Maaks Posted August 1, 2009 Share Posted August 1, 2009 Chciałem ręcznie edytować pierwszą stronę czyli normalnie plik "index.html", ale nie potrafię go u siebie odnaleźć. Czy wie ktoś gdzie znajduje się ten plik, albo jak się nazywa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mixcontrol Posted August 3, 2009 Share Posted August 3, 2009 Presta jest programem pisanym w PHP co oznacza, że strona składana jest z różnych plików jak header, footer, pomiędzy którymi umieszczone są moduły typu kategorie, nowe produkty itd. Za ostateczny wygląd strony odpowiedzialny jest plik global.css, w którym lepiej nie grzebać bez kopii zapasowej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maaks Posted August 3, 2009 Author Share Posted August 3, 2009 He, domyślałem się, ale na PHP się nie znam i potrzebowałem potwierdzenia. Dzięki za odpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Octahedron Posted August 23, 2009 Share Posted August 23, 2009 Hej,zależy co chcesz konkretnie pozmieniać na stronie głównej? Za nią przede wszystkim odpowiada plik editorial.tpl. Wygląd definiowany jest także przez style (plik global.css), a odpowiednią linię kodu możesz łatwo zlokalizować przy użyciu bardzo przydatnego plug-ina Firefoxa - FIREBUG.Pozdro! Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekNiklass Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 Witam wszystkich forumowiczow, mam na imie Jacek, chcialem sie na poczatek przywitac z wszystkimi forumowiczami. Na poczatek chce sie przedstawic, zajmuje sie handlem bielizna, generalnie odzieza dla kobiet, lecz inne tematy rowniez nie sa mi obce w taki sposob tu trafilem, mam szerokie zainteresowania.Zaglebilem sie w kilka watkow wkrotce podziele sie swoimi opiniami, mam rowniez sporo pytan, mam nadzieje ze znajde tu na nie odpowiedz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eGzyl.pl Posted December 8, 2009 Share Posted December 8, 2009 @jacekdawaj pytania i tyle @maaksheader.tpl - tam mzoesz sobie na szytywno edytować@Octahedroneditorial jest tylko na stronie startowej jak co potem zależy od tego na jakiej podstronie sie znajdujesz a to jusz ustawiasz w modules pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts