karas Posted April 7, 2013 Share Posted April 7, 2013 Witam wszystkich to mój pierwszy post na tym forum:) Mam parę pytań odnośnie modułów do prestyshop ponieważ mam zlecenie na stronę i myślę że presta-shop się do Tego nada(Dość specyficzne działanie jak na silnik sklepu). Pierwsze pytanie: Istnieje sposób/moduł by przy nazwie kategorii w nawiasie pojawiała się liczba "produktów" ? W tej chwili mam tak iż, po kliknięciu kategorii to przy tytule kategorii wyświetla mi się liczba, ale chodzi by już ta liczba była przy rozwijanej liście. Drugie pytanie: Istnieje moduł formularza kontaktowego, który powiedzmy ma opcje wyboru tytułu a za zmianą tytułu wynika zmiana okienek (luk) do wypisania przez użytkownika. Trzecie pytanie: Istnieje moduł który daje funkcję produktowi np. zaznacz jako polecany. I wtedy w miniaturce produktu pokazuje się jakiś boks w stylu "polecane". Czwarte pytanie: Jest sposób na wykonanie produktu polecanego, który zawsze będzie na górze w liście produktów w swojej kategorii ? Piąte pytanie: jak wygląda sprawa z hostingiem sklepu ? (podstawowe pytanie ale jest zielony w silnikach sklepów e-commerce ). Wiem że minimum to VPS, ale czy np. procesor 1 GHz i 1 GB ramu wystarczy do funkcjonowania ? Przepraszam za tak dużo pytań, ale wole napisać wszystkie "pytania" w jednym miejsu. By nie robić bałaganu na forum Dziękuje z góry za pomoc. PS. zaznaczam że szukałem w google, lecz nie znalazłem informacji mnie satysfakcjonujących Link to comment Share on other sites More sharing options...
2grosiek7 Posted April 7, 2013 Share Posted April 7, 2013 Co do hostingu, współdzielony daje radę dla prawie 10k produktów. VPS jest niepotrzebny iMO. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karas Posted April 8, 2013 Author Share Posted April 8, 2013 Co do hostingu, współdzielony daje radę dla prawie 10k produktów. VPS jest niepotrzebny iMO. A co jeśli na stronie będzie stosunkowo mało produktów ( max 500 ) a użytkowników tak samo może być w godzinach szczytu po 500 ( jak dobrze pójdzie ) ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
2grosiek7 Posted April 8, 2013 Share Posted April 8, 2013 A po co bulić dodatkowe pieniądze za VPS i obsługę, skoro na pocżatek Ci wystarczy zwykły współdzielony hosting? Zmienić opcję możesz w każdej chwili, jak będziesz miał większe wymagania i zyski. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts