olek83 Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 Witajcie, z jakiegoś powodu nie widzę pola do wpisania kuponu rabatowego w podsumowaniu zakupów, zobaczcie sami: http://goo.gl/WbWBE W ustawieniach niby wszystko mam dobrze, jest kilka kuponów, są dość ogólnie skonfigurowane, powinny działać. Tyle że nie wyświetla się okno do ich wpisania. Macie może jakiś pomysł w czym tkwi problem i jak go rozwiązać? Dzięki za Waszą pomoc! Pozdrawiam, Olek Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted March 27, 2013 Share Posted March 27, 2013 możesz sprawdzić w bazie danych: ps_configuration wartość PS_VOUCHERS ? Aby miejsce na kody rabatowe wyświetlało się, to pole musi przyjąć wartość 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
olek83 Posted March 27, 2013 Author Share Posted March 27, 2013 Witaj Vekia, dzięki za Twoją pomoc i odpowiedź. Sprawdziłem w bazie danych, wartość jest ustawiona na 1, tj. PS_VOUCHERS 1 Jaka może być inna przyczyna? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aro Posted March 27, 2013 Share Posted March 27, 2013 Pole na kod rabatowy jest aktywne, bo się wyświetla w podsumowaniu koszyka. Tylko opis/tłumaczenie jest niefajne, bo zamiast "Dodaj" masz "Tak" przy "Bony rabatowe". Jeżeli sobie poradziłeś, to zamknij wątek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
olek83 Posted March 27, 2013 Author Share Posted March 27, 2013 Witaj Aro, jak i gdzie widzisz to okno? Mogę Cię prosić o zrzut ekranu? Może ja czegoś nie widzę Dzięki za informację odnośnie tłumaczenia, poprawię. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aro Posted March 27, 2013 Share Posted March 27, 2013 (edited) Witaj Aro, jak i gdzie widzisz to okno? Mogę Cię prosić o zrzut ekranu? Może ja czegoś nie widzę Dzięki za informację odnośnie tłumaczenia, poprawię. Zrzut ekranu z polem rabatowym w załączniku Edited March 27, 2013 by aro (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
olek83 Posted March 27, 2013 Author Share Posted March 27, 2013 (edited) Super, dzięki:) Czyli działa, po prostu u mnie coś wycięło. Czym to może być spowodowane? Edited March 27, 2013 by olek83 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
aro Posted March 27, 2013 Share Posted March 27, 2013 Super, dzięki:) Czyli działa, po prostu u mnie coś wycięło. Czym to może być spowodowane? Zapewne Twoją przeglądarką. Wyczyść pamięć podręczną lub otwórz w innej przeglądarce i tam sprawdź. Ja, jeśli mam taki problem to sprawdzam zawsze w kilku przeglądarkach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted March 27, 2013 Share Posted March 27, 2013 czyli problem leży w kwestii cache przeglądarki, u mnie to wygląda dokładnie tam samo jak u aro: Link to comment Share on other sites More sharing options...
roman.b Posted March 5, 2014 Share Posted March 5, 2014 (edited) Mam też ten problem że brak pola do wpisania kodu W bazie nie mam wpisu PS_VOUCHERS Zainstalowałem czystą Preste 1.5.6.2 i brak takiego wpisu Edited March 5, 2014 by roman.b (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted March 5, 2014 Share Posted March 5, 2014 w prestashop 1.5.x nazwa tego pola to: PS_CART_RULE_FEATURE_ACTIVE Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts