Jump to content

Témák

gyula21

Recommended Posts

Sziasztok

Hogy kell normálisan témát telepíteni?

Mert valahányszor megpróbáltam, kicsit szétbarmolta az oldalt. Pl a modulok méretezése szétcsúszik, footer beli elemek nem egymás mellett lesznek, stb

A vpbeststore témáját szeretném most nagyon felrakni az oldalamra.

vp-beststore.jpg

témafüggő.

Ha be van csomagolva, akkor fel lehet telepíteni az "import/export a theme" modullal. Próbáld meg először ezt.

Ha a végén pirossal képmérethibákra hivatkozik, az azt jelenti hogy a default (vagy előzőleg feltelepített) téma által létrehozott képek méretei nem egyeznek meg a jelenlegi (amit most telepítesz) témának a képméreteivel. Ha ezt kiírja, akkor nyiss egy új admin oldalt mellette, menj a képekhez és írd át a képméreteket azokra, amiket a piros mezőben javasol, majd generáltasd újra a képeket.

Ha nagyon sok terméked van, akkor a szerver ki fog parkolni a rengeteg kép újragenerálástól, ezért ilyenkor érdemesebb ezt a műveletet localhoston végezni.

Edited by pattila01 (see edit history)
  • Like 2

Ha létrehozta amit a hibaüzenetben ír, és megnézted hogy az ott megadott méretek egyeznek a képek beállításainál felsorolt képméretekkel (egyszóval ugyanaz) akkor töröld azokat a képméreteket amik már nem kellenek, de még benne vannak (az alap képméretek, ergo mindent törölj ami nem szerepel a hibaüzenetben), ha ez megvan akkor generáltasd újra a képeket, és jó is :)

• Like 2

Sziasztok,

Sablon telepítő modulban azt írja ki hiba üzenetben, hogy "Hibás beállítás fájl" Ezt gyakorlatilag bármelyik telepítésnél kiírja. Azt megnéztem ,hogy kompatibilis a sablon.

Mi a teendőm ,hogy ez megszűnjön?

Köszi

• 1 month later...

feltettem az újabb 1.5 verziót, csak az alap téma nem nagyon tetszik (FF), még a bolt beállítása előtt próbáltam ráhúzni egy másik témát, persze nem sikerült, mert nem tudom hogy kell :rolleyes:.

ami témát találtam az sem volt egy nagy szám, nem tudom hol lehet ingyé' jó témát találni?

Edited by droid-z (see edit history)

Hát ingyé nem fogsz találni normálisat.

Ha komolyak a szándékaid akkor amúgy is csak reszponzív témát érdemes használni, amit meg biztos hogy nem szerzel ingyen.

Én nemrég vettem hármat is, ha gondolod tudok jó helyeket ahonnan érdemes vásárolni.

egyenlőre nem alarok pénzért venni sablont. nekem most az is elég lenne, ha nem fekete-fehér lenne a bolt (piros-fehér, vagy zöld-fehér)

Ha türelmes vagy és egy picit ismered a css-t, akkor át tudod színezni az oldalt. Én is kéket csináltam a feketéből. :)

Ha tőlem kérdezted, akkor én átszíneztem kékre.

Ettől függetlenül a múltkor kipróbáltam egy témát (VP_BestStore), felraktam az import/export modullal. Sajnos nem lett a legjobb (bár tetszik ma kinézet), mert másképp jelent meg sok minden, viszont mikor visszakapcsoltam a default-ra, akkor meg végképp gáz volt. :(

Minden másképp nézett ki, máshol voltak a modulok, végül a tárhelyszolgáltatót kellet megkérni, hogy állítsa vissza egy mentésből az oldalt. Szerencsére naponta mentenek. Én nem tudtam, hogy mit kell ilyenkor csinálnom. :(

Nem Neked mondtam, hanem droid-z-nek, csak -mint látod- szinte egyszerre küldtük el a hozzászólásainkat :)

Hát igen, rengetegszer nem úgy néz ki a téma mint a demóban, ennek sok oka van. A legfőbb hogy a modulok nincsenek beállítva úgy, ahogyan a demóban.

Ezáltal szétesik / nem jelenik meg és máris gázul néz ki. Ilyenkor két dolgot illik csinálni:

1. megkeresni a téma dokumentációját. Ebben le van írva mit kell bekapcsolni, hogy kell konfigurálni, milyen pozícióba és sorrendbe kell állítani.

2. A demó forráskódját követve megkeresni és bekapcsolni a modulokat / átírni és generálni a képméreteket.

Az, hogy visszakapcsoltad és nem úgy nézett ki szintén a modulok műve. Ugyanis az új témád valószínű olyan modulokat használt amik az alapban is használatban vannak - csak épp átalakítva.

És mivel visszakapcsoltad a témát csak a téma állítódott vissza, a modulok - amiket felülírattál az új verzióhoz - már nem, és emiatt széteshetett a honlap.

Ha ilyen gondod volt miért nem vettél fel skype-on? Segítettem volna.

• Like 2

Nem Neked mondtam, hanem droid-z-nek, csak -mint látod- szinte egyszerre küldtük el a hozzászólásainkat :)

Hát igen, rengetegszer nem úgy néz ki a téma mint a demóban, ennek sok oka van. A legfőbb hogy a modulok nincsenek beállítva úgy, ahogyan a demóban.

Ezáltal szétesik / nem jelenik meg és máris gázul néz ki. Ilyenkor két dolgot illik csinálni:

1. megkeresni a téma dokumentációját. Ebben le van írva mit kell bekapcsolni, hogy kell konfigurálni, milyen pozícióba és sorrendbe kell állítani.

2. A demó forráskódját követve megkeresni és bekapcsolni a modulokat / átírni és generálni a képméreteket.

Az, hogy visszakapcsoltad és nem úgy nézett ki szintén a modulok műve. Ugyanis az új témád valószínű olyan modulokat használt amik az alapban is használatban vannak - csak épp átalakítva.

És mivel visszakapcsoltad a témát csak a téma állítódott vissza, a modulok - amiket felülírattál az új verzióhoz - már nem, és emiatt széteshetett a honlap.

Ha ilyen gondod volt miért nem vettél fel skype-on? Segítettem volna.

Az volt a fő gond, hogy ez már egy működő oldal. Este próbáltam ki a témát és bepánikoltam, hogy nem jött össze. Másnap este sikerült a tárhelyessel egyeztetnem. Addig viszont volt olyan gond is, hogy pl. nem lehetett regisztrálni. :(

Sajnos még csak most ismerkedek az egésszel. Olyanra nem gondoltam, hogy hol tudnék utánanézni, mit kell csinálni, csak azon igyekeztem, hogy hogy tudnék visszaállítani mindent.

Tényleg, ilyen esetben én tudok valamit csinálni, vagy csak a tárhelyszolgáltató?

Egy kicsit más, de szerintem ide is tartozik.

Felraktam az itthoni gépre a Wamp-ot, hogy esetleg itthon kísérletezzek az ilyesmivel, hátha lehet. Maga a wamp elindul, a szerverről letöltött adatbázist behívtam, a www könyvtárba bemásoltam a shop letöltött fájljait, de a shop nem indul el. :( Rosszul csináltam? Ha igen, akkor mit kell csinálnom? Vagy nem érdemes ezzel itthon szórakozni?

Ez a Skype dolog nem rossz ötlet.

Edited by DarlaX (see edit history)

Természetesen Te is tudsz, bár szolgáltató függő is.

FTP kapcsolat meg phpmyadmin kell hozzá. FTP kapcsolaton keresztül fájlokat tudsz fel-le tölteni, phpmyadminon keresztül pedig az adatbázissal tudsz műveleteket végezni (tehát te is vissza tudod állítani a shopodat ha úgy tetszik). A mentés már szolgáltató függő. Szinte minden valamirevaló szolgáltató napi mentést készít, de csak némelyik adja meg a lehetőségét a saját admin felületén hogy ehhez hozzá is férhess bármikor - az ügyfélszolgálat segítsége nélkül.

Költöztetés. Nem rossz a wamp, de kezdésnek xampp-ot ajánlottam volna inkább.

Localhoston való működtetés sosem rossz ötlet. Én is szinte mindent ott csinálok.

Érdemes olvasgatni az oldalamat, szoktam cikkezni róla.

http://prestashop.ke...esek-javitasok/

Költözéskor: fájlok átmásolása www-be, sql beimportálása.

Ha megvan és sikerült (és a wamp is üzemel) akkor nyisd meg a config/settings.inc.php-t, és írd át az adatokat:

adatbázis név, adatbázis felhasználó és jelszó. Írd még át (ha nem a gyökérbe tetted) a mappát ahol a prestashop van.

Ha kész, mentsd el és ne a shopot, hanem az admin felületet hívd be. Jelentkezz be, majd a SEO&URLs-nél írd át a domain-t "localhost"-ra. Ezek után mennie kell.

Lehetnek még problémák ami miatt nem megy de először a fentieket kell megcsinálni.

• Like 1

• 7 months later...

A napokban frissítettem a shoppot a legfrissebbre, azaz az 1.5.6.2-re.

Mivel én default sablon használok csak egy kicsit átszíneztem, így frissítéskor úgy kértem, hogy a téma ne frissüljön. Azt hittem, hogy ez jó ötlet, de közben most rájöttem, hogy mégsem, mivel sok helyen a betűtípusok aránytalanul megnőttek az előzőhöz képest. Viszont, mivel a defaultban így nem változtak a css-ben lévő adatok, így nem tudom, hogy miért lettek nagyobbak a betűk sok helyen. Lehet, hogy az új defaultban más értékek vannak? Összehasonlítanám, ha tudnám.

Mivel most már nem tudom frissíteni a default témát, így megkérnék valakit, akinek ez a verzióju shopja van meg és ezt a témát is frissítette, hogy legyen olyan kedves becsomagolni, majd felrakni egy ingyenes tárhelyre (pl. data) vagy mammutfájlként elküldeni nekem vagy csak felrakni ide, ha erre van lehetőség. Az egész alig több mint 2 MB.

Előre is köszönöm, ha valaki megteszi ezt nekem.

A napokban frissítettem a shoppot a legfrissebbre, azaz az 1.5.6.2-re.

Mivel én default sablon használok csak egy kicsit átszíneztem, így frissítéskor úgy kértem, hogy a téma ne frissüljön. Azt hittem, hogy ez jó ötlet, de közben most rájöttem, hogy mégsem, mivel sok helyen a betűtípusok aránytalanul megnőttek az előzőhöz képest. Viszont, mivel a defaultban így nem változtak a css-ben lévő adatok, így nem tudom, hogy miért lettek nagyobbak a betűk sok helyen. Lehet, hogy az új defaultban más értékek vannak? Összehasonlítanám, ha tudnám.

Mivel most már nem tudom frissíteni a default témát, így megkérnék valakit, akinek ez a verzióju shopja van meg és ezt a témát is frissítette, hogy legyen olyan kedves becsomagolni, majd felrakni egy ingyenes tárhelyre (pl. data) vagy mammutfájlként elküldeni nekem vagy csak felrakni ide, ha erre van lehetőség. Az egész alig több mint 2 MB.

Előre is köszönöm, ha valaki megteszi ezt nekem.

de ne feled hogy egyes moduloknakis van css file-juk, igy hat ertheto hogy a temad valtozot, pelda a topmenu ;)

Ezért szeretném elkérni valakitől az új default témát, hogy előbb a css-t átmásoljam, majd ha az mégsem segít, akkor a többi részt is.

Szerintem ez a hibás, mert több modulban is előfordulnak ezek a nagyobb betűméretek, ezért gondoltam, hogy valószínű, hogy a fő témában (default) lehet a gond. Ha nem járok vele sikerrel, akkor próbálkozok a modulokkal külön.

Köszönöm, megoldódott a problémám!

• 2 months later...

üdv ismét itt!

már rég foglalkoztam a shoppal, de arra emlékszem, hogy az alap sablonból valahogy kivettem a footerből a szürke sávot (az egészet) csak azt nem tudom már hogyan. valaki segítene?

reinsurance...megvan. ;)

Edited by droid-z (see edit history)
  • Like 1