birchoff Posted May 7, 2013 Share Posted May 7, 2013 Witam, poszukuję do szybkiej interwencji programistę z nastawieniem na dłuższą współpracę, bo co jakiś czas potrzebuję pomocy i wsparcia. Mój obecny problem związany jest z PrestaShop 1.5. Otóż Presta posiada takie coś jak atrybuty produktu. W moim przypadku chodzi o trzy atrybuty: tkanina, kolor drewna, pikowanie. Pikowanie ma 9 możliwości wyboru, kolor drewna 19 możliwości. Problem pojawia się w tkaninach... tutaj jest 1563 tkaniny do wyboru. Razem jakieś 250 tyś. kombinacji... No właśnie o te kombinacje chodzi. Presta posiada w atrybutach generator tych kombinacji, który sprawdza się przy małych ilościach kombinacji. Przy tak dużej ilości jak u mnie, Presta nie wytrzymuje ilości danych. Pierwsze to limit czasu wykonywania skryptu na serwerze, udało się obejść - admin zniósł limit. Ale skrypt chciał zarezerwować ponad 128 MB pamięci, poza tym pojawiały się jakieś błędy skryptu... np: [Tue May 07 21:13:20 2013] [warn] [client 31.10.49.44] mod_fcgid: stderr: PHP Warning: Wrong parameter count for clearstatcache() in /classes/ImageManager.php on line 122, referer: index.php?controller=AdminProducts&id_product=13&updateproduct&conf=4&key_tab=Prices&token=75f3e332b729805a6fa45a3b4b8071a0 Z mojego punktu widzenia generowanie tych wszystkich kombinacji nie ma sensu i jest mi nie potrzebne. Ja chcę jedynie by klient mógł na karcie produktu z rozwijanej listy wybrać te trzy atrybuty. Sklep nie ma magazynu. Chciałbym by wyglądało to tak, podczas dodawania produktu chciałbym mieć możliwość zaznaczenia opcji "pokaż wybór pikowania" itd. te trzy atrybuty. Jeśli zaznaczę, presta pobierze z zamieszczonych już atrybutów w zapleczu wartości i w postaci listy rozwijanej pokaże listę wyboru (tak jak to jest jest teraz na stronie). A jeśli nie zaznaczę takiej opcji, klient nie będzie mógł w danych produkcie wybierać atrybutów. Nie chodzi o danie możliwości wyboru poszczególnych tkanin np. , że dam do wyboru 1000 z 1500 tkanin - NIE. Albo klient będzie miał możliwość wyboru wszystkich tkanin, albo żadnej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts