DarlaX Posted May 11, 2013 Share Posted May 11, 2013 Sziasztok! Fölmerült egy probléma, hogy ha valaki áfás számlát el akarja számolni, akkor az új jogszabályok szerint fel kell tüntetni a vevő adószámát is. A gond az, hogy regisztrációkor nincs ilyen lehetőség, hogy beírja az adószámot a regisztráló. Keresővel rákerestem itt a fórumon, de a találatoknál nem lettem okosabb. Volt olyan, hogy ha kitölti valaki a Cégnév mezőt, akkor automatikusan felkínálja a lehetőséget, de nálam nem csinálja ezt, hiába írok be másik címet is. Ott, ahol ezt írták megoldásnak, náluk ebben az esetben keveredtek a nettó és bruttó árak. Nem derült ki, hogy ezek megoldódtak-e? Én szeretném egyelőre azt elérni, hogy a vevő be tudja írni az adószámát valahova. Van erre valamilyen megoldás? Van hozzá valamilyen modul, vagy csak valamit be kell állítani? Az 1.5.4.0-ás verziót használom. Előre is köszönöm a segítséget. Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted May 11, 2013 Share Posted May 11, 2013 European VAT number kapcsold be ezt a modult, válaszd ki az országot utána regisztrációnál, ha a cégnévhez beírnak bármit, akkor megjelenik egy adószám mező is 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarlaX Posted May 11, 2013 Author Share Posted May 11, 2013 Köszönöm szépen, meg van és működik! Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted May 11, 2013 Share Posted May 11, 2013 nincs mit Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzsar Posted July 2, 2013 Share Posted July 2, 2013 alábbi esetben kötelező: 1. EU AM (EU-n belülre ÁFA-mentes számla) - ha a vevő ÁFA-körös 2. belföldi fordított adózásnál 3. 2 millió feletti adótartalom felett (1 évben 1 vevőnél) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts