ps3z Posted April 7, 2013 Share Posted April 7, 2013 merhaba 1.5.3.1 den 1.5.4 de yükseltince modüllerde problem oluştu,çeviriler kısmında installed modules translations ta modüller gözükmediğini gördüm. örnek tags block çevirilerde gözükmüyor ve modülü sıfırla dediğimde front office den de kayboldu.bir türlü geri getiremedim. sizce bunun çözümü nedir? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SahinSOLMAZ Posted April 12, 2013 Share Posted April 12, 2013 Merhaba, PrestaShop artık kullanıcılarını şaşırtmaya başladı diyebilirim, 1.5.3.1 ve 1.5.4 arasındaki geçişte bile çekirdek yapısında ciddi değişiklikler söz konusu oldu, modüllerle ilgilenen arkadaşların bakma fırsatı olduysa fark etmişlerdir diye düşünüyorum. , Her neyse konuyu dağıtmadan sorunla ilgili yorumu yapmak gerekirse; Prestashop varsayılan modüllerin haricindeki 1.5.3.1 'de çalışan modüllerin büyük bir bölümü 1.5.4 'de çalışmayacaktır, bu modüllerin güncellenmesini beklemek gerekir. Eğer varsayılan modüllerle de ilgili sorun yaşanıyorsa, güncelleme sırasında hatalar olabilir, önemli bir sorun yaşanıyorsa, 1.5.3.1 'e geri dönüş yapılmasını uygun görüyorum ben ve çok özel bir sebebiniz yok ise 1.5.4 e geçiş yapmak için lütfen acele etmeyiniz. Örnek vermek gerekirse, 1.4.x tabanından 1.5.x e geçiş yapıldığında yaşanan problemlerin benzerleri bu geçişte de yaşanabilir. Kolay gelsin. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ps3z Posted April 12, 2013 Author Share Posted April 12, 2013 Merhaba, PrestaShop artık kullanıcılarını şaşırtmaya başladı diyebilirim, 1.5.3.1 ve 1.5.4 arasındaki geçişte bile çekirdek yapısında ciddi değişiklikler söz konusu oldu, modüllerle ilgilenen arkadaşların bakma fırsatı olduysa fark etmişlerdir diye düşünüyorum. , Her neyse konuyu dağıtmadan sorunla ilgili yorumu yapmak gerekirse; Prestashop varsayılan modüllerin haricindeki 1.5.3.1 'de çalışan modüllerin büyük bir bölümü 1.5.4 'de çalışmayacaktır, bu modüllerin güncellenmesini beklemek gerekir. Eğer varsayılan modüllerle de ilgili sorun yaşanıyorsa, güncelleme sırasında hatalar olabilir, önemli bir sorun yaşanıyorsa, 1.5.3.1 'e geri dönüş yapılmasını uygun görüyorum ben ve çok özel bir sebebiniz yok ise 1.5.4 e geçiş yapmak için lütfen acele etmeyiniz. Örnek vermek gerekirse, 1.4.x tabanından 1.5.x e geçiş yapıldığında yaşanan problemlerin benzerleri bu geçişte de yaşanabilir. Kolay gelsin. evet sana katılıyorum.1.5.4 de geçince hazırlamış oldugumuz kurulu düzen bir anda şaştı. 1.5.4 de geçmek için biraz daha beklememiz şart Link to comment Share on other sites More sharing options...
SahinSOLMAZ Posted April 13, 2013 Share Posted April 13, 2013 Çalışmalar başlatılmış, 1.5.4 'ün devamı yakında belli olur zaten; bakalım bu sefer de şaşıracak mıyız Link to comment Share on other sites More sharing options...
selin Posted April 13, 2013 Share Posted April 13, 2013 napmaya çalışıyolar böyle anlamadım valla, hiç bi modül çalışmadı 1.54de. niye modül yapılarını da değiştirrler ki? daha da iyileştirilmiş olsa yine neyse.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ps3z Posted April 14, 2013 Author Share Posted April 14, 2013 evet bende 1.5.3.1 e geri dönüş yaptım.bazı dosyaların silindiğini gördüm. yükseltme yapmadan önce mutlaka backup alınız. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
selin Posted April 16, 2013 Share Posted April 16, 2013 BackUp can yeleğimiz 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ps3z Posted April 16, 2013 Author Share Posted April 16, 2013 BackUp can yeleğimiz evet aynen.keşke kendimizinde 10 sene önceki halinin backup ını alabilseydik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
selin Posted April 16, 2013 Share Posted April 16, 2013 Günlük tutun günlükk - Söylediğiniz gibi olsaydı, oyunun ne anlamı kalırdı ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ps3z Posted April 16, 2013 Author Share Posted April 16, 2013 Günlük tutun günlükk - Söylediğiniz gibi olsaydı, oyunun ne anlamı kalırdı ? hahaha Haklısın Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts