gyula21 Posted February 25, 2013 Share Posted February 25, 2013 Bocsi, hogy új témát nyitok, de lenne pár kérdésem a prestashoppal kapcsolatban. 1. 1GB webtárhely, 200MB adatbázis tárhely mennyi termékre elég? 2. Milyen modulokat ajánlotok? 3. Mi jellemez egy jó webárúházat? 4. Milyen termékkódot ajánlotok? (Én a KG + a termék idéjére gondoltam) 5. Hogyan optimalizáljam a keresőmotorok kulcsszavait? Köszönettel, Gyula21 Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted February 25, 2013 Share Posted February 25, 2013 1gb tárhely, attól függ mennyi és milyen minőségű képeket teszel hozzá 1000 feletti termékre kicsi lenne sztem 200mb adatbázis az sokra elég 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyula21 Posted February 25, 2013 Author Share Posted February 25, 2013 (edited) És mekkora tárhely az optimális? Az a gond, hogy már megrendeltük a tárhelyet és nem tudom, hogy mennyibe kerülne a növelés. Edited February 25, 2013 by gyula21 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted February 25, 2013 Share Posted February 25, 2013 ki lett már fizetve? 5gb elég egy jó darabig, de termékszámtól függ Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted February 25, 2013 Share Posted February 25, 2013 1. 1GB webtárhely, 200MB adatbázis tárhely mennyi termékre elég? => ezt nem lehet így megállapítani. Feri segítsége jó, nagyjából én is ezret adnék meg, de nagyon termékfüggő. Mennyi terméked lesz? Ezen felül nem telepítenék prestát 1 gb-os tárhelyre. Az adatbázis lehet hogy elég, de én növelném. Ha nem lehet akkor viszont kikapcsolnám a statisztikázást. Ha nem figyelsz oda a statisztika könnyen 200-300 mb-ra duzzasztja az sql méretét. 2. Milyen modulokat ajánlotok? => mihez? mire? miért erre nem lehet csak így válaszolni. Vannak default témák, az sok mindenre elég. Ha valami különleges kell és nincs telepítve, szólj és megmondjuk melyik modul kell. 3. Mi jellemez egy jó webárúházat? => jó minőségű termékek (minden termék külön SEO, jó minőségű képek és videók), rengeteg SEO tudás. Releváns, régi (használt) domain választás. Jó téma választás, rendkívül fontos. Rengeteget lehetne ehhez a kérdésedhez írni. 4. Milyen termékkódot ajánlotok? (Én a KG + a termék idéjére gondoltam) => ezt sajnos nem értem 5. Hogyan optimalizáljam a keresőmotorok kulcsszavait? => a téma, a domain és a termékek releváns kulcsszavaira optimalizálj. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyula21 Posted February 25, 2013 Author Share Posted February 25, 2013 feri: igen, kifizettem már pattila01: 1. Nem tudom még, hogy mennyi lesz, de elég sok. Akkor próbáljam meg növeltetni a tárhelyemet? ( 2. Egy "massedit" product érdekelne, hogy ha ki akarok emelni pár terméket akkor ne egyesével kelljen a home-t bepipálni a termékeknél, illetve egy olyan, hogy a kiemelt termékeket random mutassa a főoldalon (az alapban nincs sajnos random) 4. Van egy fizikai (tényleg létező) boltunk és annak az adatbázisában a KG és egy 5 jegyű szám a termékkód (mert a bolt neve egy K és egy G kezdőbetűjű szóból tevédik össze.) A webáruháznál a K az ugyanaz, de egy másik G betűs szó van utána és, hogy ne keveredjenek össze a dolgot, milyen termékkód sablont ajánlotok? 5. Sokféle termékünk lesz. Most főleg játék és ajándék termékek vannak feltöltve, de felvettük a kapcsolatot 2 GSM, 2 Számítástechnikai, egy műszakis és egy ruházati nagykerrel is. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyula21 Posted February 25, 2013 Author Share Posted February 25, 2013 Közben a szolgáltatómnál utána érdeklődtem: van lehetőségem csomagváltás is és tárhelynövelésre is. Csomagváltásnál a fennmaradó időnél kell a különbözetet kifizetni, tárhelynövelésnél nettó 1500/GB/év a ráta. A legnagyobb csomagjuk: 10GB tárhely, 2GB MySQL, +15db FTP hozzáférés 17500Ft/év áron Link to comment Share on other sites More sharing options...
hellovelo Posted June 1, 2013 Share Posted June 1, 2013 Sziasztok, Egy olyan problémám van localhoston, hogy a kezdőoldal bejön de a termék képek nem jelenek meg. Ha ráklikkelek valamelyik oldalra vagy kép alt szövegére akkor 404 hibaüzenet van. Ha keresek akkor megtalálja a terméket de kép nélkül. Ha itt klikkelek rá akkor is 404. Gyakorlatilag bármit csinálok 404 hibaüzenet jön elő. a .htaccess-t újrageneráltam de semmi javulás. Köszönöm a segítségeteket. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted June 1, 2013 Share Posted June 1, 2013 van olyan termék aminek megjelenik a képe, vagy egyetlen egynek sem? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hellovelo Posted June 2, 2013 Share Posted June 2, 2013 Egyiknek sem. Azt közben megnéztem, hogy olyan helyről szeretné betölteni a képeket ami nem létezik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted June 2, 2013 Share Posted June 2, 2013 minden link működik? htaccess-t biztos legeneráltad? Hány termék van fent? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hellovelo Posted June 2, 2013 Share Posted June 2, 2013 Nem. Azok sem működnek. Ha felmegyek a menük között bármelyikre akkor ott is 404 hibaüzenetet kapok. Ha keresek valamit akkor a termékeket felsorolja de klikkelek akkor ott is 404 van. Azt írja 313 termék és 674 kép. Biztosra nem tudom mondani de a URL beállításánál a keresőbarát URL nem gombra állítottam majd az igenre. A htaccess fájl dátuma tegnap este 21:00 amikor foglalkoztam vele tehát akkor valamit csinált vele. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hellovelo Posted June 2, 2013 Share Posted June 2, 2013 pattila01 megoldotta a problémámat. Köszönöm neki ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
hellovelo Posted October 11, 2013 Share Posted October 11, 2013 Sziasztok, Egy olyan hibával találkoztam, hogy az admin felületen a Termékeknél ezt a hibaüzenetet kapom. Ez mitől lehet? Unknown column 'cp.position' in 'field list' Köszönöm Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted October 11, 2013 Share Posted October 11, 2013 Próbáld meg a cashe törlést (ctrl+shift+delete), és/vagy teljesen másik böngészővel megnézni amivel még nem nézted. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hellovelo Posted October 11, 2013 Share Posted October 11, 2013 Szia, Explorerrel működik. Firefoxnál a cache törlés sem oldotta meg a problémát. Üdv Gábor Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted October 11, 2013 Share Posted October 11, 2013 küldj egy linket, oszt megnézi a család... Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted October 11, 2013 Share Posted October 11, 2013 nos, összedugtuk a fejünket itt a sátorban, de mindenki egyetért abban, hogy nálunk teljesen jól jelenik meg chrome, ie ff alatt is megnéztük Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted October 11, 2013 Share Posted October 11, 2013 Nézd meg Chrome-al is! Valamint firefox-ot frissítsd fel, ha esetleg van hozzá frissítés, és ha cashe-t ürítesz akkor legyen minden kijelölve (kivéve a jelszavakat, ha ugyan van eltárolva)! Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted October 11, 2013 Share Posted October 11, 2013 mennem kell, mert bezár a bót, oszt nem lesz lekvár vacsira na pááá Link to comment Share on other sites More sharing options...
hellovelo Posted October 11, 2013 Share Posted October 11, 2013 Kedves Feri, Köszönöm megoldódott a hibám. Szép hétvégét nektek! Link to comment Share on other sites More sharing options...
hellovelo Posted October 12, 2013 Share Posted October 12, 2013 Sziasztok Ismét én, A következő a gondom. Nem tudok terméket feltölteni mert csak a következő képet látom gondolom ez valami js lehet de nem tudom melyik. http://hellovelo.hu/img/presta2.jpg Köszi Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted October 12, 2013 Share Posted October 12, 2013 (edited) Amikor legutóbb ilyennel találkoztam az azért volt, mert a godaddy-s gárda (merthogy náluk volt a tárhely) valamilyen új biztonsági korlátozásokat állítottak be (ddos ellen) ami blokkolta ezt a js-t is, ami ezért felel. Persze a másik, ésszerűbb és valószínűbb lehetőség hogy valóban hiányzik egy js. Ha adsz egy ideiglenes hozzáférést akkor megnézem. Edited October 12, 2013 by pattila01 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted October 13, 2013 Share Posted October 13, 2013 Nos, igen. A gond az, hogy a "/js/admin-products.js"-ben a ProductTabsManager nincs definiálva. Vagy írasd felül a szóban forgó fájlt az eredetivel, vagy inkább amit javaslok az az hogy az autoupgrade által frissíts fel 1.5.6.0-ára. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts