fosstruction Posted April 26, 2013 Share Posted April 26, 2013 Witam. Po zainstalowaniu sklepu i wstępnej konfiguracji + zmiany template-a, rozpocząłem dodawać produkty do sklepu. Napotkałem problem, z którym nie potrafię sobie poradzić i zwracam się z prośbą o pomoc do bardziej doświadczonych użytkowników, zatem... Problem polega na nieprawidłowym wyświetlaniu zdjęc na stronie opisu produktu. Konkretnie - zdjęcie wyświetla się w złym miejscu, zasłaniając tym samym menu z innymi produktami. Czy ktoś jest w stanie pomóc poprawić mi ten błąd wyświetlania? Załączam pomocnego screen-a. Dziękujęi pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted April 26, 2013 Share Posted April 26, 2013 wygląda to na błąd css. Link do sklepu znacznie ułatwiłby sprawę Link to comment Share on other sites More sharing options...
fosstruction Posted April 26, 2013 Author Share Posted April 26, 2013 (edited) Tutaj znajduje się sklep, proszę o wsparcie. http://www.baldurrunes.com/ Edited April 26, 2013 by fosstruction (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted April 26, 2013 Share Posted April 26, 2013 #primary_block #image-block {width:118px;height:118px;position:relative; padding-top:271px; padding-left:186px;} plik global.css należy zmienić parametery padding-top oraz padding-left Link to comment Share on other sites More sharing options...
fosstruction Posted April 26, 2013 Author Share Posted April 26, 2013 Wielkie dzięki za poświęcony czas i pomoc. Teraz spróbuję to naprawić, w razie komplikacji będę pisał. Dziękuję i pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fosstruction Posted April 26, 2013 Author Share Posted April 26, 2013 (edited) Udało mi się poprawić pozycję zdjęcia produktu, jednak pojawiło się niedociągnięcie. Konkretnie - zdjęcie nachodzi na pasek informacyjny, co wygląda nieestetycznie. Próbowałem coś z tym zrobić, ale niestety wartości w pliku css, który mi pokazałeś ustawiłem na 0, przy czym minusowe wartości nie działają. Szukałem też w tym pliku linijki odpowiedzialnej za modyfikacje rozmiaru zdjęcia, by skrócić je o te kilka pixeli i uzyskać bardziej estetyczny wygląd. Czy możesz podpowiedzieć mi, gdzie mogę to zmienić? Pozdrawiam. Załączam pomocny screen. Edited April 26, 2013 by fosstruction (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted April 26, 2013 Share Posted April 26, 2013 zobacz jak wyglądają zdjęcia Twoich produktów: biała ramka wokół zdjęcia mówi sama za siebie, nie uważasz, że są one zbyt duże? Może warto by było zmieniszyć ich rozmiar (głównie wysokość) jeżeli chcesz zdjęcia w tym rozmiarze zostawić, to masz tam parametr height:118px; jak go usuniesz - to będzie działać (nie zmienić wartość tylko usunąć) Link to comment Share on other sites More sharing options...
fosstruction Posted April 26, 2013 Author Share Posted April 26, 2013 Strona, którą podałem jest prowizoryczną do ćwiczeń. Screeny robiłem z tej właściwej i na niej znajdują się prawidłowe i dobrze wykonane zdjęcia. Po usunięciu linijki wszystko jest tak jak być powinno. Dziękuję ponownie vekia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts