csaknoriss Posted April 4, 2013 Share Posted April 4, 2013 Helló! Valamiért nullát ír ki az áfa értékére az e-mail be amit kap a vevő! Tudna ebben valaki segíteni nekem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyula21 Posted April 4, 2013 Share Posted April 4, 2013 A számla e-mailbe? A tax rules rendesen be van állítva? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted April 4, 2013 Share Posted April 4, 2013 Nézd meg az angol levélsablont, azzal is ezt produkálja-e. Link to comment Share on other sites More sharing options...
csaknoriss Posted April 5, 2013 Author Share Posted April 5, 2013 Hogy tudom rendesen beállítani a Tax Rules-t? Hogy tudom megnézni angol levél sablonnal? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyula21 Posted April 5, 2013 Share Posted April 5, 2013 Mivel a Presta magyar lokalizációban nincs benne, hogy 2012. Január elsejétől már 27%-os ÁFÁ-t kell fizetnünk, ezért nekünk kell megtanítanunk neki. Menj a Localisations/Taxes-ra és ott van asszem neked is az első az: ÁFA HU 25% Kattints a szerkesztésre és a névben a 25-öt írd át 27-re és tedd ugyanezt az ÁFA mértékkel is. Ha ezzel megvagy, akkor mentés. Menj a Localisations/Tax rules-re. és ott a "HU Standard rate (25%)" és a "HU Foodstuff rate (25%)" adó szabályoknál módosítsd a névben szereplő 25-öt 27-re. Ha ezzel is kész vagy, azokba a csv-kbe, melyekből importálsz vegyél fel majd a jövőben egy új oszlopot, amelyekben az adószabályt határozod meg. Ebben az oszlopban csak számokat kell feltüntetni: 1 - ÁFA (27%) 2 - Csökkentett ÁFA (27%) 3 - Szuper csökkentett ÁFA (5%) 4 - Élelmiszerekre ÁFA (27%) 5 - Könyv ÁFA (5%) A már feltöltött termékeket két féle képpen társíthatod hozzá az adószabályokhoz: 1. megcsinálod ezt az oszlopot azokban az állományokban is, melyekből importáltál és újraimportálsz 2. MySQL-ben egy parancs alkalmazásával. Főleg mik vannak fent a boltodban? Milyen verziójú a Prestád? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyula21 Posted April 5, 2013 Share Posted April 5, 2013 Az angol email sablont meg a Localisation/Translatesnél érheted el Kiválasztod a legördülő menüben, hogy email sablonok és az Amerikai/Brit zászlóra kattintasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
csaknoriss Posted April 5, 2013 Author Share Posted April 5, 2013 1.4.8.2 fennt van kb. 7000 termék! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyula21 Posted April 5, 2013 Share Posted April 5, 2013 Akkor a MySQL-es fog kelleni A PS_product táblában van olyan oszlop, hogy "id_tax_rules_group"? (Azért kérdezem, mert nekem 1.5.3.1 van fent és a két Presta adatbázisában vannak eltérések) Link to comment Share on other sites More sharing options...
csaknoriss Posted April 5, 2013 Author Share Posted April 5, 2013 Van! Mi a teendő vele? Ja a shopba az áfát jól számolja a kosárba, csak a levélbe nem jelenik meg valamiért... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyula21 Posted April 5, 2013 Share Posted April 5, 2013 Akkor be van rendesen állítva az adószabály? Link to comment Share on other sites More sharing options...
csaknoriss Posted April 5, 2013 Author Share Posted April 5, 2013 Az admin oldalon igen, a kosárba mutatja, viszont az e-mailbe meg nem...{tax_rules} Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyula21 Posted April 6, 2013 Share Posted April 6, 2013 Találtam egy topikot, amiben ezekről a változókról beszélgetnek: http://www.prestashop.com/forums/topic/73109-solved-how-to-add-tax-value-to-email-template-order-confhtml-and-txt/ A {total_tax} változóval tudod előhívni ha minden igaz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
csaknoriss Posted April 11, 2013 Author Share Posted April 11, 2013 Végig próbáltam az összes lehetséges dolgot ami oda le van írva, de nem segített rajtam, mindig 0-át ír az áfa értékéhez... Link to comment Share on other sites More sharing options...
csaknoriss Posted April 11, 2013 Author Share Posted April 11, 2013 Lehet az Universa Payment modul kavar be? Már nincs más ötletem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted April 11, 2013 Share Posted April 11, 2013 Térjünk vissza az angol levél sablonhoz amit legelőször írtam. van a mails mappád. Abban a nyelvek. A szóban forgó levelet a hu mappában nevezd el másképp, mondjuk a végére tegyél egy 2-est (biztonsági mentésnek). Aztán ugyanezt a levél sablont másold ki az "en" mappából, majd másold fel a "hu" mappába. Így az angolt fogja kiküldeni a shop. Ha kiküldi, nézd meg hogy az adó ott jó-e. Link to comment Share on other sites More sharing options...
csaknoriss Posted April 12, 2013 Author Share Posted April 12, 2013 Abban sem jó! Ott is ugyanúgy 0-át ír ki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted April 12, 2013 Share Posted April 12, 2013 Akkor biztos hogy nem sablon gond van Ez is haladás. Az áfát nem piszkáltad? Az adószabályokat? A shopban jól jelenik meg, jól számolja az áfát? Link to comment Share on other sites More sharing options...
csaknoriss Posted April 12, 2013 Author Share Posted April 12, 2013 Shopba jól számolja igen! Áfába be van állítva hogy 27%-ot számoljon a shop admin oldalján. Link to comment Share on other sites More sharing options...
csaknoriss Posted April 15, 2013 Author Share Posted April 15, 2013 Nettó árakat jelenítek meg a shop-ba ez számít valamit? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts