longip Posted March 30, 2013 Share Posted March 30, 2013 Salut, In magazin am activate 2 monede: euro si lei. Ca si metoda de plata: transfer bancar (bankwire module). Exista posibilitatea ca la pasul 5 din checkout - plata - chiar daca utilizatorul a adaugat in cos doar in euro, sa se schimbe automat pe lei ? Stiu ca poate selta el, insa eu as vrea sa fie automat in LEI. Practic el daca ramane pe euro, factura se va genera tot pe euro. O zi buna! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fureteur Posted March 30, 2013 Share Posted March 30, 2013 Mai bine sa desactivati valuta euro Link to comment Share on other sites More sharing options...
longip Posted March 30, 2013 Author Share Posted March 30, 2013 Pai nu am cum, pentru ca euro este default si vand si in afara. Neaparat imi trebuie si euro. Varianta asta era cea mai la indemana, o alta exista ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
costi43 Posted March 30, 2013 Share Posted March 30, 2013 in tara nu poti vinde la firma romaneasca numai in lei, asa ca pune default lei si cei de afara vor schimba pe euro Link to comment Share on other sites More sharing options...
longip Posted March 30, 2013 Author Share Posted March 30, 2013 Nu am cum sa pun la default lei, pentru ca la noi desi facturam in lei toate preturile, negocierile etc... se fac in euro. D-aia moneda mea default este euro. Si am adaugat cateva sute de produse. Nu am cum s-o iau de la capat. Alta varianta nu exista ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
costi43 Posted March 31, 2013 Share Posted March 31, 2013 geo ip trackin sau modulul ip language and currency detection si ala lasa pagina sa afiseze limba si moneda in functie de unde este vizitata pagina Link to comment Share on other sites More sharing options...
longip Posted March 31, 2013 Author Share Posted March 31, 2013 Dupa cum am spus, majoritatea ve vor uita in romana dar vor alege euro. La vodafone citesti in romana dar ai preturile in euro. SI la multe alte site-uri mari, din Romania. Tot ce trebuie sa faca modulul este ca in pasul 5 - plata - daca adresa cumparatorului este romania, sa schimbe automat in lei. Asta este ce ma intereseaza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cornel_M Posted April 1, 2013 Share Posted April 1, 2013 eu am folosit 2 setari, pt a evita cumparaturile in euro din romania, cam asa: la Localization > Countries > Romania > Default currency: am pus lei apoi, la Payment module restriction am debifat EURO si USD de la metoda cash si astfel daca cineva a facut comanda in euro, ii apare mesaj de eroare ca nu exista metoda de plata acceptata si sa schimbe in lei. Link to comment Share on other sites More sharing options...
longip Posted April 1, 2013 Author Share Posted April 1, 2013 Stiu varianta dar, cel putin pentru mine, nu este o varianta. Voi cauta un programator. Tot ce trebuie sa faca este ca in pasul 5 sa puna urmatoarea conditie: "if client_address = romania => currency = lei" In rest, ramane ce este default in prestashop. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cornel_M Posted April 2, 2013 Share Posted April 2, 2013 pai, setarea de la Localization > Countries > Romania > Default currency forteaza sa fie in lei eventual editezi fiecare tara si pui euro implicit, mai putin romania fa un cont de test cu adresa externa, faci o comanda in lei si vezi daca dupa autentificare iti schimba moneda cosului in euro Link to comment Share on other sites More sharing options...
longip Posted April 15, 2013 Author Share Posted April 15, 2013 la mine nu se intampla asta Link to comment Share on other sites More sharing options...
kidmagazin Posted August 24, 2014 Share Posted August 24, 2014 same here Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts