subpage Posted March 21, 2013 Share Posted March 21, 2013 Dobrý den, velice dlouho jsem hledal a nikde jsem nic nenašel, tudíž jsem se rozhodl založit toto téma. Potřeboval bych (a věřim že spousta lidí tady taky) když si zákazník chce objednat zboží a chce fakturovat na jinou adresu, aby bylo možné toto udělat v jednom kroku a nemuset se registrovat. Registrace je přežitek a zákazníci nakupují tam kde to je levnější, skladem a jednoduché na objednání. 1, do fakturační adresy sem si přidal IČO a modulem European Vat také DIČ 2, dále jsem došel k tomu, že v souboru order-opc-new-account.tpl na řádku 275 - tedy checkbox, který při zaškrtnutí přidá možnost fakturační adresy co je v registraci, když u něj v classu odmažu is_customer_param zobrazí se pod políčkama v rychlé objednávce a hezky přidává jinou fakturační adresu. až do této chvíle to je všechno super a tak jak bych to chtěl. Problém je, že když tedy vypíši objednávku, tak na faktuře a BO objednávkách se zobrazuje pouze adresa z doručovací adresy, tedy ta původní co tam je nastavená a ta nová co vyjíždí po máčknutí checkboxu se nezobrazuje. Říkal jsem si jestli to nemá spojitost s tím, že když se zadají rozdílné adresy je přednastaveno zaškrtnutí "použít stejnou fakturační a doručovací adresu". Nastavil jsem tedy, aby vždy byl tento checkbox odškrtnutý a vyplý, ale není to tím. Když porovnám při rychlé objednávce doručovací adresu (pole zadání adresy a údajů) , pole korespondují s doručovací adresou v registraci, jsou na sobě závislé a situované v souboru order-opc-new-account.tpl . Nicméně v registraci fungují jako doručovací adresa a vyjíždí i na faktuře jako doručovací adresa a v rychlé objednávce vše přebíjejí a jsou hlavní adresou nad přidanou fakturační. Chtěl bych rozvinout diskusi s nápady atd, protože věřím, že by se nám to hodilo všem... Dneska lidi chtěji jednoduchost, nikdo se nechce zbytečně protloukat objednávkovým systémem a někde se registrovat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
subpage Posted March 21, 2013 Author Share Posted March 21, 2013 ještě jedna taková myšlenka. V order-opc.js je možnost nastavit co se má kde zobrazovat, tudíž když nastavím opc_invoice_address z hide na show, tak se zobrazí zadání jiné fakturační adresy u rychlé objednávky bez registrace. $(function() { // GUEST CHECKOUT / NEW ACCOUNT MANAGEMENT if ((!isLogged) || (isGuest)) { if (guestCheckoutEnabled && !isLogged) { $('#opc_account_choice').show(); $('#opc_account_form').hide(); $('#opc_invoice_address').hide(); $('#opc_createAccount').click(function() { $('.is_customer_param').show(); $('#opc_account_form').slideDown('slow'); $('#is_new_customer').val('1'); $('#opc_account_choice').hide(); $('#opc_invoice_address').hide(); updateState(); updateNeedIDNumber(); updateZipCode(); }); $('#opc_guestCheckout').click(function() { $('.is_customer_param').hide(); $('#opc_account_form').slideDown('slow'); $('#is_new_customer').val('0'); $('#opc_account_choice').hide(); $('#opc_invoice_address').hide(); $('#new_account_title').html(txtInstantCheckout); updateState(); updateNeedIDNumber(); updateZipCode(); }); } else if (isGuest) { $('.is_customer_param').hide(); $('#opc_account_form').show('slow'); $('#is_new_customer').val('0'); $('#opc_account_choice').hide(); $('#opc_invoice_address').hide(); $('#new_account_title').html(txtInstantCheckout); updateState(); updateNeedIDNumber(); updateZipCode(); } else { $('#opc_account_choice').hide(); $('#is_new_customer').val('1'); $('.is_customer_param').show(); $('#opc_account_form').show(); $('#opc_invoice_address').hide(); updateState(); updateNeedIDNumber(); updateZipCode(); } všechna pole v order-opc-new-account.tpl a jejich zobrazování jsou ovládána z tohoto order-opc.js a tudíž nechápu proč když zadám dvě adresy v registraci tak se zobrazují na faktuře a v objednávce, nicméně když je pouze povolím že se mohou zobrazit questovi v rychlé objednávce, tak po vyplnění obou adres se již zobrazuje na faktuře a v objednávce jenom doručovací adresa. Už z toho mam hlavu jako balon... nemyslim si, v tom je nějaká složitost, spíš nevim co a jak... Link to comment Share on other sites More sharing options...
CUBE-IN Posted March 23, 2013 Share Posted March 23, 2013 Jedna vec je, ze to vidis pri objednavani a druha je, jestli se to ulozi do DB :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
CUBE-IN Posted March 23, 2013 Share Posted March 23, 2013 Imho jsme to zkousel a me to funguje. Staci tomu checkboxu pro zadavani fakturacni adresy priradit jeste jednu tridu (napr. adresy) a do order-opc.js do funkce $('#opc_guestCheckout').click(function() { (nekde kolem radku 416) pridat $('.adresy').show(); Ma to ale dva problemy: 1) nevaliduje to vyplnenost fakturacni adresy a kdyz neni vyplnena uplne, tak to pak haze error 2) neprenasi mi to IC z fakturacni adresy (mam udelano z policka DNI) Vic casu si s tim hrat nemam, kdyby nekdo prisel na ty dve chybicky, dejte vedet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
greenjerry Posted July 17, 2013 Share Posted July 17, 2013 taky by se hodilo reseni, mam podobny problem, nebude to nekde v OrderOpcController.php ... .ale az tak zbehlej nejsem 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts