vekia Posted February 6, 2013 Share Posted February 6, 2013 "Chcecie dowiedzieć się więcej na temat PrestaShop, spotkać się z naszą ekipą i podzielić się pasją e-handlu? Przyjdźcie poznać PrestaShop w godzinach od 10:00 do 18:00 w Pawilonie 3 Międzynarodowych Targów Poznańskich (wejście od Dworca Zachodniego/ ul. Głogowska 14 )! To wydarzenie, jest okazją dla PrestaShop , aby zbliżyć się do społeczności polskiej i uzyskać informacje w celu polepszenia oprogramowania! Czekamy na Waszą liczną obecność, aby porozmawiać o rozwoju PrestaShop w Waszym kraju. Na miejscu odbędą się dwie konferencje z naszym udziałem. Dyrektor Generalny PrestaShop, Benjamin Teszner pełniący funkcję keynote podczas Targów,przedstawi min. historię, business model i funkcjonalność PrestaShop. Natomiast Monika Naszydłowska z działu Marketingu, skupi się na tematyce ostatnich tendencji rozwiązania e-commerce numeru 1 w Europie- PrestaShop. Zapraszamy Was bardzo serdecznie na to wydarzenie! Spotkajmy się 25 kwietnia przy stanowisku numer B6! Do zobaczenia!" http://www.prestashop.com/blog/pl/2013/02/01/prestashop-w-polsce-spotkajmy-sie-na-iv-edycji-targow-ehandlu-w-poznaniu-25-kwietnia/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
selljus.pl Posted February 17, 2013 Share Posted February 17, 2013 @vekia wybierasz się ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted February 21, 2013 Author Share Posted February 21, 2013 @vekia wybierasz się ? jasna sprawa myślałeś może nad wyjazdem? do warszawy również ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
selljus.pl Posted February 22, 2013 Share Posted February 22, 2013 Z ZG chętnie wybrałbym się do Poznania, rzut beretem. W chwili aktualnej bardziej zastanawiam się nad Warszawą ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
aandk Posted April 25, 2013 Share Posted April 25, 2013 byłem miło sie gadało, żeby tak jeszcze support jakiś był na targach to możebym wreszcie ten swój sklep odpalił Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted April 25, 2013 Author Share Posted April 25, 2013 byłem miło sie gadało, żeby tak jeszcze support jakiś był na targach to możebym wreszcie ten swój sklep odpalił haha doskonała pointa rozwaliłeś mnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
PROMOTE IT Posted April 26, 2013 Share Posted April 26, 2013 ha ha było miło i efektywnie - jak dla mnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystian Podemski Posted April 26, 2013 Share Posted April 26, 2013 A jest ustalony jakiś "polski" oddział PrestaShop? Bo przydałoby się zrobić w końcu coś z tłumaczeniem systemu, pani Monika, która najpierw wyraziła chęć współpracy potem przestała się odzywać, a nie ma żadnych namiarów na innych przedstawicieli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PROMOTE IT Posted April 28, 2013 Share Posted April 28, 2013 Proszę przesyłać do mnie propozycje zmian w tłumaczeniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted April 28, 2013 Author Share Posted April 28, 2013 A nie można bezpośrednio na github? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystian Podemski Posted April 28, 2013 Share Posted April 28, 2013 Nie można na GitHub. No ale kto to kontroluję? Co to ma być, że "Add new attribute group" tłumaczy się na "Edytuj nową wartość atrybutu"? Albo mamy wyrażenie "Authentication" przetłumaczone jako "Autentykacja"... przecież nie mamy w słowniku nawet takiego słowa. Lepiej brzmiałoby po prostu "Logowanie" czy już "Uwierzytelnianie". ponieważ to jest idealnym odpowiednikiem "authentication". Wydaje mi się, że jak tłumaczenie robiła cała społeczność to wychodziło lepiej... Aaa... nie można także pomijać faktu, że znów ceny brutto są pomieszane z cenami netto i w grupach klientów jest na odwrót... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted April 28, 2013 Author Share Posted April 28, 2013 Krystian, na githubie jest paczka z polskim tłumaczeniem, nie można aktualizować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PROMOTE IT Posted April 28, 2013 Share Posted April 28, 2013 Panowie, zabrałem się za weryfikację tego tłumaczenia już jakiś czas temu. To zaledwie ok. 22.000 wyrażeń do weryfikacji, więc będę wdzięczny za sugestie co trzeba poprawić. Jestem zdania, że tłumaczenie robione przez wiele osób na raz, bez weryfikacji jednej osoby, powoduje wprowadzenie zamętu. Każdy kto zajmuje się tłumaczeniami ma swój styl, każde wyrażenie można interpretować nawet na kilka sposobów w granicach poprawności. Jeżeli nie będzie weryfikacji ze strony jednej osoby - będzie kiszka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystian Podemski Posted April 28, 2013 Share Posted April 28, 2013 Krystian, na githubie jest paczka z polskim tłumaczeniem, nie można aktualizować? Odrzucają tłumaczenia, a szkoda. Bo przecież to byłaby dobra opcja, kontrola wersji itd. Jedna osoba nie da rady skontrolować wszystkiego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted April 28, 2013 Author Share Posted April 28, 2013 Dzięki za info. Kiedyś już kontaktowałem się z Benjaminem w tej sprawie - wydawał być się otwarty na propozycje ale ostatecznie temat został odłożony na później. Wtedy nie było jeszcze projektu na githubie. Tak jak mówisz, git byłby najlepszym rozwiązaniem i wtedy konkretnie można by coś w tym temacie podziałać. edit: Posłałem wiadomości, dostałem reply że jutro da mi znać :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted April 28, 2013 Author Share Posted April 28, 2013 Panowie, zabrałem się za weryfikację tego tłumaczenia już jakiś czas temu. To zaledwie ok. 22.000 wyrażeń do weryfikacji, więc będę wdzięczny za sugestie co trzeba poprawić. Jestem zdania, że tłumaczenie robione przez wiele osób na raz, bez weryfikacji jednej osoby, powoduje wprowadzenie zamętu. Każdy kto zajmuje się tłumaczeniami ma swój styl, każde wyrażenie można interpretować nawet na kilka sposobów w granicach poprawności. Jeżeli nie będzie weryfikacji ze strony jednej osoby - będzie kiszka. dlatego github byłby spoko :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts