robakx1 Posted April 5, 2013 Share Posted April 5, 2013 Witam Jak wykonać aktualizację PrestaShop, jest dostępny gdzieś jakis poradanik. Dokładnie chodzi o aktualizację z 1.5.3.1 na 1.5.4 Z góry dzięki za odpowiedź Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted April 7, 2013 Share Posted April 7, 2013 możesz wykorzystać moduł autoupgrade : http://addons.prestashop.com/en/administration-tools-prestashop-modules/5496-1-click-upgrade-autoupgrade.html tutaj anglojęzyczna dokumentacja dotycząca update: http://doc.prestashop.com/display/PS15/Automatic+update Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukata Posted May 25, 2013 Share Posted May 25, 2013 zaktualizowałem wersję 1.5.4.0 do wersji 1.5.4.1 i pozmieniał mi wszystkie ustawienia osobiste takie jak bacground i wcale mi się to nie podoba. czy jest mozliwość wrócenia do starej wersji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystian Podemski Posted May 26, 2013 Share Posted May 26, 2013 Pozmieniał ponieważ zapewne działałeś na domyślnym szablonie. Jeśli zaznaczyłeś by "autoupgrade" wykonał kopię danych to powinieneś mieć opcję przywrócenia starej wersji. Trzeba pamiętać, że nie należy wykonywać zmian wizualno funkcjonalnych bezpośrednio na plikach silnika, na plikach domyślnego szablonu lub na domyślnych widokach modułów systemu. Wszystko należy robić zgodnie ze sztuką jaką narzucają autorzy systemu czyli używać do tego katalogu /override/, oraz własnej templatki w katalogu /themes/. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szopenkrk Posted November 15, 2013 Share Posted November 15, 2013 Witajcie wykonałem aktualizację z wersji 1.4.4.1 do wersji najnowszej tym pluginem po czym dostałem ciekawy wygląd panelu admina: http://sklepcarol.pl/sklep.png Co zrobić z takim bałaganem.\? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted November 16, 2013 Share Posted November 16, 2013 włącz konsolę przeglądarki (ctrl+shift+j w chrome) w logach z konsoli masz jakieś błędy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystian Podemski Posted November 16, 2013 Share Posted November 16, 2013 Zawsze kilka razy ctrl+f5 po aktualizacji - to standard, przecież ścieżka jest ta sama to i przeglądarka sporo trzyma w pamięci podręcznej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szopenkrk Posted November 16, 2013 Share Posted November 16, 2013 Okazało się żę: Po aktualizacji siadło kilka elemetów. Z samym panelem poradziłem sobie tak że wgrałem ręcznie wszystkie pliki panelu administracyjnego, niestety np moduły nie działały i wyświetlały się błędy. Po migracji także wysypały się obrazki produktów itp. na razie wróciłem do wcześniejszej wersji strony bo każdy dzień to strata kasy dla nas. Ctrl+F5 to dla mnie nie nowość i kilka razy było to robione. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted November 17, 2013 Share Posted November 17, 2013 takie rzeczy jak aktualizacje to najlepiej robić na mirrorze jakimś, albo na localu, nie ma przestojów w działaniu, nie ma strat. ale to tak na marginesie. jeżeli chodzi o modułu: które się wysypały? włączałeś raportowanie błędów? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szopenkrk Posted November 17, 2013 Share Posted November 17, 2013 Jutro przeniosę całość na localhost podepnę jeszcze raz moduł aktualizacji i podeśle wyniki. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts