ewka Posted April 27, 2013 Share Posted April 27, 2013 Witam, Mam wielki problem z ustawieniem kosztow wysylki w zaleznosci od wagi produktu.Bede bardzo wdzieczna za pomoc bo sama utknelam. Moze ktos mial podobny problem i udalo sie go jakos rozwiazac... Po zastosowaniu wszystkich dostepnych ustawien doszlam do tego, ze w zaleznosci od wagi produktu wybiera mi kuriera z cena w okreslonym przedziale wagowym. Problem pojawia sie w momencie kiedy dolaczam do koszyka kilka roznych produktow, gdzie ich waga razem wynosi np 5 kg. Natomiast prestashop wybiera wtedy koszty przesylki dla najciezszego produktu i nie sumuje ich wag. Chce wysylac za granice gdzie koszty przesylki w zaleznosci od wagi maja zasadnicze znaczenie. Czy ktos moze doradzic co z tym zrobic? Cos przeoczylam? czy jest jakis dodatkowy modul zeby prestashop sumowal wagi produktow w koszyku? Moze byc platny. Ja nic nie znalazlam. Dodam ze zaktualizowalam presta do wersji 1.5.4.1. Dziekuje i pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wieslawg Posted May 16, 2013 Share Posted May 16, 2013 (edited) Ja mam podobny problem, tzn. występujący po aktualizacaji do 1.5.4.1. Presta przestała reagować na ustaloną kwotę "Darmowa dostawa obowiązuje od 200" - podaje niejednokrotnie darmową dostawę dla dowolnych kwot, poniżej tej wyznaczonej (np. dla 90 PLZ)... Albo tez Presta bierze różne kwoty dostawy - trochę z "sufitu"... - tak jakby maksymalną kwotę dla ostatniego zakresu wag. Być może jest to problem związany z update Presty, choć nie jestem w tym do końca przekonany. Jaka jest "czułość" zakresów wagowych - ja podaję np." "od 5.001 do 10.000" Pozdrawiam, Edited May 16, 2013 by wieslawg (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertpol Posted August 13, 2013 Share Posted August 13, 2013 Mam identyczny problem co @ewka również na Prestashop 1.5.4.1 (nie aktualizowałem silnika z wcześniejszej wersji). Czy ktoś uporał się z tym błędem? W skrócie chodzi o to, że przy kilku produktach w koszyku wagi się nie sumują, a Presta pobiera wagę najcięższego produktu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
martsoni Posted April 15, 2015 Share Posted April 15, 2015 Ja się uporałem, z tym i innym jeśli kogoś to jeszcze interesuje ;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts