wojtekk86 Posted May 9, 2013 Share Posted May 9, 2013 W jakim miejscu umieszcza się skrypt.eml z porownywarki Ceneo w prescie. W instrukcji mam podane, że "Poprawnie uzupełniony parametrami skrypt należy umieścid pomiędzy tagami <BODY> i </BODY> na stronie potwierdzającej złożenie zamówienia w sklepie czyli na ostatniej stronie procesu składania zamówienia w obrebie jednej sesji przegladarki". Proszę o pomoc bądź wskazówki gdzie umieścić ten skrypt. Bez tego moja oferta na ceneo nie bedzie widoczna. Z gory dziękuje za wszystkie wskazówki i pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
west28 Posted May 9, 2013 Share Posted May 9, 2013 Musisz umieścić w order-confirmation.tpl dla każdego modułu, płatności, który masz uruchomiony. np. katalog moduły / bankwire A tak nawiasem mówiąc oczywiście prezentacja oferty na Ceneo nie ma nic wspólnego z tym skryptem - to są zaufane opinie Ceneo. I dodatkowo sugeruję zamieszczenie w regulaminie sklepu, że przekazujesz dane klienta firmie zewnętrznej [w skrypcie podajesz przecież maila i id zamówienia....] Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekk86 Posted May 10, 2013 Author Share Posted May 10, 2013 Ok tylko w cashondelivery jest plik confirmation tpl. Natomiast w platnosci przelewem czyli bankewire nie ma pliku confirmation.tpl jest tylko plik payment.tpl. czyli w tym pliku umiescic ten kod do zaufanych opini na ceneo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekk86 Posted May 10, 2013 Author Share Posted May 10, 2013 Czy udało się komuś zintegorwać skrypt ceneo z zaufanymi opiniami oraz systemem prowizyjnym. Udało mi się zintegrować już opinie jednak nie potrafię zrobić systemu prowizyjnego. Skontaktowałem się z obsługą ceneo jednak oni nie potrafili mi w zaden sposób pomuc ponieważ nie mają jakiegoś rozwiązania dla silnika presty nie mają nawet podobnego skryptu. Proszę o jakieś wskazówki jeśli ktoś coś próbował robić w tej sprawie. Z góry wszystkim dziękuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekk86 Posted May 23, 2013 Author Share Posted May 23, 2013 Temat do zamknięcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz_biovico Posted June 14, 2013 Share Posted June 14, 2013 Hej @wojtekk86 Powiedź, mógłbyś się podzielić wiedzą na temat integracji zaufanych opinii dla ceneo W moim przypadku to prestashop 1.5, Link to comment Share on other sites More sharing options...
seboxp Posted November 20, 2013 Share Posted November 20, 2013 Witam, czy ktoś wie jak poprawnie wstawić kod do zaufanych opini ceneo w prestashop 1.5.4 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wzr1one Posted November 25, 2013 Share Posted November 25, 2013 Od ceneo dostałem maila z załącznikiem, działa również na 1.5.4.1 więc na wcześniejszych chyba też powinno prestashop-1.5.5.0.zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
Esseker352 Posted October 15, 2014 Share Posted October 15, 2014 Gdzie znajdę numer GUID prestashop ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted October 15, 2014 Share Posted October 15, 2014 Zdaje się ze w panelu ceneo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts