Xodes Posted January 12, 2013 Share Posted January 12, 2013 Witam, Od dawna borykam sie z problemem dodawania kategorii. Mam plik csv od hurtowni z produktami. wszystko sie ładnie impotuje tyle ze problemem sa kategorie. Po prostu zamiast je dzielic, to kazda kategorie importuje jako "główną". Jezeli mam np: home>buty>męskie>sportowe>nike home>buty>męskie>sportowe>adidas home>buty>męskie>sportowe>reebok home>buty>damskie>sportowe>nike home>buty>damskie>sportowe>adidas To po imporcie mam kategorie: home buty damskie meskie sportowe adidas reebok nike Zamiast je po prostu normalnie poukładać. Dołącze plik z przykładowym plikiem csv i ew zdjecie. Mam nadzieję ze ktoś wie o co może chdzić. Pozdrawiam dane.zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted January 12, 2013 Share Posted January 12, 2013 w Twoim przypadku proces importu musisz rozłożyć na kilka kroków, najpierw importujesz kategorie główne, nastepnie podkategorie - wybierając odpowiednią kolumnę jako kolumnę rodzica - czyli parent kategory. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xodes Posted January 12, 2013 Author Share Posted January 12, 2013 Hmm... Powiedzmy ze wiem o co chodzi... tyle ze tych "kategorii" jest dość dużo. Może jakiś przykład? Dołączyłem do tematu zdj i plik .csv Byłbym naprawdę wdzięczny za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
VeroSoft.pl Posted January 16, 2013 Share Posted January 16, 2013 Polecam skorzystanie z naszej usługi ASI firmy VeroSoft.pl Wiem, że to nie odpowiada bezpośrednio na pytanie, ale może rozwiązuje problem z impotrem i aktualizacją produktów z hurtowni. Oczywiście na początku, wiele osób próbuje to zrobić przy użyciu darmowych modułów i własnych sił, ale już po krótkim czasie okazuje się, że czas i energia w to włożona nie jest warta tych kilkudziesięciu złotych miesięcznie za w pełni funkcjonalną, elastyczną i bezobsługową usługę. Może czasami lepiej się skupić na efektywnej sprzedaży niż na walce z systemem... Po dłuższych zastanowieniu się można dojść do przekonania, że Integracja z hurtowniami - to wbrew pozorom znacznie obszerniejszy temat niż się na początku wydaje. Aby zrobić to uczciwie i skutecznie, to trzeba przewidzieć wiele funkcjonalności, niespodzianek i uzbroić się w cierpliwość. Oczywiście nie nalegamy na skorzystanie z naszej usługi - a jedynie polecamy sprawdzenie okresu próbnego w 100% darmowego i bez zobowiązań, aby zwyczajnie mieć porównanie. Dla ułatwienia decyzji zamieszczam parę informacji o usłudze ASI: System ASI (Aktualizacja Sklepów Internetowych) stworzyliśmy z myślą o wygodnej i bezobsługowej integracji sklepu PrestaShop z hurtowniami internetowymi. Główne cechy, które mogą sprawić, że korzystanie z ASI może być ciekawym rozwiązaniem to: INTEGRACJA - każdej standardowej hurtowni posiadającej pliki z ofertą w 24-72 godziny - GRATIS DOSTĘPNOŚĆ 24/7 - w pracy i na wakacjach - system w 100% ON-LINE (brak konieczności utrzymywania dedykowanego komputera) DARMOWY START - miesiąc GRATIS BEZPIECZEŃSTWO - codzienne backupy zmian zrobionych w systemie ASI ŁATWE DOSTOSOWANIE - pomoc w zmianie systemu aktualizującego oraz migracji danych AUTOMATYKA - aktualizacje stanów magazynowych oraz dodawanie produktów jest w 100% automatyczne i obsługiwane przez system ASI WYGODA - Menadżer Eksportu (ON-LINE), w którym możemy łatwo zdefiniować wiele parametrów eksportu – tak, aby oferta w naszym sklepie była atrakcyjna i unikalna. Korzystając z systemu ASI można łatwo docenić jego różnorodne możliwości upraszczające sprzedaż w Internecie. System jest bardzo elastyczny i na bieżąco dopasowuje się do wymagań Klientów oraz zmieniającego rynku e-commerce. Ciekawe funkcje, które mogą usprawnić obsługę sklepu i zaoszczędzić czas - to na przykład: Możliwość przypisania jednego produktu z hurtowni do wielu kategorii sklepu Ustawianie cen sklepowych zarówno od cen hurtowych, jak i cen katalogowych producenta Możliwość przypisywania produktów z hurtowni do kategorii sklepowych na poziomie kategorii lub/i producenta lub/i pojedynczego produktu Zarządzanie zachowaniem produktów w sklepie, gdy wyczerpie się stan magazynowy w hurtowni (dezaktywacja/zmiana terminu dostępności/wysłanie e-maila/zmiana stanu magazynowego na <>0 itp.) Dziedziczenie ustawień, które umożliwia za jednym podejściem ustawić parametry eksportu dla całej kategorii a nawet hurtowni i wiele innych ułatwiających obsługę sklepu internetowego W celu sprawdzenia naszego rozwiązania wystarczy napisać do nas wiadomość na adres [email protected]l podając nazwy hurtowni, z którymi chcemy się zintegrować. Zapraszamy do testów i współpracy. Zespół VeroSoft.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts