ferke21 Posted March 18, 2013 Share Posted March 18, 2013 PS 1.4.7.3 Ha tud rá valaki megoldást, megköszönöm a segítséget. A webáruház keresőablakába beírt feltételnek megfelelően, a program leszűri a termékeket. Ezek után már csak az a gondom, hogy a leszűrt listát nem teszi emelkedőbe, hanem csak úgy, össze-vissza sorrendben jeleníti meg. Hogyan tudom elérni, hogy a már leszűrt tételeket "termék név" emelkedőbe rendezze??? Tisztában vagyok vele, hogy a szűrés eredményét, különböző szempontok szerint tovább lehet rendezni a rendezés ablak feltételeinek megfelelően. Ez működik is. Viszont az automatizmusra, hogyan lehetne rábírni? Alapból a rendezési ablakban a "nincs" feltétel jelenik meg. Magyarázat. Ha a webáruház látogató szokásait figyelembe vesszük, akkor az a tapasztalat, hogy a webáruház keresőjébe beírt feltételnek megfelelően leszűrt termékekben azonnal kezdi keresni a neki szükségeset. Ha ez a termék a lista utolsó harmadában található, méghozzá össze-vissza sorrendben, akkor kezd el bosszankodni, hogy a fejlesztő miért nem teszi a leszűrt listát emelkedő sorrendbe. Majd később, amikor észreveszi, hogy létezik egy mező, ahol ezt Ő maga is meg tudja tenni, csak akkor csillapszik mérge. A felvetésem a leszszűrt lista emelkedő sorrendbe rendezésének automatizálására irányul. Tehát a leszűrt lista, automatikusan az én esetemben "termék név" emelkedőbe kerüljön. Egy gyári cikkszám keresőbe való beírása után, van, hogy 8-10db sőt 15db a feltételnek megfelelő termék kerül megjelenítésre. Nos ezeket a tételeket szeretném "termék név" emelkedőbe rendezni, hangsúlyozom automatikusan. Példa: ha beírom a webáruház keresőablakába 028145701 gyári számot, akkor kapásból leszűr nekem 63 terméket. Ez a lista össze-vissza sorrendbe kerül megjelenítésre. Ezt szeretném "termék név" emelkedőbe megjelníteni. A segítséget előre is köszönöm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PapaDoc Posted March 18, 2013 Share Posted March 18, 2013 A válasz valahol a SearchController.php - ban lesz. Ott van említés a rendezés alapjáról, és irányáról. De tovább kell fejtegetni., és most nincs időm. Bocs. A felvetés persze jogos, jár a pont. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted March 18, 2013 Share Posted March 18, 2013 én emlékszem rá régen hogy csináltam ilyet. előkeresem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted March 18, 2013 Share Posted March 18, 2013 melyik modulba kellene? nem találtam meg azt amit kerestem úgyhogy megnéztem a modules/blocksearch-öt, nekem default téma van fent 1.4 alatt így a fenti keresés (ami külön van fent) vagyis ennek: a tpl-jébe bújtam bele. Ha neked is itt kell a módosítás akkor tedd a következőt: nyisd meg a blocksearch-top.tpl-t. Keresd meg az elején a 33. és 34. sort, ami a következő: <input type="hidden" name="orderby" value="position" /> <input type="hidden" name="orderway" value="desc" /> majd módosítsd erre: <input type="hidden" name="orderby" value="name" /> <input type="hidden" name="orderway" value="asc" /> mentsd el, töltsd fel, kapcsold be a performance-nál a force compile-t és próba. Mit csináltunk? Adott két rejtett mező. Az fölsőben megadjuk hogy mi alapján rendezze sorba a keresési találatokat (név szerint), az alsónál pedig hogy A-Z-ig vagy Z-től A-ig sorrendben. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PapaDoc Posted March 18, 2013 Share Posted March 18, 2013 Didaktikából (is) jeles. :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferke21 Posted March 18, 2013 Author Share Posted March 18, 2013 Pattila01 #4 hozzászólása megoldotta a problémámat. Ez a kis egyszerű változtatás meghozta az eredményt. Full elégedett vagyok. Köszönöm pattila01. Jár a pont! ps. a blocksearch-top.tpl a modules->blocksearch könyvtárba található. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts