Thomasis Posted August 6, 2009 Share Posted August 6, 2009 Ahoj, nevíte proč mi nefungují hezké URL na této stránce http://abito.cz/, jakmile na co kolik kliknete tak to hodí error 404. Nevíte někdo kde by mohl být problém ?? .htaccess mám vygenerovanej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaspi88 Posted August 6, 2009 Share Posted August 6, 2009 Co to je vygenerovanej .htaccess Já to vydím na blbě nastavenej.. Se koukni do něj a napiš jsem alespoň jak vypadá jinak ti asi prd někdo poradí ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaro61 Posted August 6, 2009 Share Posted August 6, 2009 Ahoj, nevíte proč mi nefungují hezké URL na této stránce http://abito.cz/, jakmile na co kolik kliknete tak to hodí error 404. Nevíte někdo kde by mohl být problém ?? .htaccess mám vygenerovanej. Hezke URL? Tebe sa tento výraz pači? Čo sú to hezke URL. Čo tak príbuzne URL, spoločne URL...a pod. Ak už niečo prekladáte, tak nech to má aspoň kúsok logiky. Už som síce videl aj horšie preklady, kde "Light version" bola preložena ako "Svetelná verzia". Ale tento preklad si tiež zapamätam.... Nič v zlom.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bomo Posted August 6, 2009 Share Posted August 6, 2009 Hezke URL? Tebe sa tento výraz pači? Čo sú to hezke URL. Čo tak príbuzne URL, spoločne URL...a pod. Ak už niečo prekladáte, tak nech to má aspoň kúsok logiky. Už som síce videl aj horšie preklady, kde "Light version" bola preložena ako "Svetelná verzia". Ale tento preklad si tiež zapamätam.... Nič v zlom.... Off-topic: "Hezke URL" je bezny preklad anglickeho vyrazu "nice URL". So "spolocnym" ci "pribuznym" to nema nic spolocne "0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thomasis Posted August 6, 2009 Author Share Posted August 6, 2009 Co to je vygenerovanej .htaccess Já to vydím na blbě nastavenej.. Se koukni do něj a napiš jsem alespoň jak vypadá jinak ti asi prd někdo poradí ;-) # .htaccess automaticaly generated by PrestaShop e-commerce open-source solution # http://www.prestashop.com - http://www.prestashop.com/forums # URL rewriting module activation RewriteEngine on # URL rewriting rules RewriteRule ^([a-z0-9]+)\-([a-z0-9]+)(\-[_a-zA-Z0-9-]*)/([_a-zA-Z0-9-]*)\.jpg$ /img/p/$1-$2$3.jpg [L,E] RewriteRule ^([0-9]+)(\-[_a-zA-Z0-9-]*)/([_a-zA-Z0-9-]*)\.jpg$ /img/c/$1$2.jpg [L,E] RewriteRule ^lang-([a-z]{2})/([a-zA-Z0-9-]*)/([0-9]+)\-([a-zA-Z0-9-]*)\.html(.*)$ /product.php?id_product=$3&isolang;=$1$5 [L,E] RewriteRule ^lang-([a-z]{2})/([0-9]+)\-([a-zA-Z0-9-]*)\.html(.*)$ /product.php?id_product=$2&isolang;=$1$4 [L,E] RewriteRule ^lang-([a-z]{2})/([0-9]+)\-([a-zA-Z0-9-]*)(.*)$ /category.php?id_category=$2&isolang;=$1 [QSA,L,E] RewriteRule ^([a-zA-Z0-9-]*)/([0-9]+)\-([a-zA-Z0-9-]*)\.html(.*)$ /product.php?id_product=$2$4 [L,E] RewriteRule ^([0-9]+)\-([a-zA-Z0-9-]*)\.html(.*)$ /product.php?id_product=$1$3 [L,E] RewriteRule ^([0-9]+)\-([a-zA-Z0-9-]*)(.*)$ /category.php?id_category=$1 [QSA,L,E] RewriteRule ^content/([0-9]+)\-([a-zA-Z0-9-]*)(.*)$ /cms.php?id_cms=$1 [QSA,L,E] RewriteRule ^([0-9]+)__([a-zA-Z0-9-]*)(.*)$ /supplier.php?id_supplier=$1$3 [QSA,L,E] RewriteRule ^([0-9]+)_([a-zA-Z0-9-]*)(.*)$ /manufacturer.php?id_manufacturer=$1$3 [QSA,L,E] RewriteRule ^lang-([a-z]{2})/(.*)$ /$2?isolang=$1 [QSA,L,E] # Catch 404 errors ErrorDocument 404 /404.php Takhle vypadá . Jinak hezké URL se běžně používá i v odborné literatuře, v česky psaných knihách. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaspi88 Posted August 7, 2009 Share Posted August 7, 2009 Vypni - zapni v nastavení url rewrite a kdyžtak opět zkus znovu vygenerovat .htaccessJo a CHMOD máš nastavený správně? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thomasis Posted August 7, 2009 Author Share Posted August 7, 2009 Vypni - zapni v nastavení url rewrite a kdyžtak opět zkus znovu vygenerovat .htaccessJo a CHMOD máš nastavený správně? CHMOD byl OK, problém byl mezi monitorem a židlý , ani mě nenapadlo že na hostingu kde sem musím ručně povolit .htaccess . I tak ale díky moc za váš čas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts