king50 Posted March 2, 2013 Share Posted March 2, 2013 Sziasztok! Van 25 kategóriám (összesen kb. 800 termék) melynek az árait egységesen csökkentenem kellene 3%-al! Ezt hogy tudnám megtenni a legegyszerűbben és persze gyorsabban? Előre is köszönöm Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted March 2, 2013 Share Posted March 2, 2013 ha mindenre akarsz 3%-ot csökkenteni az a legegyszerűbb, ha a felhasználóknál adsz kedvezményt az adminon csoportokon belül 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
king50 Posted March 2, 2013 Author Share Posted March 2, 2013 ha mindenre akarsz 3%-ot csökkenteni az a legegyszerűbb, ha a felhasználóknál adsz kedvezményt az adminon csoportokon belül Sajnos nem mindent kellene! Kb 1.800 termékem van abból kellene 800-at! Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted March 2, 2013 Share Posted March 2, 2013 az már macera lehet kategóriánként is, de ha nincs semmi rendszer benne, akkor nehéz Link to comment Share on other sites More sharing options...
king50 Posted March 2, 2013 Author Share Posted March 2, 2013 az már macera lehet kategóriánként is, de ha nincs semmi rendszer benne, akkor nehéz Rendszer az van! Úgy néz ki a dolog, hogy van 8 db főkategória amiken belül vannak alkategóriák, amiknek belül még kategória. Tehát 3 szint mélyen vannak a termékek! Így esetleg ötlet? Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted March 2, 2013 Share Posted March 2, 2013 ahol írtam, ott tudsz kategóriákat is Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted March 5, 2013 Share Posted March 5, 2013 a nettó árat kellene csökkenteni három százalékkal, vagy akciót kellene létrehozni 3 %-al? Nem mindegy a megoldást illetően. Ha a nettó árat kellene csökkenteni akkor valamiféle sql lekérdezés is jó lehet talán. Tehát kiválasztom x és y kategóriában lévő termékeket és csökkentem az árukat x %-al... nem tudom. Valami ilyesmi. Második megoldásnak az exportot választanám. Kiexportálnám a termékeket ID-vel, mindenféle adattal és kategóriával. Utána excelben kategória sorrendet állítanék fel, és kivenném azokat a kategóriákat ami esetleg nem kell. A maradék kategóriához tartozó termékek ID-jét és nevét átmenteném egy új excelbe, és mellé létrehoznék egy új oszlopot amibe a -3%-os csökkenést írnám (kedvezményként vagy nem tudom milyen oszlopot lehetne importkor megadni ennek, a tematikáját próbálom magyarázni), és beimportálni. Módosítani fogja a termékek árát. Harmadik lehetőségnek látom talán még a quick update modult. Ő elméletileg tud ilyesmit.. http://addons.prestashop.com/en/bulk-update-prestashop-modules/188-presta-quickupdate.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts