edited July 5, 2013 by mirbar (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted July 5, 2013 Share Posted July 5, 2013 sprawdziłem, rzeczywiście jest tak jak mówi mirbar konieczne jest zapisanie konfiguracji w back office Link to comment Share on other sites More sharing options...
under777 Posted July 30, 2017 Share Posted July 30, 2017 Panowie, a co gdy chcemy zarządzać też kolejnością stron typu : nasze sklepy, kontakt. Bo pojawiają mi się tam te z CMS oraz konta i nasze sklepy, a to nie cms. I wtedy najpierw wstawia te nie cms, a później cms tak jak position. Link to comment Share on other sites More sharing options...
e_com Posted July 31, 2017 Share Posted July 31, 2017 Panowie, a co gdy chcemy zarządzać też kolejnością stron typu : nasze sklepy, kontakt. Wystarczy te linki poprzestawiać sobie w templatce /themes/NAZWA_SZABLONU/modules/blockcms/blockcms.tpl Linki poniżej komentarza: <!-- Block CMS module footer --> Gdyby chcieć wszystkie bzdety dotyczące wyglądu wcisnąć do konfiguracji, to pewnie tabela konfiguracji miała by milion rekordów i sklep uruchamiał by się godzinę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts