konrad1cs Posted May 21, 2013 Share Posted May 21, 2013 Witam serdecznie. szukam rozwiazania dla takiego ukladu www jak na tych stronach: http://t-shirtstudio.pl/, http://mdsakcesoria.home.pl/sklep/ (bardziej ta druga) Czy duzo jest przerabiania? próbowałem oryginalny szablon przerobic, ale nie wiem jak usunac kolumny i zostawic miejsce na polecane produkty, a co a tym idzie aby po przejscu w produkt pojawiała się kolumna z kategoriami produktów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted May 22, 2013 Share Posted May 22, 2013 kolumny usuwasz w header.tpl (lewa kolumna) oraz w footer.tpl (prawa kolumna) następnie centralną kolumnę wydłużasz, dając grid 9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
konrad1cs Posted May 22, 2013 Author Share Posted May 22, 2013 Dziekuję vekia. Zrobiłem to, poustawiałem sobie szerokości menu, footer i center block. Na stronie głównej mam praktycznie tylko polecane produkty, bo tak chciałem, a czy istnieje możliwość, aby po wejsciu w któryś z polecanych produktów pojawiła się lewa kolumna, bo zalezy mi konkretnie na kategoriach produktów Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted May 23, 2013 Share Posted May 23, 2013 no to teraz musisz ją przywrócić w kodzie dajesz prosty warunek {if} który sprawdzi jaka strona jest przeglądana i w zależności od tego wyświetli / lub nie lewą kolumnę: poniższy kod wyświetla lewą kolumnę, gdy przeglądana strona nie jest główną (homepage) {if $page_name!='index'} <div id="left_column">LEWA KOLUMNA</div> {/if} dodatkowo, w zależności od tego jaka strona jest przeglądana, musisz ustawić odpowiedni grid dla centralnej kolumny: jeżeli strona = homepage - centralna kolumna ma grid_9, jeżeli nie - grid_6 <div id="center_column" class="{if $page_name!='index'}grid_6{else}grid_9{/if}"></div> Link to comment Share on other sites More sharing options...
konrad1cs Posted May 27, 2013 Author Share Posted May 27, 2013 Chodzi Ci o to, że gdy tego nie ustawię, to będą miał stronę główną to jeśli nie ustawie tego odp grida to homepage będzie węższy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted May 27, 2013 Share Posted May 27, 2013 tak, grid definiuje szerokość kolumn Link to comment Share on other sites More sharing options...
konrad1cs Posted May 28, 2013 Author Share Posted May 28, 2013 Wszystko się ładnie wyświetla, tylko jest jeden problem. Mianowicie po przejściu w jeden z produktów informacje o produkcie zjechały mi pod lewa kolumnę która włączyłem. Strona wygląda w ten sposób: https://lifeandhome.home.pl/snbsklep A jak mogę podnieść, a raczej przesunać more info? Czy tutaj również jest ingerencja w grid? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts