kiaz Posted February 7, 2013 Share Posted February 7, 2013 Sziasztok. Üdvözlet a segítőkész embereknek! Két kérdésem lenne: - régebben gondot okozott a prestának, ha terméket töröltünk. Mostanában mi a helyzet? - 1.3.7-ről szeretnék frissíteni 1.4.9-re. Sima ügy? Előre is köszi a válaszokat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted February 7, 2013 Share Posted February 7, 2013 "- régebben gondot okozott a prestának, ha terméket töröltünk. Mostanában mi a helyzet?" ez miben nyilvánult meg? Én nem tudok róla hogy gondot okozna. "- 1.3.7-ről szeretnék frissíteni 1.4.9-re. Sima ügy?" Nem lesz probléma, de előtte az sql és file mentés elengedhetetlen! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiaz Posted February 7, 2013 Author Share Posted February 7, 2013 Köszönöm a gyors választ. A terméktörléssel kapcsolatban: fronton minden rendben, de az adminban egy-két termék teljesen összegabalyodott. Más név, más kép, más leírás. 1.3.7-et használok 8000 termékkel, melyek 20% már nem aktuális. A kikapcsolás nem a legjobb megoldás, törlésnél keveredek, ezért szeretnék frissíteni. Remélem tényleg gond nélkül sikerül. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted February 7, 2013 Share Posted February 7, 2013 okés, majd írj hogyan sikerült és akkor tudunk továbblépni ha kell. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiaz Posted February 11, 2013 Author Share Posted February 11, 2013 A frissítés sikerült... legalább is úgy tűnik Az apróbb hibákra próbálok megoldást találni. Például: A megrendelések oldalán, hogyan tudom a szállítási cím alá varázsolni a telefonszámot (azaz a mobilszámot). Próbáltam kutakodni az AdminOrders.php-ben, de sehogy sem jövök rá, hogy honnan hívja be az adatokat. Előre is köszi a segítséget. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiaz Posted February 11, 2013 Author Share Posted February 11, 2013 Közben megoldottam egyszerűen: kicseréltem a régi AdminOrders.php-re Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiaz Posted February 11, 2013 Author Share Posted February 11, 2013 ...na jó, nem tökéletes. Majd kijavítom. Probléma 2: Ha a rendelésből kitörlök 1 terméket, az árát nem vonja le a végösszegből. Nem tudja véletlenül valaki, hogy miért? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted February 11, 2013 Share Posted February 11, 2013 király Link to comment Share on other sites More sharing options...
csanadip Posted February 11, 2013 Share Posted February 11, 2013 Ha a rendelésből kitörlök 1 terméket, az árát nem vonja le a végösszegből. Nem tudja véletlenül valaki, hogy miért? Egy régi presta modositót fájt akarsz új verzióba futatni. Én vissza tenném a helyedbe a hozzá való gyári fájt ha azt akarod hogy müködjön. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiaz Posted February 12, 2013 Author Share Posted February 12, 2013 (edited) Egy régi presta modositót fájt akarsz új verzióba futatni. Én vissza tenném a helyedbe a hozzá való gyári fájt ha azt akarod hogy müködjön. Nem, nem. A régi módosított fájl, mivel nem működött tökéletesen, töröltem. A motor, verzió azonos fájlokkal dolgozik. Tehát, a legfontosabb kérdés: A régi 137 verzióban, ha a vevő lemondott a rendeléséből 1 tételt, akkor #xxxx számú rendelés megynyit - termék kijelöl - töröl = a termék ára levonódott a rendelés végösszegéből. A mostani 149 verzióban: #xxxx számú rendelés megnyit - termék kijelöl - nincs is olyan, hogy töröl, hanem visszaküld = a rendelés végösszege változatlan, és a termék is ott csücsül a sorban, csak a pipa helye szűnt meg. Hol a fészkelő madárban tudok törölni??? A másik feltett kérdésem szintén a rendelés lapra vonatkozik: hogyan tudok telefonszámot varázsolni a szállítási címhez? Edited February 12, 2013 by kiaz (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiaz Posted February 12, 2013 Author Share Posted February 12, 2013 (edited) A problémát sikerült megoldanom. Egyszerűbb volt mint gondoltam. Leírom, hogy miként, hátha valaki pont ebbe szalad bele. 1. termék törlése a megrendelésből: A presta 149 rendelés státuszai egy "Delivery" oszloppal bővült. Nálam a frissítés után az "Új megrendelés" státusznál alapból be volt jelölve ez az oszlop/opció, ezért nem sikerült terméket törölnöm a rendelésből. A státusz módosítása után (pipa kivéve) megoldódott a probléma. 2. telefonszám a rendelés lapon a szállítási címnél: amit alapból megjelenít az nem a mobil telefonszám, hanem a sima. Így a classes/Address.php-t valamint a saját téma/address.tpl + authentication.tpl-t módosítottam úgy, hogy ne a mobil legyen a kötelező. Ezen kívül a Vásárlók/Címek lapon alul van egy " Set required fields for this section" lehetőség, amivel a kötelező mezőket ki lehet választani. Edited February 12, 2013 by kiaz (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts