Guliver1983 Posted February 28, 2013 Share Posted February 28, 2013 Witam. Dzisiaj zauważyłem na stronie niepkojącą rzecz - logo na szablonie zjechało mi z paska menu na dół przez co rozwala całą stronę. Czy ktoś wie co możeb yć tego przyczyną i jak to rozwiązać ? Rozmiar ma zgodny z oryginalnym co do pixela i wcześniej działało dobrze ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
selljus.pl Posted February 28, 2013 Share Posted February 28, 2013 Proszę przesłać link do sklepu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guliver1983 Posted February 28, 2013 Author Share Posted February 28, 2013 www.sklepakum.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guliver1983 Posted February 28, 2013 Author Share Posted February 28, 2013 Z tego co widzę jest różnica w nazwie id - u mnie jest to sf-contener natomiast w demo sf-contener clearfix. Jednakże nie mam pojęcia co jest za to odpowiedzialne i czy to jest przyczyna stanu rzeczy oraz co mogło to spowodować :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
selljus.pl Posted February 28, 2013 Share Posted February 28, 2013 Logo jest prawie równo z paskiem menu (2px wyżej). Chyba, że problem dotyczy jakiejś wybranej przeglądarki ? W porównaniu z oryginalną szatą wygląda na to, że samo ułożenie bloków nie jest prawidłowe (kolejność). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guliver1983 Posted February 28, 2013 Author Share Posted February 28, 2013 Co do bloków to wiem - pamiętam że podczas wdrażania też coś się gryzło w ułożeniu zgodnym z demem ale w tej kolejnosci wszystko ładnie bajgla a i wyglądu to nie psuje Natomiast co do loga - tak teraz tylko nieznacznie wystaje - nie wiem czemu ale w globalnym css-ie logo miało przypisane wartości margin ... po usunięciu ich jest lepiej ale teraz poszło jak by troszkę do góry Link to comment Share on other sites More sharing options...
selljus.pl Posted March 1, 2013 Share Posted March 1, 2013 Otwórz plik global.css i dopisz do img.logo margines margin-top: 2px; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guliver1983 Posted March 1, 2013 Author Share Posted March 1, 2013 Wyrównało Też o tym myślałem tylko nie miałem czasu sprawdzić. Strasznie dziwna opcja z tym logiem - widzę że zajmujesz się wdrażaniem presty więc napewno masz o niej większe pojęcie 3 dni temu jeszcze wszystko hulało - przesunięcie loga zauważyłem wczoraj. Hostingodawca zrobił buckup plików sprzed tygodnia czyli z czasu kiedy też wszystko było ok i nic to nie dało ... Skąd wogóle przy logu wzięły się te wartości marginesów skoro w demo to nie występuję i wcześniej też tego raczej nie było :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
selljus.pl Posted March 1, 2013 Share Posted March 1, 2013 Aby sklep prezentował się lepiej, najlepiej dodać logo w png, które będzie zawierało sam tekst bez tła. Z tego co widzę style w standardowej wersji dla loga są takie same. Rozmiary ilustracji loga są inne -> przydzielony rozmiar jest ok, ale rzeczywisty jest inny. Standardowo wysokość loga wynosi 49px a w sklepakum 45px .. czyli można powiedzieć, że aktualnie dodane logo jest rozciągnięte i traci na jakości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guliver1983 Posted March 1, 2013 Author Share Posted March 1, 2013 Zgadza się - dzisiaj zamienie logo - to zrobiłem de facto na biegu Co do typu pliku wydaje mi się że format z jpg-a na png zmienia się chyba w header.tpl szablonu zgadza się ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
selljus.pl Posted March 1, 2013 Share Posted March 1, 2013 Tak spokojnie w header.tpl można zmienić ścieżkę / rozszerzenie pliku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guliver1983 Posted March 1, 2013 Author Share Posted March 1, 2013 Dzięki za pomoc - jak byś potrzebował akumulatora albo prostownika to mozesz liczyć na rabat Link to comment Share on other sites More sharing options...
selljus.pl Posted March 1, 2013 Share Posted March 1, 2013 Nie ma za co. Dziękuję za propozycję, będę miał ofertę na uwadze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts