wojtekk86 Posted March 28, 2013 Share Posted March 28, 2013 Witam Mam problem z adresem strony wiem, że ten temat był już poruszany wielokrotnie jednak przeczytałem wiele postów i przeprowadziłem wiele prób opisanych w tych, że postach bez jakich kolwiek efektów (może robie coś źle). Mianowicie postawiłem sklep na serwerze w podfolderze www.mojadomena.nazwa.pl/p i teraz problem polega na tym, że po wpisaniu adresu do wszyukiwarki laduje się moj sklep a adres w pasku adresu nie wyglada tak www.mojadomena.pl tylko www.mojadomena,nazwa.pl./p. Próbowalem zmieniac w bazie danych w SEO nic to nie daj kontaktowałem sie z obsługą domen i hostingu i po ich stronie jest wszystko ok. Ma ktos moze jakis pomysl? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted March 28, 2013 Share Posted March 28, 2013 najwazniejsze pytanie w tej kwestii: jaka wersja prestashop? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekk86 Posted March 29, 2013 Author Share Posted March 29, 2013 Presta 1.4.4.1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted March 29, 2013 Share Posted March 29, 2013 hmm nie bardzo wiem jak zatem w tym przypadku mogę pomóc... Jedyną rzeczą jaka przychodzi mi do głowy to przepięcie domeny na wskazany przez Ciebie folder. Link to comment Share on other sites More sharing options...
2grosiek7 Posted March 29, 2013 Share Posted March 29, 2013 A przekierowanie 301? W podfolderze /p w .htaccess dodaj formułę przekierowującą 301 z adresu z www.mojadomena.nazwa.pl/p na adres www.mojadomena.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted March 29, 2013 Share Posted March 29, 2013 całkiem dobra propozycja :-) ale czy przekierowanie 301 nie przenosi na http://adres.com/p/ ? chyba nie o to tutaj chodzi ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
2grosiek7 Posted March 29, 2013 Share Posted March 29, 2013 Hmm, wnioskuję ten post na dwa razy: 1. Wojtek po wpisaniu www.mojadomena.pl otrzymuje sklep, ale w adresie ma www.mojadomena.nazwa.pl/p 2. Wojtek po wpisaniu www.mojadomena.nazwa.pl/p otrzymuje sklep, ale w adresie chce mieć www.mojadomena.pl. Która wersja się zgadza? Rozumiem, że w BO masz adres domeny i SSL wpisany adres www.mojadomena.pl? Nie masz żadnych regułek przekierowań porobionych w paneli klienckim serwera? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekk86 Posted March 31, 2013 Author Share Posted March 31, 2013 Dziekuje wszystkim za pomoc. Problem już rozwiazałem okazało się, że źle podawałem przekierowanie na folder gdzie znajduje się sklep ja podawałem "p" po wpisaniu prawidłowgo to tzn samego "/". Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted March 31, 2013 Share Posted March 31, 2013 dzięki za informacje, jak się okazuje - diabeł tkwi w szczegółach oznaczam wątek jako rozwiązany pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts