maskapsiz Posted May 12, 2008 Share Posted May 12, 2008 Merhaba; Uzun zamandir Turkce cevirinin cikmasini bekliyoruz ama haftalardir hicbir gelisme yok belki hep birlikte yaparsak kisa zaman da bir sonuc alabiliriz. Biliyorsunuz ki PrestaShop'un yonetim panelinden direk olarak ceviri yapmak mumkun. Ben bu yuzden DEMO bir site kurdum. Bu sitenin yonetim adresini kullanici adini ve sifresini assagida sizinle paylastim. Ceviriye katilmak icin yapmaniz gerekenler 1.http://corumfenlisesi.info/deneme/yonet/login.php 2.Assagidaki e-mail ve Sifre'yi kullanarak giris yapin. 3.Acilan sayfada Tools a tikladiktan sonra alt menuden Translations'u secin 4.Ustte Modify Translations kismi gelecektir, acilir menuden duzenlemek istediginiz kismi secin ve Amerikan bayragina tiklayin. 5. Artik istediginiz cumle ya da kelimenin turkcesini yazabilirsiniz. 6. Isiniz bitince Update Translations a tiklamayi unutmayin. 7.Ceviriler bitince dil dosyasini disari aktaracagim, Ayni zamanda bunu sifre ve e-mail adresini kullanarak sizde yapabilirsiniz. E-mail [email protected] Sifre 123456ab Resimli Anlatim Link to comment Share on other sites More sharing options...
xtremetawsan Posted May 12, 2008 Share Posted May 12, 2008 Üstten birkaç yeri dodurdum :9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mukureis Posted May 12, 2008 Share Posted May 12, 2008 Merhaba arkadaşım öncelikle seni prestashop a ilginden dolayı kutluyorum Siteye gelince zaten türkçe dil desteği mevcut ingilizce diliyle uğrama az da olsa zaman kazanırsın...Ben admin panelinden Türkçe dili aktif ettim... http://sanalmagaza.de/ adlı sitede Full Türkçe sürüm var ama onlarda para istiyolar Link to comment Share on other sites More sharing options...
xtremetawsan Posted May 12, 2008 Share Posted May 12, 2008 Yuh 35 para istiyorlar, inadına bendeki sürümü çevirip ücretsiz verecegim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mukureis Posted May 12, 2008 Share Posted May 12, 2008 Ben de ilk başta yuh dedim ama sonra okulda ingilizce dersinden kaçtığım aklıma geldi sınıfta derse kalanları hatırladım sinirim geçti... Ama açık kaynak kod yazılımının çevirisini parayla satmak gerçekten içimi acıttı Link to comment Share on other sites More sharing options...
maskapsiz Posted May 12, 2008 Author Share Posted May 12, 2008 Merhaba arkadaşım öncelikle seni prestashop a ilginden dolayı kutluyorum Siteye gelince zaten türkçe dil desteği mevcut ingilizce diliyle uğrama az da olsa zaman kazanırsın...Ben admin panelinden Türkçe dili aktif ettim... http://sanalmagaza.de/ adlı sitede Full Türkçe sürüm var ama onlarda para istiyolar Tesekkur ederim, hep birlikte birseyler yaparsak galiba kisa zamanda biter, Ya da 10 kisi 3 er dolar verip alalim Link to comment Share on other sites More sharing options...
xtremetawsan Posted May 13, 2008 Share Posted May 13, 2008 Ben de ilk başta yuh dedim ama sonra okulda ingilizce dersinden kaçtığım aklıma geldi sınıfta derse kalanları hatırladım sinirim geçti... Ama açık kaynak kod yazılımının çevirisini parayla satmak gerçekten içimi acıttı Açık kaynak sisteme ek modül yazarsın ve yazdığın modül çok özeldir satarsın anlarım, yada tasarım yaparsın tasarımını yaparsın satarım dil dosyalarını satmak birtek bize özgü sanırım Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ahmet23 Posted May 13, 2008 Share Posted May 13, 2008 Evet bencede http://www.sanalmagaza.de nin yaptığı yakışmaz. Demo sitesine baktım gayet güzel çeviri yapmışlar. Bu siteden çekemezmisiniz türkçe dil paketini ;D Birde 35 EUR istiyor, 35 YTL dese neyse belki düşünürdük..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hawnk Posted May 13, 2008 Share Posted May 13, 2008 Sen Merak etme çözmeye çalışacam selam ben sanalmagaza.de sitesinden dil paketini satın aldım, fakat adamlar öyle bir şifrelemişlerki dil paketi sadece benim host veya ip de çalışıyor. Dosyayı altdaki linkden indirebilirsiniz belki bunu deşifre edecek birisi vardır burda. http://www.file-upload.net/download-847895/ps-turkce.zip.html Benim anlamdığım şu: yönetim panelinden dosyayı dışarı aktarıyorum ama onuda şifrelenmiş bir şekilde veriyor bunun bir hilesi yokmu? selamlar petshop34 Link to comment Share on other sites More sharing options...
xtremetawsan Posted May 13, 2008 Share Posted May 13, 2008 Birçok decoder var denemek lazım Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayri_m Posted May 13, 2008 Share Posted May 13, 2008 arkadaþlar uzun zamandýr ben de bekledim bi vatan sever þunu türkçeleþtirsin diye, ama malum herkesin iþi var. sanalmaðaza ya güvenlik önlemlerini iyi almadýðý için teþekkür ediyoruz. yönetim paneli tam türkçe olmasa da front panel türkçe. en azýndan adamlar bunu 35euro ya satabiliyorlar. güle güle kullan türkiye. http://www.mutlusoftdesign.com/driver/tr.rar Link to comment Share on other sites More sharing options...
xtremetawsan Posted May 13, 2008 Share Posted May 13, 2008 Bende bütün hepsi çevrilmiş görünüyor ama admin panele ekleyemedim sanırım birşeyleri atlıyorum bir yardım arkadaşlar Link to comment Share on other sites More sharing options...
basar67 Posted May 13, 2008 Share Posted May 13, 2008 Merhaba,sag sola saldirmaniza gerek yok, zaten dil paketini türkceye cevirip, prestashop yönetimine gönderdim. Bir dahaki sürümde dahil olacak.Kolay gelsin... Link to comment Share on other sites More sharing options...
maskapsiz Posted May 13, 2008 Author Share Posted May 13, 2008 Merhaba, Bu isten para kazanmanizda bence sorun yok fakat biraz beklesek buraya gondereceginizide sanmiyorum. En azindan baska biri cevirene kadar. Eminim ki emeginizin karsiligini almissinizdir 20 kisi alsa 1500 ytl eder, Zaten hirsizlikta bizim Turkler 1 numara demek hos birsey degil. Saygilar Link to comment Share on other sites More sharing options...
xtremetawsan Posted May 13, 2008 Share Posted May 13, 2008 Başar kardeş saldırı olayını bilmiyorum, hırsızlık durumuna gelince, bütün dillere çeviri yapanların ücretsiz paylaştığı bir community oluşumunda tek ücretli satılan dil paketinin bizimki olması da bir nevi fırsat işgüzarlığı değilmidir. Eğer durum dediğiniz gibiyse hem sizin açık kaynak sistem üzerinde fırsatçı pazarlamacı davranışınız hemde sitenize giren arkadaşın yaptığı yanlış. Paylaşım 0 olduğu için biz türklerden presta vb. türevi bir yazılım çıkmıyor bu da işin başka bir ironi boyutu. Bugün sözleşip 4-5 programcı biraraya gelip eli yüzü düzgün birşey çıkarılsa ertesi gün ikinci üçüncü şahıslar yazılımı kendi yapmış gibi satmaya kalkar. Neyse neresinden tutsan ordan kopacak bir durum. Madem olan olmuş tr dil dosyaları herkese hayırlı olsun, modül yazma, ekleme, template düzenleme gibi konularda yardıma ihtiyacı olan arkadaşlara forum üstünden ve mailde zaman buldukça yardımcı olurum ki kızılay dağıtmış gibi prestanın default arayüzüyle siteler kaynamasın ortalık Link to comment Share on other sites More sharing options...
basar67 Posted May 13, 2008 Share Posted May 13, 2008 Merhaba, gerçi burası tarşma bölümü değil ama yanıt vermem gerektiğini düşüyorum. Benim pazarladığım dil paketi Prestashop değil!!! İnanın belirli zaman sonra paylaşacaktım. Aynısını zencart ilede yaptım (zencarttürkiye.com). Niçin böylemi yapıyorsun diye sorarsanın? Daha önce bir çok portal kurdum sanalmağaza hakkında destek vermek için. Siteye moderatör aradım kimse başvurmadı veya yardımcı olmadı. Ben herzaman kendim ortaya birşeyler atmaya denedim. Çeviriler, modül, tema vs.. konularda kendim yardımcı oldum. İsterseniz sanalmagaza.de altında bir destek portalı kurabilirim. Örnek PrestaShop, Magento ve Zencartı içerleyen bir portal olabilir. Paylaşmak bu şekilde başlar. Forumda ben yardımcı olurum deyipte boş vaadlerle olmaz bu işler. En azından 5 moderatör gelsin bir araya, seve seve kurarım destek portalını hemde hiç bir ücret almamak şartıyla. Fikrime katılanlar özelden mail atsınlar... Neyse konuyu uzatmaya gerekmez. Hatta yönetici kardeş artık bu postu kapatsa iyi olur. Çeviriden başka her dala uzandı. Selamlarımla Kerim Başar Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEamX Posted May 20, 2008 Share Posted May 20, 2008 Selam Merhaba Ben Kuramadim Yardımcı Olamaniz Mümkünmü ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
basar67 Posted May 21, 2008 Share Posted May 21, 2008 Selam Merhaba Ben Kuramadim Yardımcı Olamaniz Mümkünmü ? Daha detaylı sorunu anlatırsanız, elbette yardımcı olurum. Sorunu hangi aşamada yaşyorsunuz? Kurulumu ne kadar ilerletebildiniz? Nasıl bir hata veriyor? Size yardımcı olmam için biraz açıklama yapmanız gerekmezmi ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEamX Posted May 21, 2008 Share Posted May 21, 2008 Kurmayi Başardim TR Ve Admin Paneline Giremiyorum Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaanK Posted May 21, 2008 Share Posted May 21, 2008 O değilde bu entegrasyonlar ve modulleri çözemedikmi . Alışveriş yapamıyoruz Link to comment Share on other sites More sharing options...
xtremetawsan Posted May 21, 2008 Share Posted May 21, 2008 Modullerin mantığı çok zor degil, zor olan şey sistemin altyapısına yeni şeyler eklemek, yeni database tabloları, yada var olan tablolara alanlar ve bu alanları yönetecek classlar gibi şeyler. Link to comment Share on other sites More sharing options...
basar67 Posted May 21, 2008 Share Posted May 21, 2008 Kurmayi Başardim TR Ve Admin Paneline Giremiyorum Yönetim paneli klasörünü başka bir isimle yeniden adlandırın (örnek admin123) ve install klasörünü kaldırın. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEamX Posted May 21, 2008 Share Posted May 21, 2008 Çok Teşekkürler Türkçe Yapamadim Onunla Uğraşiyorum Thanx : Link to comment Share on other sites More sharing options...
xtremetawsan Posted May 21, 2008 Share Posted May 21, 2008 Ekte kullandığım dil paketi bulunmakta tr.gzip Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEamX Posted May 21, 2008 Share Posted May 21, 2008 Çok Teşekkürler Ama Kuramiyorum O Var Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEamX Posted May 21, 2008 Share Posted May 21, 2008 tr.gzip nasil yüklüyoruz ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ahmet23 Posted May 21, 2008 Share Posted May 21, 2008 Selam arkadaşlar burdan indirdiğim türkçe paketin eksikler var.bunun tamamlanmış çevirisi yokmu. googli taradım şu sayfayı buldum burda tamamen türkçe.site şu http://www.avantajonline.com yoksa ben dosyaları hatalımı ekledim veya dikkat etmem gereken hususlar varmı Yardımlarınız için teşekürler Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadLocked Posted June 8, 2008 Share Posted June 8, 2008 kuruyorum ama sağ menü alt tarafta çıkıyo nasıl düzeltcem ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xtremetawsan Posted June 9, 2008 Share Posted June 9, 2008 kuruyorum ama sağ menü alt tarafta çıkıyo nasıl düzeltcem ? Ya css dosyandan yada ürünler içine koyduğun imaj vb. sayfanın orta alanının büyüklüğünü aştığı için sağ tarafı aşağı atıyor olabilir. Link to comment Share on other sites More sharing options...
raptoid Posted June 9, 2008 Share Posted June 9, 2008 bunun türkçe çevirisi ne oldu arklar admin ve arayüzünün ? Bide Anasayfadaki Categories Manufacturesi Your Account CART bunları nerden düzeltcez ya ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xtremetawsan Posted June 9, 2008 Share Posted June 9, 2008 Türkçe çeviri en son yukarıda paylaşıldığı şekilde, Bide Anasayfadaki Categories Manufacturesi Your Account CART bunları nerden düzeltcez ya ? /modules/ dizini altından düzelteceksin blockcategories = kategoriler blockmanufacturers= manufacturers Link to comment Share on other sites More sharing options...
raptoid Posted June 9, 2008 Share Posted June 9, 2008 saol hocam bide 1.0.03 sürümünün teması var mı ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xtremetawsan Posted June 9, 2008 Share Posted June 9, 2008 Uğraştığım bir iki tane var ama bana ait değiller sahiplerinin de paylaşacağını pek sanmıyorum fırsat bulursam free templatelerden birtane uygulama yapmaya çalışacağım. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadLocked Posted June 9, 2008 Share Posted June 9, 2008 havale ile ödeme sistemi var mı scriptte ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xtremetawsan Posted June 9, 2008 Share Posted June 9, 2008 Bank Wire Transfer modülü var bu bizdeki havalenin karşılığı türkçe çevirisi var Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadLocked Posted June 10, 2008 Share Posted June 10, 2008 There is no carrier available that will deliver to this address! Sipariş Verirken Bunu Söylüyor Bunu Nerden Düzeltcez? Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadLocked Posted June 10, 2008 Share Posted June 10, 2008 ve hocam ben bunda ürün ekleyemiyorum kategori ekleyemiyorum çnkü girlcek yerler yok napcam ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xtremetawsan Posted June 10, 2008 Share Posted June 10, 2008 There is no carrier available that will deliver to this address! Sipariş Verirken Bunu Söylüyor Bunu Nerden Düzeltcez? Nakliye firması tanımlamadığın için bunu söylüyor bir tane nakliye tanımla aras kargo vb. gibi isimli Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadLocked Posted June 10, 2008 Share Posted June 10, 2008 ve hocam ben bunda ürün ekleyemiyorum kategori ekleyemiyorum çnkü girlcek yerler yok napcam ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xtremetawsan Posted June 10, 2008 Share Posted June 10, 2008 Admin bölümüne girip ekleyebilirsiniz ürün ve kategori /admin/ klasöründedir ama klasörün adını değiştirmeniz gerekmektedir /admin123/ vb. şekilde değiştirip sonra giriş yapabiliyorsunuz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadLocked Posted June 10, 2008 Share Posted June 10, 2008 onları yaptım zaten ama yeni kategori ekle dedikten sonra kutucuklar gelmiyo bilgileri yazıcağım Link to comment Share on other sites More sharing options...
xtremetawsan Posted June 10, 2008 Share Posted June 10, 2008 Başka browserda dene belki css ile ilgili bir sorun vardır Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadLocked Posted June 10, 2008 Share Posted June 10, 2008 denedim ama olmadı 1.0.0.3 te test only yazıyo test sürümü olduğun çalışmıyo olabilir mi ? veya elinde çalışan türkçe destekli bi sürümü var mı? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xtremetawsan Posted June 10, 2008 Share Posted June 10, 2008 1.0.3 ün çok hatası var 9.0.7 i indirip bu topikte verdiğim dil dosyasını üstüne kur, 1.0.3 ü tamamen silmeyi unutma ondan birşeyler kalırsa yine sorun çıkacaktır. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadLocked Posted June 10, 2008 Share Posted June 10, 2008 tamam hocam verdiğim türkçe dil eklentisini nasıl edit ediyoruz scripte ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xtremetawsan Posted June 10, 2008 Share Posted June 10, 2008 Preferences/Translations bölümünden eksik olan yerleri çevirebilirsin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mogollar Posted June 12, 2008 Share Posted June 12, 2008 Arkadaşlar foruma yeni üye oldum PrestaShop un deneme aşamasındayım silerden öğrenmek istediğim ben en son bu ver.1.02 kararsız sürümü yükledim bunda admin panelini oluşturamadım bir türlü acaba eski sürümü yani ver.0.9 umu yüklemiliyim acil yardımlarınızı bekliyorum Link to comment Share on other sites More sharing options...
tarihci20 Posted June 14, 2008 Share Posted June 14, 2008 moğollar kardeş benim siteden bana da mesaj atmışsın. Admin paneli olşturamamanın sürüm ile bir alakası yoktur.Ben 1.0 RC3 kurdum siteme. Kurulum aşamasında bazı şeyleri yanlış yapıyorsundur. Ya da kurulumdan sonra admin klasörüne rakamlar eklemelisin. Mesela kurulumdan sonra "admin" klasörünün adını "admin123" şeklinde değiştirmen gerekiyor. Bunu yapmadıysan hata veriyor olabilir... Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadLocked Posted June 17, 2008 Share Posted June 17, 2008 Sitenin Download Bölümündeki 1.0 RC3 testing only diyo bunu indirip kurmamızda sakınca var mı? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xtremetawsan Posted June 17, 2008 Share Posted June 17, 2008 1.0 RC3 ü indirip kurmanızda bir sakınca yok ama beta aşamasında olduğu için hataları mevcut onlarda başağrıtabilir. Ya kendiniz çözeceksiniz karşılaştığınız hataları sorunları yada çözülmesini bekleyeceksiniz, bu yüzden sağlam olan 0.9.7 yi kurmak daha sağlıklı. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yener Posted June 26, 2008 Share Posted June 26, 2008 Arkadaşlar scripti biraz türkçeleştirdim ama türkçe karakter hatası ile ilgili neler yapabiliriz bilmiyorum..Demo olarak buraya bakabilirsinizhttp://fenbilimciler.com/shop Link to comment Share on other sites More sharing options...
aytug Posted August 5, 2008 Share Posted August 5, 2008 Tam olarak bir dil paketi kimsenin elinde yok sanırım.. yarım cogu neyse ben bir el atayim bu işe:) bu arada bir dil paketi yükledim site gitti yeniden kurucam.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
By Kuhi Posted August 13, 2008 Share Posted August 13, 2008 Bende sabırsızlıkla bekliyorum çeviriyi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orçun Posted October 16, 2008 Share Posted October 16, 2008 Slm arkadaşlar. bu dil dosyası olayı yılan hikayesine dönmüş. Etrafta 10 tane farlı türkçe dil dosyası var. tamamen düzgün çevrilmiş bir tane yok galiba. bulamadım ben. bu şekilde herkes bişi çevirim kendi dil dosyasını buraya koymasındansa. birisi bir tane kursun demo olarak insanlar admin paneline girip çevirsin. Sonra o admin panelinden isteyen dosyayı en son download etsin.Yada sadece birkaç kişi bir grup oluşturup çevirsin.ingilizcem iyidir. bende gruba dahil olabilirim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ozzy Posted April 23, 2009 Share Posted April 23, 2009 i have full turkish translated.and i m sharing with all people..so i attached language files to message ..click to download…http://rapidshare.com/files/225546316/tr.rar.htmlBen çevirdim arkadaşlar bitti sizinle burda paylasimindirmek için tıklayın http://rapidshare.com/files/225546316/tr.rar.htmlbir tek adminde o üsteki menüleri cevirecegim yeri bulamadım..onuda bilen varsa soylesin... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts