gromusek Posted April 2, 2013 Share Posted April 2, 2013 Witam, Presta: 1.5.1 (niedługo 1.5.4). Jak obsługujecie klientów hurtowych? Czy są jakieś moduły pokazujące ceny dla poszczególnych klientów uwzględniając rabaty procentowe, rabaty progowe, ceny indywidualne ? Jak Wy to rozwiązujecie w swoich sklepach ? Będę wdzięczny za informację. Pozdrawiam, Michał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted April 2, 2013 Share Posted April 2, 2013 Z moich obserwacji wynika, że dobrym rozwiązaniem jest tworzenie grup klientów i przypisywanie rabatów do poszczególnych grup :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
gromusek Posted April 2, 2013 Author Share Posted April 2, 2013 Z moich obserwacji wynika, że dobrym rozwiązaniem jest tworzenie grup klientów i przypisywanie rabatów do poszczególnych grup :-) Czy da się zrobić aby dla grupy klientów pokazywana była cenna netto a już w koszyku była pokazywana cena brutto ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted April 2, 2013 Share Posted April 2, 2013 możesz określać sposób wyświetlania się cen dla grup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
gromusek Posted April 2, 2013 Author Share Posted April 2, 2013 możesz określać sposób wyświetlania się cen dla grup: Dziękuje, czy testowałeś czy później klientowi doliczy w koszyku lub realizacji zamówienia podatek VAT ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted April 2, 2013 Share Posted April 2, 2013 jeden z moich klientów ma takie rozwiązanie: http://qqwatches.be/ produkty wyświetlają się w kwotach netto, dopiero w koszyku doliczany jest tax możesz sobie sprawdzić, jak to działa :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
gromusek Posted April 2, 2013 Author Share Posted April 2, 2013 jeden z moich klientów ma takie rozwiązanie: http://qqwatches.be/ produkty wyświetlają się w kwotach netto, dopiero w koszyku doliczany jest tax możesz sobie sprawdzić, jak to działa :-) Dziękuję, przetestuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
snejku Posted April 27, 2013 Share Posted April 27, 2013 Witam, a czy jest możliwość żeby wyświetlały się ceny netto i brutto jednocześnie? np cena netto tak jak teraz a poniżej mniejszą czcionką cena brutto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted April 27, 2013 Share Posted April 27, 2013 Tylko po modyfikacji plików szablonu. Interesuje Cię strona produktu, czy listing produktów w kategoriach itp? Link to comment Share on other sites More sharing options...
snejku Posted April 28, 2013 Share Posted April 28, 2013 W zasadzie to głównie na stronie produktu, ale w listingu też by mogło być Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted April 28, 2013 Share Posted April 28, 2013 dla strony produktu musisz wyedytować plik product.tpl umieszczony w katalogu Twojej templatki : themes/twoj_template/product.tpl tax excl: {convertPrice price=$product->getPrice(false, $smarty.const.NULL, 2)} tax incl: {convertPrice price=$productPrice} natomiast jeżeli chodzi o listing produktów - product-list.tpl, ale tutaj sprawa się nieco komplikuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
snejku Posted April 29, 2013 Share Posted April 29, 2013 Hej, dzięki za pomoc. Myślę, że na stronie produktu takie coś mi wystarczy, natomiast starałem się, próbowałem, ala ni cholery nie weim gdzie mam to dopisać... :/ help pls Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted April 29, 2013 Share Posted April 29, 2013 ale teraz jest mowa o stronie produktu? Czy o listingu produktów? Link to comment Share on other sites More sharing options...
snejku Posted April 29, 2013 Share Posted April 29, 2013 o stronie produktu Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted April 29, 2013 Share Posted April 29, 2013 ok, to zależy od tego w którym miejscu chcesz mieć te ceny wyświetlone więc moje pytanie brzmi, gdzie dokładnie? ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
snejku Posted April 29, 2013 Share Posted April 29, 2013 (edited) ok, bezpośrednio pod ceną netto, a nad buttonem 'Dodaj do koszyka', było by spoko gdyby to ostylować w taki sposób, że czcionka będzie mniejsza i może dpisać za ceną wyraz 'brutto' tak żeby było wiadomo o co chodzi Edited April 29, 2013 by snejku (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted April 29, 2013 Share Posted April 29, 2013 w okolicach linii 440 dodałem: <p>{convertPrice price=$product->getPrice(false, $smarty.const.NULL, 2)} {l s='tax excl.'}</p> efekt: {if !empty($product->unity) && $product->unit_price_ratio > 0.000000} {math equation="pprice / punit_price" pprice=$productPrice punit_price=$product->unit_price_ratio assign=unit_price} <p class="unit-price"><span id="unit_price_display">{convertPrice price=$unit_price}</span> {l s='per'} {$product->unity|escape:'htmlall':'UTF-8'}</p> {/if} {*close if for show price*} {/if} <p>{convertPrice price=$product->getPrice(false, $smarty.const.NULL, 2)} {l s='tax excl.'}</p> {if (!$allow_oosp && $product->quantity <= 0) OR !$product->available_for_order OR (isset($restricted_country_mode) AND $restricted_country_mode) OR $PS_CATALOG_MODE} <span class="exclusive"> <span></span> {l s='Add to cart'} </span> {else} tłumaczenie "bez vat" możesz dodać w localization -> translations 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
snejku Posted April 29, 2013 Share Posted April 29, 2013 jest ok tylko ja domyślnie mam ustwione ceny netto i po wpisaniu tego kodu, powtarza mi cenę netto, a nie brutto, myślałem że jestem sprytny i zmieniłem w kodzie 'tax excl.' na 'tax incl.' ale nie wyszło Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted April 29, 2013 Share Posted April 29, 2013 to użyj: {convertPrice price=$productPrice} Link to comment Share on other sites More sharing options...
snejku Posted April 29, 2013 Share Posted April 29, 2013 ten kod daje cenę netto (mam ustwione domyślnie, że wszystkie ceny wyświetlane są netto), a mi chodzi o małymi literami cenę brutto Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted April 29, 2013 Share Posted April 29, 2013 rany boskie już się całkowicie poplątałem. Biję się w pierś - to przez moją nieuwagę. użycie tego kodu powinno definitywnie rozwiązać problem (mam nadzieję) {convertPrice price=$product->getPrice(true, $smarty.const.NULL)} 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
snejku Posted April 29, 2013 Share Posted April 29, 2013 (edited) ALLELUJA! Szacunek za cierpliwość i pomoc, dzięki wielkie! Pozdrawiam. Edited April 29, 2013 by snejku (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted April 29, 2013 Share Posted April 29, 2013 wszystko sprowadza się do tego, że nie czytam do końca postów tylko rzucam rozwiązaniami z rękawa, które nijak mają się do treści działam trochę na pamięć Obiecuję poprawę hehehe pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
martprint Posted June 12, 2013 Share Posted June 12, 2013 Witam. Zastosowałem to: <p>{convertPrice price=$product->getPrice(false, $smarty.const.NULL, 2)} {l s='tax excl.'}</p> Ale nie działa prawidłowo z atrybutami:( Link do produktu: http://www.sklep.amtak.eu/pokrywydopiecow/12_pokrywa-górna-pieca-25-kw-zielona.html#/kolor-zielony/wełna_do_pokrywy-nie Proszę o pomoc bo chciałem to zrobić tak jak jest tutaj: http://www.online.martprint.com/pl/bizneskarty/15-biznes-karty-specjal.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Waldi1981 Posted July 17, 2013 Share Posted July 17, 2013 (edited) Witam, zauważyłem pewną nieprawidłowość w działaniu tego kodu. Mianowicie w momencie ustawienia kombinacji atrybutów, przy wyborze innej kombinacji niż domyślna, cena "małymi" cyferkami pozostaje niezmieniona, natomiast cena "dużymi" zmienia się tak jak powinna. Niezależnie czy "małe" są cenami netto a "duże" brutto czy odwrotnie. Do jakiej pozycji ma się odwoływać polecenie getPrice, aby to wyeliminować i co zrobić aby ceny były dodatkowo opisane, odpowiednio netto i brutto??? OK. opisy cen przebrnąłem natomiast zachowanie dodatkowej ceny jest nie zrozumiałe. Np.: Produkt bez atrybutów jest wyświetlany poprawnie: 10 zł netto -> 12,30 brutto. Produkt z atrybutami: 10 zł netto -> 8,13 zł brutto W czym problem? Proszę o weryfikację tego problemu. Pozdrawiam. Edited July 17, 2013 by Waldi1981 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
snejku Posted July 22, 2013 Share Posted July 22, 2013 OK. opisy cen przebrnąłem Możesz się podzielić informacją jak zrobiłeś, że jest ok? Mam ten sam problem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Waldi1981 Posted July 22, 2013 Share Posted July 22, 2013 (edited) Cześć. W okolicach 387 linii będziesz miał: <span id="our_price_display">{convertPrice price=$productPrice} dodaj na końcu: </span> {l s='tax excl.'}</span> wówczas wyświetlany napis netto, lub: </span> {l s='tax incl.'}</span> wówczas wyświetli się napis brutto. Edited July 22, 2013 by Waldi1981 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
snejku Posted July 22, 2013 Share Posted July 22, 2013 Chyba źle coś zrozumiałem, bo to nie zmieniło przeliczania 'małej' ceny oraz punktów w programie lojalnościowym w czasie rzeczywistym :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Waldi1981 Posted July 22, 2013 Share Posted July 22, 2013 Miałem na myśli opisy w sensie "netto" "brutto" samo przeliczanie wciąż nie działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
snejku Posted July 23, 2013 Share Posted July 23, 2013 vekia pomożesz? bo chyba tylko jesteś w stanie to zrobić na tym forum Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted July 23, 2013 Share Posted July 23, 2013 muszę przeglądnąc wątek raz jeszcze zapomniałem co tu się dzieje ale wydaje mi się, że bez asynchronicznych zapytań się nie obędzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted July 24, 2013 Share Posted July 24, 2013 ja kto ma się do zmian cen netto brutto podczas zmiania atrybutów? Link to comment Share on other sites More sharing options...
snejku Posted July 24, 2013 Share Posted July 24, 2013 vekia, do obecnej rozmowy pasuje średnio, ale ogólnie do nazwy tematu to całkiem nieźle ale nie rozpraszaj się, bo my tu czekamy na pomoc z Twojej strony Link to comment Share on other sites More sharing options...
snejku Posted July 26, 2013 Share Posted July 26, 2013 muszę przeglądnąc wątek raz jeszcze zapomniałem co tu się dzieje ale wydaje mi się, że bez asynchronicznych zapytań się nie obędzie vekia i co da się z tym coś zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Budzick Posted August 20, 2014 Share Posted August 20, 2014 Witam. Trochę z innej beczki ale też o hurcie. Jak zrobić żeby produkty w koszyku dodawać np. po 10 szt. zamiast pojedynczo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted August 20, 2014 Share Posted August 20, 2014 Witam. Trochę z innej beczki ale też o hurcie. Jak zrobić żeby produkty w koszyku dodawać np. po 10 szt. zamiast pojedynczo? Co to znaczy po 10 sztuk? Żeby klient miał wybór ilościowy np. 9 sztuk czy ty chcesz narzucić że minimalna ilość to 10 sztuk? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Budzick Posted August 21, 2014 Share Posted August 21, 2014 (edited) Chodzi mi o to żeby cena widoczna podawana była za szt. np. 3 zł. ale towar zprzedawany jest w opakowaniach po 10 szt. czyli w koszyku dodawać można po 10 szt. co daje nam w podsumowaniu koszyka 30 zł. Robiłem artykuł jako "paczkę produktów" ale wtedy cena podawana jest całościowo + dodatkowe inf za szt. i koszyk dodaje po 1 szt. "paczki". Mi chodzi o to żeby produkt był jako szt. ale zamówić można 10 lub 20 lub 30... szt. Mam nadzieję że w miarę jasno naświetliłem problem... Edited August 21, 2014 by Budzick (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted August 21, 2014 Share Posted August 21, 2014 To bez dodatkowego modułu nie da się ustawić w ten sposób sprzedaży, można ustawić minimalna ilość np. 10 sztuk ale klient i tak może zamówić 11 więc nic ci to nie da. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Budzick Posted August 21, 2014 Share Posted August 21, 2014 Dzięki, to też udało mi się ustalić. A ma ktoś dojście do takowego modułu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ngocton Posted September 11, 2014 Share Posted September 11, 2014 Dzięki, to też udało mi się ustalić. A ma ktoś dojście do takowego modułu? nie ma takiego mudule ! po prostu code trzeba zrobic moze Vekia bedzie pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts