selin Posted March 7, 2013 Share Posted March 7, 2013 (edited) merhabalarr, prestashop 1.4.9 olan mağazamı 1.5.3.1 e otomatik güncelledim, hiç hata falan da vermedi ama siteyi çalıştırmayı dnediğimde 500 Internal Server Error hatası veriyo, hata gösterim modları falan açık ama sayfa uzunca bi süre yüklendikten sonra, sadece bu hata sayfası çıkıyo napabilirim Edited March 7, 2013 by selin (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
MEG Venture Posted March 7, 2013 Share Posted March 7, 2013 Merhaba Güncellemelerde dosya izin hatası olduğu sıkça görülüyor. 777 olan dosya izinlerini 755 yapmayı dener misiniz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
selin Posted March 7, 2013 Author Share Posted March 7, 2013 Hızlı yanıtınız için çk tşk ederimm tools klasörünü kontrol etmiştim bn, 755 di 777 yaptım hiç bişi düzelmedi hangi klasörleri 755 yapmalyım acaba? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MEG Venture Posted March 7, 2013 Share Posted March 7, 2013 Bir de hata mesajları açık mı? 1.5.x'de hata mesajlarını açmak için config>defines.inc.php'de aşağıdaki değişikliği yapmalısınız. Eskisi gibi config.inc.php'de değil. define('_PS_MODE_DEV_', false); aşağıdaki gibi olacak. define('_PS_MODE_DEV_', true); Link to comment Share on other sites More sharing options...
MEG Venture Posted March 7, 2013 Share Posted March 7, 2013 Tüm site bir klasör içinde ise o klasörün genel iznini kontrol edin. Mesela www.domain.com/site ise site klasöürünü de izninin 755 olması gerekiyor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
selin Posted March 7, 2013 Author Share Posted March 7, 2013 Bir de hata mesajları açık mı? 1.5.x'de hata mesajlarını açmak için config>defines.inc.php'de aşağıdaki değişikliği yapmalısınız. Eskisi gibi config.inc.php'de değil. define('_PS_MODE_DEV_', false); aşağıdaki gibi olacak. define('_PS_MODE_DEV_', true); evet bunu yapmıştım ben ztn Link to comment Share on other sites More sharing options...
MEG Venture Posted March 7, 2013 Share Posted March 7, 2013 Geçici olarak site adresini paylaşmanızın sakıncası yoksa, paylaşmanız daha iyi olur. Hatta FTP'yi PM atarsanız hızlanabiliriz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
selin Posted March 7, 2013 Author Share Posted March 7, 2013 Tüm site bir klasör içinde ise o klasörün genel iznini kontrol edin. Mesela www.domain.com/site ise site klasöürünü de izninin 755 olması gerekiyor. evet o klasör de 755 miş ztn Link to comment Share on other sites More sharing options...
MEG Venture Posted March 7, 2013 Share Posted March 7, 2013 htacess dosyasını silmeyi denediniz mi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MEG Venture Posted March 7, 2013 Share Posted March 7, 2013 Paypal'den de kaynaklanaıyor olabilir. Modules>paypal klasörünü yedekleyip geçici olarak siler misiniz? Yanlış hatırlamıyorsam böyle bir hata almıştım. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
selin Posted March 7, 2013 Author Share Posted March 7, 2013 htacess dosyasını silmeyi denediniz mi? evet Link to comment Share on other sites More sharing options...
selin Posted March 7, 2013 Author Share Posted March 7, 2013 Paypal'den de kaynaklanaıyor olabilir. Modules>paypal klasörünü yedekleyip geçici olarak siler misiniz? Yanlış hatırlamıyorsam böyle bir hata almıştım. maalesef bu da işe yaramadı diyecektim ki harika bir şey çağrıştırdı bu fikriniz bana tbrik ve tşk ederim !! modules klasörünün ismini komple değiştirince sitenin sadece header kısmı da olsa geldii yani paypal dan değil ama farklı modül ya da modüllerden sanırım ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
MEG Venture Posted March 7, 2013 Share Posted March 7, 2013 Error loglarını görebilir miyiz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MEG Venture Posted March 7, 2013 Share Posted March 7, 2013 maalesef bu da işe yaramadı diyecektim ki harika bir şey çağrıştırdı bu fikriniz bana tbrik ve tşk ederim !! modules klasörünün ismini komple değiştirince sitenin sadece header kısmı da olsa geldii yani paypal dan değil ama farklı modül ya da modüllerden sanırım ) Güzel çıkarım. Siz bayağı iyisiniz. Sonucu paylaşırsanız sevinirim. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
selin Posted March 7, 2013 Author Share Posted March 7, 2013 Çoookk tşl ederim, harikasınız ! Önce temanın modüllerini devre dışı bırakarak kontrol etmeyi planlıyorum, bu arada tek tek kontrol etmektn başka bir çarem olabilr mi acep ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MEG Venture Posted March 7, 2013 Share Posted March 7, 2013 Third party modüllerden başlayabilirsiniz. Başka aklıma birşey gelmiyor, üzgünüm. Ama hostunuzdan error loglarına bakabilirseniz, işiniz kolaylaşır diye düşünüyorum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
selin Posted March 7, 2013 Author Share Posted March 7, 2013 sadece bu hatalar var *ERROR* 2013/03/07 - 11:34:53: SQL query: ALTER TABLE `ps_image` ADD UNIQUE KEY `idx_product_image` (`id_image` , `id_product` , `cover`) *ERROR* 2013/03/07 - 11:34:53: SQL error: Duplicate key name 'idx_product_image' *ERROR* 2013/03/07 - 11:34:53: SQL query: ALTER TABLE `ps_category_product` DROP INDEX `category_product_index`, ADD PRIMARY KEY (`id_category`, `id_product`) *ERROR* 2013/03/07 - 11:34:53: SQL error: Can't DROP 'category_product_index'; check that column/key exists *ERROR* 2013/03/07 - 11:34:53: SQL query: ALTER TABLE `ps_cms_category_lang` DROP INDEX `category_lang_index`, ADD PRIMARY KEY (`id_cms_category`, `id_lang`) *ERROR* 2013/03/07 - 11:34:53: SQL error: Can't DROP 'category_lang_index'; check that column/key exists *ERROR* 2013/03/07 - 11:34:53: SQL query: ALTER TABLE `ps_order_tax` ADD `id_order_tax` INT UNSIGNED NOT NULL AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY FIRST *ERROR* 2013/03/07 - 11:34:53: SQL error: Duplicate column name 'id_order_tax' *ERROR* 2013/03/07 - 11:34:53: SQL query: ALTER TABLE `ps_feature_lang` ADD INDEX feature_name (`id_lang`, `name`) *ERROR* 2013/03/07 - 11:34:53: SQL error: Duplicate key name 'feature_name' *ERROR* 2013/03/07 - 11:34:53: SQL query: ALTER TABLE `ps_state` ADD INDEX statename (`name`) *ERROR* 2013/03/07 - 11:34:53: SQL error: Duplicate key name 'statename' *ERROR* 2013/03/07 - 11:34:53: SQL query: ALTER TABLE `ps_category` ADD INDEX nleftrightactive (`nleft`, `nright`, `active`) *ERROR* 2013/03/07 - 11:34:53: SQL error: Duplicate key name 'nleftrightactive' *ERROR* 2013/03/07 - 11:34:53: SQL query: ALTER TABLE `ps_category` ADD INDEX level_depth (`level_depth`) *ERROR* 2013/03/07 - 11:34:53: SQL error: Duplicate key name 'level_depth' *ERROR* 2013/03/07 - 11:34:53: SQL query: ALTER TABLE `ps_category` ADD INDEX nright (`nright`) *ERROR* 2013/03/07 - 11:34:53: SQL error: Duplicate key name 'nright' *ERROR* 2013/03/07 - 11:34:53: SQL query: ALTER TABLE `ps_category` ADD INDEX nleft (`nleft`) *ERROR* 2013/03/07 - 11:34:53: SQL error: Duplicate key name 'nleft' *ERROR* 2013/03/07 - 11:34:53: SQL query: ALTER TABLE `ps_specific_price` ADD INDEX from_quantity (`from_quantity`) *ERROR* 2013/03/07 - 11:34:53: SQL error: Duplicate key name 'from_quantity' *ERROR* 2013/03/07 - 11:34:53: SQL query: ALTER TABLE `ps_product` ADD INDEX indexed (`indexed`) *ERROR* 2013/03/07 - 11:34:53: SQL error: Duplicate key name 'indexed' *ERROR* 2013/03/07 - 11:34:53: SQL query: INSERT INTO `ps_configuration` (`name`, `value`, `date_add`, `date_upd`)(SELECT 'PS_TAX_DISPLAY_ALL', `value`, NOW(), NOW() FROM `ps_configuration` WHERE name = 'PS_TAX_DISPLAY' LIMIT 1) *ERROR* 2013/03/07 - 11:34:53: SQL error: Duplicate entry 'PS_TAX_DISPLAY_ALL' for key 'name' Link to comment Share on other sites More sharing options...
MEG Venture Posted March 7, 2013 Share Posted March 7, 2013 Sunucu Avrupa'da sanırım. Haklısınız buradan birşey çıkartamayız. Link to comment Share on other sites More sharing options...
selin Posted March 7, 2013 Author Share Posted March 7, 2013 Hayır Türkiye~Ist lokasyon :/ log 'da görünen hatalr önmli bişiy mi acaba? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MEG Venture Posted March 7, 2013 Share Posted March 7, 2013 Duplikasyon hataları. Önemli olduğunu sanmıyorum. duplikasyon hatalarında, aynı alan olduğundan alan adı tekrar tanımlanmıyor. Güncellleme yaparken 1-click upgrade programının son versiyonunu mu kullandınız? Eski versiyonlarında csm tablosunu veritbanına yazma hatası vardı. Elle eklemek gerekiyorduö Server saati için ise İstanbul saati değil de, ondan öyle düşündüm. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MEG Venture Posted March 7, 2013 Share Posted March 7, 2013 Bu arada hata mesajları açık olmasına rağmen hata mesajı almamanız ilginç. Farklı tarayıcılarda da denediniz mi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
selin Posted March 7, 2013 Author Share Posted March 7, 2013 Duplikasyon hataları. Önemli olduğunu sanmıyorum. duplikasyon hatalarında, aynı alan olduğundan alan adı tekrar tanımlanmıyor. Güncellleme yaparken 1-click upgrade programının son versiyonunu mu kullandınız? Eski versiyonlarında csm tablosunu veritbanına yazma hatası vardı. Elle eklemek gerekiyorduö Server saati için ise İstanbul saati değil de, ondan öyle düşündüm. evet güncel modülü kullandım, sunucu saati güncellenmemiş sanırm Link to comment Share on other sites More sharing options...
selin Posted March 7, 2013 Author Share Posted March 7, 2013 Bu arada hata mesajları açık olmasına rağmen hata mesajı almamanız ilginç. Farklı tarayıcılarda da denediniz mi? evet farklı tarayıcılrdan kontrl etmiştm, bunun sebebi modülden kaynaklanıyrmuş o kısmı da açıklayayım hemencecik: sayenizde modül klaösürünün adını değiştirerek sorunujn ordan kaynaklı olduğunu anladm. daha sonra tek tek isimleri değiştrmek yerine modül klasörü içerisine farklı bir klasör açtım ve modüllerin yarısını oraya sürükle bırak yaptım, site düzeldi ilk yarısının içerisinde oldugnu anldım sonra un eler gibi, harf gruplarına göre ele eleye gittim ve yaramaz modülü buldummm ) evt o modül blockrss çıktı ayrıca hata görmemzin sebebi ise, zaman aşımına uğramasymş hata kodları da minic slider modülüne aitmiş ohh be rahatladım ! :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
MEG Venture Posted March 7, 2013 Share Posted March 7, 2013 Geçmiş olsun. Çok sevindim 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
selin Posted March 7, 2013 Author Share Posted March 7, 2013 ayrıca, ilginiz için çkk tşk ederim; iki dk da konuyu 22 replies hatta bu iletiyle beraber 23 rpl. olarak ısındırdınız ( HOT 23 replies ) ve sorun çözüldü, umarım başkarının da işine yarar 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MEG Venture Posted March 7, 2013 Share Posted March 7, 2013 Hızlı geri besleme yapana hızlı geri besleme yapmak en sevdiklerimden. Diğer arkadaşlarımıza da bu vesile ile bir işaret vermiş olalım Yoksa bazen insanın foruma cevap veresi gelmiyor. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
selin Posted March 7, 2013 Author Share Posted March 7, 2013 Bilmukabele MEG Venture ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
airwolf Posted October 9, 2013 Share Posted October 9, 2013 Merhaba, Bende açıkçası Internal Server Error hatasından dertliyim. Admin panelinden ürünleri veya kategorileri düzenlerken Internal Server Error Hatası alıyorum ve ürün ile ilgili güncellemem gerçekleşmiyor. Yukarıda verilen linkleri inceledim ve uyguladım fakat bir sonuca varamadım. Hata Logları ile ilgili son hatalar aşağıdaki txt dosyasındaki gibidir. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler. Hata Logları.txt Link to comment Share on other sites More sharing options...
SahinSOLMAZ Posted October 11, 2013 Share Posted October 11, 2013 Merhaba, Bende açıkçası Internal Server Error hatasından dertliyim. Admin panelinden ürünleri veya kategorileri düzenlerken Internal Server Error Hatası alıyorum ve ürün ile ilgili güncellemem gerçekleşmiyor. Yukarıda verilen linkleri inceledim ve uyguladım fakat bir sonuca varamadım. Hata Logları ile ilgili son hatalar aşağıdaki txt dosyasındaki gibidir. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler. Merhabalar, Sizin yaşamış olduğunuz durum biraz daha farklı log kaydındaki bazı hatalar şu şekilde: * /mail klasörü yok * /favicon.ico dosyası yok * Kayıtlara göre sitenizin barındığı sunucu tarafından belirlenmiş olan zaman aşım süresi 30 sn. ancak siteniz 30 sn içerisinde yanıt vermiyor bu da normal bir durum değil sistemde hata olduğunu gösterir. Yani, site performansının bu kadar düşük olması normal bir durum değil. Başlıca yapabilecekleriniz: * Sitenizin sabit dosyalarını aynı versiyonun dosyaları ile güncellemelisiniz (üzerine yazdırmalısınız) örn: /mail, /admin, /class gibi. * .htaccess dosyasını baştan oluşturabilirsiniz. İyi çalışmalar. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pardus3420 Posted October 13, 2014 Share Posted October 13, 2014 (edited) merhaba presta 1.6.0.9 kullanıyorum. Sayfamda sepetteki ürünü almak istediğimde bu hata ile karşılaşıyorum. hata benden mi, yoksa hostingden mi kaynaklı yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler Edited October 13, 2014 by pardus3420 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Şahin YILDIZ Posted October 13, 2014 Share Posted October 13, 2014 hosting problemi hosting firmanız ile görüşün.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pardus3420 Posted October 16, 2014 Share Posted October 16, 2014 Şahin bey merhaba; firmayla görüştüm ancak hatanın siteden kaynaklı olduğunu belirtmekteler. sitemin cevap süresi neden uzuyor? bunu nasıl düzeltebilirim? en son i para ödeme modülü yüklemiştim bundan kaynaklı olabilir mi? bir de sosyal medya modülü yükledim içinde pek çok sosyal medya bağlantısı mevcut bundan kaynaklı olabilir mi? teşekkürler Link to comment Share on other sites More sharing options...
SahinSOLMAZ Posted October 16, 2014 Share Posted October 16, 2014 Değerli Arkadaşlar Herkese Merhabalar, Bu ve benzeri problemlere doğrudan "sunucu kaynaklı" diyerek tabiricaizse kestirip atmak çok doğru olmaz. Genel hatlarını açıkça belirtmek gerekirse: Çalıştırmak istediğiniz sayfa ilgili işlemleri varsayılan maksimum süre içerisinde gerçekleştirip yanıt veremediği zaman bu hatalarla karşılaşırsınız. Yani ilgili sayfa, gerekli işlemlere sunucularda varsayılan zaman aşımı süresi olan 30 saniye içerisinde yanıt veremiyor, geç kalıyor..--- Fazla işlem yapıyor olabilir,--- Hatalı kodlama olabilir,---- Yavaş çalışıyor olabilir vs. Dolayısı ile sunucunun time-out dediğimiz değeri nedeni ile bu hatayı alıyorsunuz. Bu varsayılan time-out süresi, özel konfigürasyon yapılmayan neredeyse tüm sunucularda aynıdır. Kolay kolay da hosting sağlayıcıları bu süreyi değiştirmek istemezler/değiştirmezler.. Eğer kendi sunucunuz ve/veya (vps/vds) sanal sunucunuz varsa vakti ile bu konuyla ilgili bir makale paylaşmıştım buradan detaylı bilgi alabilir, dilerseniz uygulayabilirsiniz. Başarılar, Selamlar.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pardus3420 Posted October 17, 2014 Share Posted October 17, 2014 Merhaba Şahin Bey vps/vds ya da kendi sunucum yok. şimdi ne yapacağım bilemedim. şöyle bir durum var, sepet alışverişi devam ederken son adıma kadar çok hızlı işlem yapan site ödeme işlemine geçin butonuna bastığımda çok yavaşlıyor,bekliyor. hosting ya da ftp dosyalarında düzenleme yapma şansım var mı? adres satırında "http://www.......com/order?multi-shipping=" diye bir şey yazıyor sebebi nedir. sorunu çözemedim tekrar sitemi başka bir sistem üzerine taşımak istemiyorum. yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkürler. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Şahin YILDIZ Posted October 17, 2014 Share Posted October 17, 2014 Son adımda mail gönderme işlemi yapıyor o nedenle yavaşlama olabilir...kullandığınız smtp sunucu sistemin hızına göre bu yavaşlık yükselir veya alçalır....fakat yinede diğer adımlara göre bu sayfada biraz yavaşlık hissedilebilir... site url sine gelirsek bu alanları admin panelde seo kısmından düzenlenebilir... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pardus3420 Posted October 18, 2014 Share Posted October 18, 2014 merhaba şahin bey, hangi ayarları değiştireceğim. seo&url içinde. şu an sitemde sepete gidip satıl al butonuna bastığımda adres satırında "http://www......com/quick-order" diye bir yazı çıkıyor. sayfada ise istek zaman aşımı uyarısı var. oysa hiçbir değişiklik yoktu sayfamda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MahmutGulerce Posted October 18, 2014 Share Posted October 18, 2014 Bir önceki güncelle işlemi veri tabanı yapısını düzeltmiş zaten. Yeniden çalıştırınca aynı yapıyı yeniden oluşturmayı deniyor hata oluşuyor. Bu hatalar bir sorun oluşturmaz. Veri tabanının yapısı zaten güncel olduğu için hata görüyorsunuz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts