luclucluc1 Posted February 18, 2013 Share Posted February 18, 2013 Witam, Mam problem. Po wejściu w panelu admina na zakładkę mouły wyskakuje mi błąd: Fatal error: Class 'ImageType' not found in /home/gasgas/domains/forevery.pl/public_html/modules/watermark/watermark.php on line 57 Czy ktoś z was może mi pomóc?? Czym to jest spowodowane i jak to rozwiązać? Pozdrawiam, luclucluc1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted February 18, 2013 Share Posted February 18, 2013 a wykorzystujesz ten moduł? jeżeli nie - możesz go usunąć modules/watermark i problem zniknie Link to comment Share on other sites More sharing options...
luclucluc1 Posted February 18, 2013 Author Share Posted February 18, 2013 a wykorzystujesz ten moduł? jeżeli nie - możesz go usunąć modules/watermark i problem zniknie No właśnie go wykorzystuję. Nie ma innego rozwiązania? Link to comment Share on other sites More sharing options...
blueparrot Posted February 18, 2013 Share Posted February 18, 2013 A jakieś pliki na serwerze modyfikowałeś? Może po prostu ściągnij paczkę (z tą samą wersją) i podmień ten plik (pamiętaj żeby stary zostawić!) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted February 18, 2013 Share Posted February 18, 2013 słusznie blueparrot drąży temat, skąd ten problem się wziął? pojawił się nagle i trudno go powiązać za jakimiś działaniami na sklepie? Np. instalacja innych modułów, aktualizacja wersji prestashop, modyfikacja pliów itp? Link to comment Share on other sites More sharing options...
luclucluc1 Posted February 18, 2013 Author Share Posted February 18, 2013 Instalowałem inny moduł (ecommerce), z tym że po instalacji tego modułu nie wyświetlał się w żadnej karcie (powinien się wyświetlać w karcie statystyki). Wszedłem do FTP i folder z tym modułem tam się znajdował. Chciałem go skasować i przerwałem w trakcie kasowania. Później nadpisałem go rozpakowanym folderem z ecommerc. Po wejściu do panelu admina wyskoczył FATAL ERROR. Link to comment Share on other sites More sharing options...
luclucluc1 Posted February 18, 2013 Author Share Posted February 18, 2013 A jakieś pliki na serwerze modyfikowałeś? Może po prostu ściągnij paczkę (z tą samą wersją) i podmień ten plik (pamiętaj żeby stary zostawić!) Chciałem tak zrobić, ale nie mogę nigdzie znaleźć tego modułu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted February 18, 2013 Share Posted February 18, 2013 ten moduł jest dostępny za darmo? możesz podlinkować jeżeli tak? zerknę w kod, może nadpisuje jakieś klasy co w oparciu o Twój opis jest bardzo ale to bardzo prawdopodobne Link to comment Share on other sites More sharing options...
luclucluc1 Posted February 18, 2013 Author Share Posted February 18, 2013 ten moduł jest dostępny za darmo? możesz podlinkować jeżeli tak? zerknę w kod, może nadpisuje jakieś klasy co w oparciu o Twój opis jest bardzo ale to bardzo prawdopodobne Pobrałem przez przycis "Download Plugin" https://en.jirafe.com/dashboard/instructions/prestashop Link to comment Share on other sites More sharing options...
luclucluc1 Posted February 18, 2013 Author Share Posted February 18, 2013 Problem został rozwiązany. Okazało się, że moduł który wgrałem bruzdził wszystko, aby to sprawdzic należało przeglądnąć kod co jaki moduł wykonuje podczas instalacji i ręcznie odwrócić proces oraz usunąc te moduły aby dalej nie bruździły. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted February 21, 2013 Share Posted February 21, 2013 dzięki za informacje i szczegóły dotyczace rozwiązania problemu, pewnie znajdą się osoby którym Twoje wskazówki okażą się pomocne:) dzięki! oznaczam wątek jako rozwiązany Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts