aro Posted January 30, 2013 Share Posted January 30, 2013 (edited) Wersja Prestashop 1.4.x (być może w 1.5.x nic się nie zmieniło) Przy włączonym module "komentarze produktu" klient ma możliwość komentowania. Ale sklep/admin nie otrzyma powiadomienia, nie dowie się, że ktoś dodał komentarz, dopóki nie będzie samodzielnie wchodził w konfigurację tego modułu (dopiero wtedy zobaczy komentarze oczekujące na akceptację). W jaki sposób dodać powiadomienia np. email, ażeby administrator/pracownik sklepu mógł otrzymać informację, że jakieś komentarze oczekują na akcję? Mogłoby to działać jak wiadomość wysłana z formularza kontaktowego (wiadomość jest zarówno w BO sklepu, jak i przychodzi na adres email sklepu). Druga bardzo ważna sprawa - jeżeli komentarz zostanie zaakceptowany i tym samym wyświetlony na stronie produktu, to sklep nie ma możliwości na niego odpowiedzieć (dodać własny komentarz). Nierzadko jest konieczny kontrkomentarz ze strony sklepu. Edited January 30, 2013 by aro (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
piasek2000 Posted August 30, 2013 Share Posted August 30, 2013 W wersji 1.5.4.1 nie można dodać więcej niż jeden komentarz. Mam pytanie czy to tylko tak u mnie?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted August 30, 2013 Share Posted August 30, 2013 możesz sprecyzować? WIęcej komentarzy się nie pojawia? mowa o jeden komentarz na użytkownika? czy jeden komentarz do produktu ogółem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
piasek2000 Posted August 30, 2013 Share Posted August 30, 2013 w wersji 1.5.3.1, którą miałem wcześniej był przycisk dodaj komentarz obok ilości produktu oraz pod poprzednim komentarzem. W wersji 1.5.4.1. którą mam od 2 dni przy produkcie bez komentarza owszem pojawia się dodaj pierwszy komentarz, jednak po wpisaniu komentarza nie ma już linku do dodania kolejnego tak jak w poprzedniej wersji. Zresztą zobacz sam http://www.zlotesrodki.pl/pl/sanitariaty/125-dr-sanit-fresh.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
PMaster Posted September 10, 2013 Share Posted September 10, 2013 Jeżeli zaznaczysz w ustawieniach "pozwól na komentarze niezarejestrowanych użytkowników" - można dodawać dowolną ilość. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piasek2000 Posted September 10, 2013 Share Posted September 10, 2013 No to spróbuj dodać kolejny komentarz pod tym linkiem. Opcja zarejestrowanych użytkowników jest wyłączona Link to comment Share on other sites More sharing options...
krystianags Posted January 3, 2018 Share Posted January 3, 2018 Witam, posiadam aktualnie prestashop 1.6.1.17 W poprzednich wersjach był dostępny blok komentarzy, w tej wersji tego nie widzę, szukałem trochę o tym i znalazłem informację iż mogę zainstalować moduł Yotpo, lecz wolał bym mieć prosty blok komentarzy, da się to jakoś zrobić ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted January 28, 2018 Share Posted January 28, 2018 W 1.6.1.17 nadal jest domyślnie dostępny moduł komentarzy, może ktoś go usunął to możesz go pobrać ściągając np. instalkę Presty lub z githuba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts