karamurselli Posted July 1, 2009 Share Posted July 1, 2009 selam bu işlertde pek bi bilgim yok acaba presta için windows hostingmi linux host mu almalıyım ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
karamurselli Posted July 1, 2009 Author Share Posted July 1, 2009 neden kimse cvp yazmıyo acaba Link to comment Share on other sites More sharing options...
asasdasz Posted August 7, 2009 Share Posted August 7, 2009 PrestaShop PHP Dili İle Yazılmıştır.İlerde Sorunlar Yaşamamak İçin 0 Linux Sunucu Almanı Tavsiye Ederim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bera_ramazan Posted August 7, 2009 Share Posted August 7, 2009 Arkadaşım linux hosting ve cpanel al çünkü prestashop php dili ile yazılımış yani apache dir apache de SADECE linux te çalışır windows ise asp ve aspx ler için uygundur. Yani php yi desteklemez.Kullanacağın sistem php ise sadece linux asp ise sadece windowsta çalışır önce sistem karını sonra host kararını vermen gerekir.Anlamadığın bir yer varsa daha detaylı anlatabilirim Link to comment Share on other sites More sharing options...
asasdasz Posted August 7, 2009 Share Posted August 7, 2009 Bir Yanlışın Var ama Sadece Linux ta Çalışmaz Windowsta da Çalışır ve Uzun Açıklaması Olan Sorunlar Ortaya Çıkar Apache Linux İşletim Sistemi İçin Tam Destek Verir Fakat Windows İşletim Sisteminde Bileşenler Modüllerde Sorunlar Çıkartır. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bera_ramazan Posted August 7, 2009 Share Posted August 7, 2009 ııs php yiçalıştırmıyor. onedenden hiç kurulmaz çünkü prestashop çalışması için php ver 5+ olması gerikir. Link to comment Share on other sites More sharing options...
asasdasz Posted August 7, 2009 Share Posted August 7, 2009 ben ıss ile ilgili birşey dediğimi hatırlamıyorum + olarak zaten çalıştırmaz ben windows ta php çalışır ve halledilemeyecek sorunlara yol açtığını dediğimi hatırlıyorum Link to comment Share on other sites More sharing options...
bera_ramazan Posted August 7, 2009 Share Posted August 7, 2009 Bir Yanlışın Var ama Sadece Linux ta Çalışmaz Windowsta da Çalışır ve Uzun Açıklaması Olan Sorunlar Ortaya Çıkar Apache Linux İşletim Sistemi İçin Tam Destek Verir Fakat Windows İşletim Sisteminde Bileşenler Modüllerde Sorunlar Çıkartır. nedn tartışıyoruz ki_? Link to comment Share on other sites More sharing options...
asasdasz Posted August 7, 2009 Share Posted August 7, 2009 tartısmıyoruz ki sadece yanlış bilgilendirmissin arkadası benim tanıdığım var bu şekilde kazıklanan arkadasta kazıklanmasın diye açıklamasını yapıyorum Link to comment Share on other sites More sharing options...
bera_ramazan Posted August 7, 2009 Share Posted August 7, 2009 iyi yapıyorsun benim hem windows hemde linux hostum var biri php (gozdesm) diğeri aspx kullnıyor ben denemiştim ondan diyorumve benim işim bu web tasarımı Link to comment Share on other sites More sharing options...
asasdasz Posted August 7, 2009 Share Posted August 7, 2009 bak arkadasım gereksiz bir konuda inatlaşmaya giriyorsun araştırırsan çok rahat anlarsın beni boylece forumuda kirletmemiş oluruz Link to comment Share on other sites More sharing options...
bera_ramazan Posted August 7, 2009 Share Posted August 7, 2009 http://translate.google.com.tr/translate?hl=tr&sl=en&tl=tr&u=http://www.php.net/manual/tr/install.windows.installer.phpbak bu adreste windows hosta nasıl kurulacağını anlatıyor orada ki uyarıları dikkate alırsan windows hosta php kurmanın ne kadar sağlıklı olmadığını göreceksinphp perl den yazılımştır. oda linux dilidir. ö te yandan cgi var oda linux dilidir.nasıl ki linux altından wine veya winex ile windows programları çalıştırılıyor ama genelde hata veriyorsa işte buda öyle sağlıklı bir çalışma olmazmademki paranı veriyorsun örneğin wind. hos 100 tl ise aynı özelliğe sahip linux host 80tl dir güvenlik açısından ise genelde redhad linux ve ubuntu server edition kullanılır çünkü linux root adında yetkilisi vardır onun şifresini girmeden bir çok şey yapılmaz yani demek istediğim hem güvenlik hemde sorun vermemesi açısından php linux hostta çalışır.WİNDOWS HOSTTA ASLA ÇALIŞMAZ DEMİYORUM DİKKATİNİ ÇEKERİMörneğinin ingilizce hocasını alıp türkdili ve debiyatı hocalığına getirmek gibi ..ha ders anlatırmı anlatır ama ne kadar verim alacaksın bu öyle Link to comment Share on other sites More sharing options...
asasdasz Posted August 7, 2009 Share Posted August 7, 2009 tovbe tovbe yaa bak arkadaşım inan sana cevap veremeyecek kadar işim var şimdi 1. sen çalışmaz dedin burada lafı dondurme 2. sı benim yazdığımı oku ben bazı bileşenlerin çalışmayacağını söyledim bilip bilmeden yorum yapıyorsun daha sonra üste çıkmaya çalışıyorsun yazına sadece göz gezdirdim okumadım bile aa çok istiyorsan ben yanlış yaptım ben orada windows hosting te aslında php çalışır dedim linuxta çalışmaz dedim sende benim yanlışımı düzelttin bundan sonra cevap yazmayı dusunmuyorum istediğini yazabilirsin ama ilk önce kendi yazdıklarına bak nekadar gülünç durumda olduğuna bak ondan sonra yaz Link to comment Share on other sites More sharing options...
bera_ramazan Posted August 7, 2009 Share Posted August 7, 2009 sinirlenme kardeşim Link to comment Share on other sites More sharing options...
asasdasz Posted August 7, 2009 Share Posted August 7, 2009 =]bak arkadaşım insanca anlatıyorum anlamıyorsun işim var 1 hafta içinde tamamlamam lazım yaz sezonunun sonuna geldik ben daha tanıtımını yapıcam yeterli zamanım yok üstüne sen geliyorsun tamamen gereksiz sonucu belli birşey için yanlıştır diyorsun üstüne sudan çıkmaya çalışan balık gibi davranıyorsun bırak su da kal orası senin için daha uygun=)şimdi sorun çözüldüğüne göre mümkünse adam gibi cevap yaz bende okuyup bırakayım Link to comment Share on other sites More sharing options...
incibilgisayar Posted August 7, 2009 Share Posted August 7, 2009 3.ADIMDA NEXT DİYEMİYORUZ KARDEŞİM BÜYÜK SIKINTI BU NEDEN NEXT DEDİĞİMİZ VAKİT AYNI YERDE KALIYORUZ ÇOZÜM BEKLİYORUZ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bera_ramazan Posted August 8, 2009 Share Posted August 8, 2009 -------------------- Link to comment Share on other sites More sharing options...
incibilgisayar Posted August 8, 2009 Share Posted August 8, 2009 arkadaşım millet zeka yoksunumudur nedir biz 3.aşama diyoruz senin kırmızı dediğin yer 2. aşama. akıl var mantık var 3.aşamaya geldiysek ilk iki aşama geçmiştir demek. yani 3.aşama sql ayarlarının yapılıdğı yer. ki sql bile bağlantı kuruyor mail gönderiyor ama ilerlemiyor.biz bundan sonrasına çözüm istiyoruz.. kırmızı olanları ftp den özelliklerini 777 yap olack Link to comment Share on other sites More sharing options...
bera_ramazan Posted August 8, 2009 Share Posted August 8, 2009 arkadaşım millet zeka yoksunumudur nedir biz 3.aşama diyoruz senin kırmızı dediğin yer 2. aşama. akıl var mantık var 3.aşamaya geldiysek ilk iki aşama geçmiştir demek. yani 3.aşama sql ayarlarının yapılıdğı yer. ki sql bile bağlantı kuruyor mail gönderiyor ama ilerlemiyor.biz bundan sonrasına çözüm istiyoruz..kırmızı olanları ftp den özelliklerini 777 yap olack ben size anlatrırdım ama karıştırmışım ama size anlatmam zeka yoksunu demekte nedemek İSTER YAP İSTER YAPMA BANENE Link to comment Share on other sites More sharing options...
myolal Posted September 12, 2009 Share Posted September 12, 2009 kesinlikle unix alın. en az sorunu yazarsınız.php windowsta sonradan çalıştı yama gibi düşünebilirsiniz. geçtiğimiz günlerde presta mysql yedğeini phpmyadminden alamadım. tıkanıp kalıyor. sqldumper vs kullanarak zorla aldım ve unix serverime attım. şu anda canavar gibi hem sorunsuz hem hızlı .eğer gücünüz yeterse ortak olarak hentzner alman host alım 8 gb ram 49€ aylık olması lazım. 2 ortak alırsanız rahat edersiniz. vds falanda kurabilirsiniz. virtual dedicated server. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Presta-TR Posted September 27, 2009 Share Posted September 27, 2009 Presta için PHP + ASP sunucular sıkıntıdır sadece PHP sunucuları kullanmalısınız. tabi sunucularında PHP ve MySQL5+ olmalı.. bunun için sitemizden iletişim ekranından Sinan ÇELİK--> http://www.presta-tr.com/hakkimizda/iletisim/12-yetkili/3-sinan-celik.html ile iletişime geçebilirsiniz. 1 hafta deneme ücretsiz.teşekkürler Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts