dulas Posted March 11, 2013 Share Posted March 11, 2013 Witam, Mam pytanie odnośnie pozycjonowania ponieważ zauważyłem iż prestashop ogranicza mi ilość fraz np. dla index gdzie planowałem dodać wszystkie na jakie chce pozycjonować. Ale za to pozwala mi przypisać słowa, opisy itd do każdej kategorii, podkategorii czy produktu dlatego moje pytanie czy jeżeli chce pozycjonować sklep na wiele fraz to ogólne mam wstawić do pliku index, a resztę do kategorii i produktów? Jak tak to np. dla produktu koszulka polo firmy Ralph Lauren będącej w Katalogu o nazwie Ralph Lauren i podkategorii koszulki polo mam dopisać wszędzie osobne frazy? Pytam bo Kategoria Ralph Lauren, podkategoria koszulki polo i dany produkt ma osobne miejsce na opis, meta tytuł, meta opis i meta słowa kluczowe więc wszędzie powinienem dodać ten sam opis i dużo fraz? Jak to przygotować żeby pod względem pozycjonowania było wszystko OK? pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted March 11, 2013 Share Posted March 11, 2013 nie jestem specjalista od pozycjonowania, mogę udzielić jedynie rad dotyczących aspektów technicznych (programowanie itp) Moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem będzie dodanie wszystkich istotnych fraz, wszak strona produktu nie przechowuje żadnych informacji META które dotyczą kategorii, subkategorii itp Link to comment Share on other sites More sharing options...
BKonieczny Posted March 29, 2013 Share Posted March 29, 2013 Daj adres sklepu to zobaczę jak to wygląda. Ale podpowiem że najlepiej by było wszędzie dać unikalny opis aby uniknąć double content. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tler Posted April 5, 2013 Share Posted April 5, 2013 Przeotymalizowanie slowami kluczowymi przyniesie odwrotne rezultaty. Najogólniej to wystarczy w tytule, opisie i linkowaniem wewnętrznym (w 1.4 jest odpowiedni moduł tagów na stronie produktów, a do 1.5 właściwie go szukam). Tutaj krótko o tym masz info: link Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts