kiaz Posted March 18, 2013 Share Posted March 18, 2013 Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni az alábbiakhoz: Egy futó boltból szeretnék egyes kategóriákban szereplő termékeket és azok tulajdonságait exportálni, hogy aztán egy egyszerű termék importtal bevihessem egy másik áruházba. A kérdésem az lenne, hogy mi erre a legegyszerűbb megoldás, illetve létezik-e valami modul erre a célra? Vagy mindenképp mazsoláznom kell, hogy az import csv jó legyen? Előre is köszi a segítséget! (PS 149) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted March 18, 2013 Share Posted March 18, 2013 Tehát a gond az hogy te csak bizonyos termékeket importálnál? Mondjuk a shopban lévő 1000 termékből csak egy bizonyos 100-at? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PapaDoc Posted March 18, 2013 Share Posted March 18, 2013 (edited) Eszközök -> CSV import. Vannak mintafájlok célszerűen azokat nézd át először. PD Adott kategóriát CSV-ként excelbe szűröd, és kimásolod és azt importálod. Ha jól emlékszem talán lehet szűrni az importban is (1.5-től?) Edited March 18, 2013 by PapaDoc (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiaz Posted March 18, 2013 Author Share Posted March 18, 2013 On 3/18/2013 at 7:16 AM, pattila01 said: Tehát a gond az hogy te csak bizonyos termékeket importálnál? Mondjuk a shopban lévő 1000 termékből csak egy bizonyos 100-at? Így van! Azaz, bizonyos alkategóriákat termékekkel, ill egyes kategóriák termékeit. A csv importokat néztem először. Azért is tettem fel a kérdést, hogy létezik valami export megoldás, amit simán be tudok importálni, vagy marad a mazsolázás? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted March 18, 2013 Share Posted March 18, 2013 (edited) "Tehát a gond az hogy te csak bizonyos termékeket importálnál? Mondjuk a shopban lévő 1000 termékből csak egy bizonyos 100-at?" bocsi félreírtam, így akartam írni: Tehát a gond az hogy te csak bizonyos termékeket EXportálnál? Mondjuk a shopban lévő 1000 termékből csak egy bizonyos 100-at? de te is félreírtad: "A kérdésem az lenne, hogy mi erre a legegyszerűbb megoldás, illetve létezik-e valami modul erre a célra? Vagy mindenképp mazsoláznom kell, hogy az import csv jó legyen? A export legyen jó, ne az import ugye? Jól értem? Hiszen az importtal nincs gond, a gond az exportálásnál van. Hogy csak bizonyos termékeket kellene EXportálni. Ugye? Edited March 18, 2013 by pattila01 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiaz Posted March 18, 2013 Author Share Posted March 18, 2013 - Valószínűleg azért beszélünk "félre", mert exportról, és importól is szó van, ezért az eredeti hozzászólásod is igaz. Sajnos nem írtam félre, de lehet félreérthető voltam. Konkrétan arra gondoltam, hogy az exportált csv-t kell mazsoláznom, hogy a beimportálandó csv-ben azok a termékek szerepeljenek, amire szükségem van. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted March 18, 2013 Share Posted March 18, 2013 Jaaa, így már értem! van valami szabályszerűség a termék között amiket ki akarsz szedni az export csv-ből? Nagyjából mennyit kellene kiszedni? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PapaDoc Posted March 18, 2013 Share Posted March 18, 2013 Aha, szerintem igen. Esetleg phpMayAdmin? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted March 18, 2013 Share Posted March 18, 2013 Nekem is elsőre egy helyes sql lekérdezés megírása jutott eszembe... de előtte fontos lenne tudni hogy van-e szabályszerűség a termékek között amit ki akarna szedni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eadams Posted April 9, 2013 Share Posted April 9, 2013 (edited) 1.5.4-ben próbálom a termékeket feltölteni importtal. Gyakorlatilag nincs olyan modul ami mindent úgy hoz le nekem, ahogy azt szeretném. Attila még a moussiq sem sajnos, mert nem találtam olyat ami 1.3.2 alatt működött. Így most azzal próbálkozom, hogy legalább a hasonló kategóriájú, és leírású termékekkel tudjam azt megcsinálni, hogy csv-ben megszerkesztem és egyszerre feltöltöm. Viszont: az új shop már 3 nyelvű lesz, de nem tudom hogyan importáljam be az egyes nyelveket ugyanahhoz a termékhez. Valamint nagyon fontos, hogy az egyes nyelvekhez tartozó más-más metaadatok is meglegyenek az importban. van valami járt utatok erre? Pár terméket feltettem 154-be és kipróbáltam moussiq-al exportálni, majd módosítva visszaírni, de a három nyelv együtt nem megy. Ráadásul a moussiq-nak hiába mondom, hogy a magyar adatokat exportája, csak az angol leírást hajlandó csv-be tenni. Edited April 9, 2013 by eadams (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
PapaDoc Posted April 9, 2013 Share Posted April 9, 2013 Jól kitaposott út az SQL script, az nem téved. És kell még egy kis jó (régi) zene is Link to comment Share on other sites More sharing options...
eadams Posted April 9, 2013 Share Posted April 9, 2013 .bocs de ezzel sokra nem mentem. A zene elmegy Link to comment Share on other sites More sharing options...
PapaDoc Posted April 9, 2013 Share Posted April 9, 2013 Elnézést a kis tréfáért. Szóval én úgy szoktam csinálni, hogy az excel táblát arra használom fel, hogy a segítségével rakjam össze az SQL parancsot. Egy soron (rekordon) ezt elég kikísérletezni, és utána már csak le kell húzni. Persze ahhoz ismerni kell az SQL és phpMyAdmin. Ezek mennek? A nyelvet pedig id_lang-ként tárolja a megfelelő helyeken ezt az importban (talán) nem is látod, ha jól emlékszem, tehát nem tudod változtatni. Ezért kell a script. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PapaDoc Posted April 9, 2013 Share Posted April 9, 2013 Esetleg segítek megírni, vezeklésként :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
szecso Posted June 21, 2013 Share Posted June 21, 2013 Sziasztok. Hogyan lehet megoldani azt 1.5.4.1 -es Presta-ban hogy az termékeket és a kategóriákat automatikusan importálja? Minden este legenerálódik egy csv amiben benne vannak az új termékek, készlet, árak...stb... ez a file felkerül ftp-re automatikusan és innen kellene hogy bekerüljön és frissüljön a prestashop éjszakánként. Megoldható ez valahogy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted June 21, 2013 Share Posted June 21, 2013 (edited) Szerintem erről a végéről nehezebb megfogni ezt. Jobb lenne ha csv helyett xml-t generálna le az a "valami" amit talán könnyebben meg tudnál etetni a Prestával. Tehát én úgy állnék hozzá hogy az adatokat php segítségével tolnám fel adatbázisba ("kihagyva" a prestashopot amennyire lehet). Szerintem ez a módszer célravezetőbb lehet. Az automatizálást pedig természetesen cron-al megoldani. Edited June 21, 2013 by pattila01 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
SylDesign Posted March 14, 2015 Share Posted March 14, 2015 Sziasztok ! Most elkezdtem egy szűz presta oldalra termékeket importálni csv-ből. Csináltam egy teszt filet, minden mezővel, hiba nélkül beimportálta,de a termékek sehol nincsenek ???! Multistore nincs bekapcsolva... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted March 14, 2015 Share Posted March 14, 2015 Okés, és a szűz presta milyen verziójú? Anélkül nem tudunk segíteni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SylDesign Posted March 14, 2015 Share Posted March 14, 2015 A verzió 1.5.6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted March 14, 2015 Share Posted March 14, 2015 1.5.6.2?Hogy érted, hogy sehol nincsenek? Adminban sem találod? "Home" kategóriában sincsenek?Hibaüzenet nem volt importálás végén? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SylDesign Posted March 14, 2015 Share Posted March 14, 2015 On 3/14/2015 at 10:05 AM, pattila01 said: 1.5.6.2? Hogy érted, hogy sehol nincsenek? Adminban sem találod? "Home" kategóriában sincsenek? Hibaüzenet nem volt importálás végén? Semmi hibaüzenet, a termék importálva szöveget írja ki,de a termék sehol, sql lekérdezéssel se, tehát az adatbázisba nem vitte fel. Szerintem ez a presta már hegesztve van,csak így egyenként adminból felvinni sok idő. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted March 14, 2015 Share Posted March 14, 2015 Hát nehéz bármit is mondani erre így látatlanban... próbáld meg ugyanazt a csv-t felimportálni más ugyanilyen verziójú shopba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PapaDoc Posted March 14, 2015 Share Posted March 14, 2015 Rég jártam felétek. De más dolgaim voltak. Jártam én is így régebben, ha jól emlékszem a megoldás az volt, hogy a jobb oldali (tájékoztató és teljes) struktúra szerint készítettem a csv-t. Akkor sikerült az import. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SylDesign Posted March 15, 2015 Share Posted March 15, 2015 On 3/14/2015 at 2:06 PM, PapaDoc said: Rég jártam felétek. De más dolgaim voltak. Jártam én is így régebben, ha jól emlékszem a megoldás az volt, hogy a jobb oldali (tájékoztató és teljes) struktúra szerint készítettem a csv-t. Akkor sikerült az import. Kilistáztam az összes mezővel ,így működik, de mire azt hinném kiismertem a prestát,újabb probléma, mégpedig a features ! Az import után a pre-defined value-ba tölti fel az értékeket,amivel végül is nincs probléma,csak az azonos értékéket is többször felviszi. Pl : Lejátszó : mp3 , a következő terméknél ugyanez az érték,akkor duplikálja. Tehát ha feltöltök 100 terméket,akkor termék feature-nél a lenyíló menüben megjelenik 100 db mp3 érték ??! A legjobb lenne ha a customized mezőbe rakná, de erre még nem jöttem rá, hogyan veszem rá. PrestaShop™ 1.5.6.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted March 15, 2015 Share Posted March 15, 2015 érdemes volna alapos mentések után a végső 1.5.6.2-re frissíteni és megpróbálni ismét ugyanezt amit fent írtál - szerintem javították. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SylDesign Posted March 15, 2015 Share Posted March 15, 2015 Igen, ez úgy néz ki egy bug. Ha valakinek ilyen problémája van ,akkor itt van javítás hozzá! FeatureValue.phpFetching info... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SylDesign Posted March 31, 2015 Share Posted March 31, 2015 Szia pattila01 Ha ki szeretném listázni azokat a termékeket ,ahol nincs kép feltöltve, milyen módszert ajánlasz ? PrestaShop™ 1.5.3.1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted April 1, 2015 Share Posted April 1, 2015 Bocsánat, kicsit kiestem a témából.Hol is akarod ezt kilistázni? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SylDesign Posted April 1, 2015 Share Posted April 1, 2015 exportálni szeretném csv-be. Amúgy nincs valami jó ingyenes szűrő modul a prestához ? Pl hogy lehetne ilyenre szűrni, meg amire sokszor szükségem van adott ID számokra pl 500-800 között... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted April 1, 2015 Share Posted April 1, 2015 a Mass Edit szerintem megfelelő arra, amit szeretnél. Itt írok róla: https://www.prestashop.com/forums/topic/351862-termék-törlésnél-a-képek-a-tárhelyen-maradnak/?p=1981881 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SylDesign Posted April 1, 2015 Share Posted April 1, 2015 Igen, ajánlottad már nekem,ezzel csak az a bajom, hogy elvileg működnie kellene az 1.5 prestával úgy olvastam a fórumon, már végigbogarásztam az egészet, de sajnos ezt írja ki nekem : This script can only be used with Prestashop version 1.4.Please find the version of this script that fits with your Prestashop version! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted April 1, 2015 Share Posted April 1, 2015 És melyik verziót szedted le? Nem véletlenül azt, amelyik az 1.4-hez jó? "There are two versions: one is for PS 1.4.x and one for 1.5.x and 1.6.x." Link to comment Share on other sites More sharing options...
SylDesign Posted April 1, 2015 Share Posted April 1, 2015 (edited) Igen, mind a kettőt próbáltam, de a másik meg valami error-ral elszállt. Most nem tudom mit csináltam de újraműködik,de nem igazán értem, hogyan tudom pl a kép nélkülieket szűrni ? Edited April 1, 2015 by SylDesign (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted April 2, 2015 Share Posted April 2, 2015 kérd le az összes terméked, majd kattints rá az "image" oszlopnévre. Sorba fogja állítani aszerint, hogy van-e kép avagy nincs. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SylDesign Posted April 3, 2015 Share Posted April 3, 2015 Köszönöm, kezdek rájönni a dolgokra, ez a program előhozott egy kis problémát : Your search delivered 24223 records of which 16879 are active. Ami azt jelenti, hogy 7344 termék még van az adatbázisba amit nem használok.Ez azért lehet, mert töröltem ennyi termékek a mysql-ben.Ezeknek nincs id,név,leírás,kép hanem csak az árak és az adózási id Hogy tudnám ezeket végleg törölni ? Csak azt nem értem, hogy az active 0, de a presta admin felületén nem szűri le, ha az aktív-ot nem-re állítom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted April 3, 2015 Share Posted April 3, 2015 Az admin felület nem fogja őket hozni, ha nincs ID hozzárendelve. Ezek amolyan tört termékek, hibák. Mi módon törölted ezeket? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SylDesign Posted April 3, 2015 Share Posted April 3, 2015 (edited) Egy másik topicban írtál sql lekérdezések, azzal töröltem a nem aktiv termékeket. Megtaláltam végül a ps_product_shop-ban voltak id nélküli szemetek, ezeket sql-el töröltem, azóta nem írja ki ezeket a tételeket. Köszönöm a hozzászólásokat ,meg olvastam a cikkeidet is, nagyon hasznosak ! Edited April 3, 2015 by SylDesign (see edit history) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts