bubypl Posted March 8, 2013 Share Posted March 8, 2013 Witam Mam zainstalowaną prestashop 1.4.4.1. Zauważyłem problem przy bonach rabatowych. Pomimo, że zaznaczam przy tworzeniu bonu aby nie sumował się z promocjami, i np w drzewku kategorii odznaczam daną kategorię, to i tak po podaniu bonu, odlicza rabat od całego koszyka. Problem przy produktach promocyjnych na b.małej marży. Czytam i szukam już 2 dzień i nie widzę rozwiązania w internecie. proszę o pomoc jakieś sugestie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted March 8, 2013 Share Posted March 8, 2013 A jak sprawa wygląda w ustawieniach? Przy generowaniu bonu wybierasz odpowiednie pozycje i zapisujesz bon. Gdy wrócisz w ustawienia te wszystkie pozycje są zaznaczone / odznaczone poprawnie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubypl Posted March 8, 2013 Author Share Posted March 8, 2013 (edited) Tak jak wrócę mam odznaczone np. te kategorie dla, których bon ma nie działać, i odznaczone sumowanie z przecenami i bonami i nic, bon działa na cały koszyk na wszystkie produkty i kategorie. Zauważyłem, że jak w koszyku mam np. 3 produkty (dwa z listy dla, których bon nie powinien działać) i jeden z listy na który bon powinien naliczyć rabat- to rabat jest przyznawany od całej wartości koszyka. czyli. KOSZYK 1. produkt A 10zł 2. produkt B 10zl 3. produkt C 20 zł /produkt A i B- rabat nie powinien działać/ Suma koszyka 40zł, a rabat liczy od całości (40zł) a nie od produktu C 20zł Edited March 8, 2013 by bubypl (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubypl Posted March 8, 2013 Author Share Posted March 8, 2013 i nikt nie ma pomysłu? w ogóle używacie bonów rabatowych w prestashop 1.4.4.1? Może jakiś inny moduł polecacie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubypl Posted March 15, 2013 Author Share Posted March 15, 2013 Witam Panowie nikt nie używa bonów rabatowych??? Proszę o info, czy używacie bonów a jak tak z jaką wersją presty? A może płatny moduł, działający przetestowany pod 1.4.4.1???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
3iks Posted October 12, 2023 Share Posted October 12, 2023 Hej mam ten sam problem w prescie - mam produkty z ceną specjalną ustawioną dla produktu i jak zrobię rabat jako kod np5% to nalicza się dla wszystkich produktów w koszyku. Choc jedt dokładnie tak, że jak mam w koszyku tylko produkty z ceną specjalną to kod rabatowy nie działa (i tak powinno być bo nie powinien obniżać obniżonych cen). Ale jak dodam jeden produkt bez promocji to nalicza rabat na cały koszyk a nie na ten jeden produkt w cenie regularnej 😕 Presta 1.7.4.3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts