exedesign Posted February 11, 2013 Share Posted February 11, 2013 (edited) "www.siteadrsi.com" adında bir stemiz var bu site windows sunucu üzerine kurulu prestashop 1.5 sistemidir. Windows sunucuda wamp kullanılıyor kısaca sunucunun özelliklerine pek dokunmamak için wamp server tercih ettim. Sorun şu dışarıdan www.siteadresi.com yazdığımızda erişebiliyoruz ancak. şirketten local ip olan 192.168. vs girdiğimizde prestashop gene www.siteadresi.com a yönlendiriyor buda sitee girmememe sebep oluyor kısaca istediğim şu dışardanda girebilmek, içeridende. Bu mümkün biliyorum ancak nasıl ? Biraz daha araştırdım sanırım çözümün yolu "apache virtual host" kısmından geçiyor Edited February 11, 2013 by exedesign (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
bera_ramazan Posted February 12, 2013 Share Posted February 12, 2013 (edited) sanırım şu şekilde çözebilirsin bilgisayarından C:\Windows\System32\Drivers\etc nin içine gir orada hosts dosyası var onu not defteri gibi bir program ile aç ve en sona şu kodu yaz 192.168 vs www.siteadresi.com Edited February 12, 2013 by www.gozdesm.com (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
exedesign Posted February 12, 2013 Author Share Posted February 12, 2013 sanırım şu şekilde çözebilirsin bilgisayarından C:\Windows\System32\Drivers\etc nin içine gir orada hosts dosyası var onu not defteri gibi bir program ile aç ve en sona şu kodu yaz 192.168 vs www.siteadresi.com Keşke olsa, onuda denedim bu seferde sonsuz döngüye giriyor. Bana engel olan aslında prestashopun içindeki domain ayarı uzak erişim için www.siteadresi.com olmalı ancak yerel erişim için bu yönlendirmeyi iptal etmem lazım diğer sistemlerde böyle birşey olmuyordu. Çözemedim bir türlü. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bera_ramazan Posted February 13, 2013 Share Posted February 13, 2013 admin paneli seo url kısmından yapmayı deneyin Link to comment Share on other sites More sharing options...
exedesign Posted February 13, 2013 Author Share Posted February 13, 2013 Teşekkür ederim ilginiz için. Çok çalıştırmaktan su kaynatan beynimin bir oyunu olacak. sabah sakin kafa ile tekrar denedim ve oldu. 192.168 vs www.siteadresi.com olarak kullandığımız yöntem sonsuz döngüye girmedi. sanırım ya başka birşeyler daha yapmıştım hiç hatırlamıyorum. Ama çözüm önerdiğiniz gibi teşekkür ederim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts