artax Posted February 18, 2013 Share Posted February 18, 2013 Witam, Szukam rozwiązania problemu już od dłuższego czasu, przekopałem chyba wszystkie topici na angielskim forum presta i nadal nie wiem jak sobie z tym poradzić. Problem polega na tym że nie mam buttonu "Add image" w opcji produktów (screen w załączeniu). Czy ktoś miał podobny problem? Proszę o pomoc i z góry dziękuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
selljus.pl Posted February 19, 2013 Share Posted February 19, 2013 Witaj, przy dodawaniu produktu należy najpierw zapisać produkt z samą nazwa ... a później zająć się dodawaniem zdjęć. Chyba, że problem jest innego typu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
artax Posted February 19, 2013 Author Share Posted February 19, 2013 Tak wiem, zmieniłem też chmod folderów i nadal nic, dalej brakuje tego buttona, a w związku z tym nie można dodać żadnych obrazkó Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted February 21, 2013 Share Posted February 21, 2013 skąd masz instalkę presty? z oficjalnej strony? drugie pytanie, czy w sklepie przeprowadzałeś jakieś dodatkowe prace? (albo Ty, albo ktoś inny?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
artax Posted February 21, 2013 Author Share Posted February 21, 2013 Witam, Tak instalka była z oficjalnej strony. Tak przeprowadzałem, np. zmiana języka na Polski, kilka modułów wywaliłem i reszta to raczej kosmetyka np. zmiana nazw w kategoriach itd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted February 21, 2013 Share Posted February 21, 2013 czyli żadne z głównych klas nie były modyfikowane? wgrywałeś może jakieś dodatkowe moduły które mogłyby wpłynąć na funkcjonalność ze zdjęciami? mam tu na myśli głównie overridy podstawowych klas presty. Od tego trzeba rozpocząć poszukiwanie przyczyny:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
artax Posted February 21, 2013 Author Share Posted February 21, 2013 Czy możesz rozwinąć myśl głowne klasy presty? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted February 21, 2013 Share Posted February 21, 2013 mam tu na myśli fakt, że czasami moduły robią tzw. override klas presty (czyli podstawowych i niezbędnych skryptów php). Jeżeli instalowałeś dodatkowe moduły, mogły one takie override posiadać - co w efekcie mogło sprowadzić się do modyfikacji strony zarządzania produktem w wyniku czego nie ma pola do ładowania zdjęcia. najlepiej będzie jak zbierzesz do kupy wszystkie moduły które doinstalowałeś i tutaj o nich napiszesz. nie mówię, że jest to rozwiązanie problemu, tylko to może być cenną wskazówką i drogowskazem do znalezienia przyczyny błędu który posiadasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts