Bojkas Posted December 28, 2012 Share Posted December 28, 2012 (edited) Ahoj, mam problem s dokoncenim objednavky. U nekterych produktu nejde zahadne dokoncit objednavku v quick order. Po pokusu o potvrzeni to vyhodi tuto chybu. http://fii.cz/zudgjbe Objednavka se i presto odesle pouze castecne do systemu - jmeno a dodaci adresa, cena, ale uz se nezobrazi co je to za produkt. Nektere produkty jdou normalne odeslat a nekdy se to podari i s produkty, ktere jinak nejdou. Chtel jsem zkusit prepnout na 5 krokove menu, ale nejde mi nic v administraci menit a ulozit! :-( Vyřešeno díky tuk66: při importu přes store manager for prestashop se do UPC vložil textový kód. Bylo to nutné odstranit z databáze. Proto stačilo do mysql zadat příkaz: "UPDATE ps_product SET upc = NULL" , který vše odstranil. Edited December 31, 2012 by Bojkas (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bojkas Posted December 28, 2012 Author Share Posted December 28, 2012 Kdyz sem se pokusil vytvorit objednavku rucne, vyhodilo mi to v administraci toto: http://fii.cz/uxcphc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bojkas Posted December 29, 2012 Author Share Posted December 29, 2012 Tak uz vim, ktere zbozi ma tento problem, ale nevim jak to vyresit. Importoval jsem veskere produkty pomoci "store manager for prestashop". Vetsina produktu ma importovane parametry - delka, sirka, hloubka. V detailu zbozi se objevi, ale v administraci uz ne. Vsechny produkty, ktere maji tyto parametry, na konci objednavky vyhodi chybu s validaci. Jak to vyresit? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuk66 Posted December 30, 2012 Share Posted December 30, 2012 To vypadá na import, který není kompatibilní s provozovanou verzí PrestaShopu. Jednoduše import přímo do databáze způsobil neodstanitelnou závadu v datech. Bez znalosti verze PrestaShopu a vzorku dat nelze určit přesný důvod. Pomůže jen smazání dat nebo nalezení příčiny a ruční oprava v databázi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bojkas Posted December 30, 2012 Author Share Posted December 30, 2012 Verze prestashopu je 1.5.2 a import byl pomoci aplikace, ktera to zapisovala primo do databaze. Co mam postnout, aby se na to dalo kouknout? Daji se nejak hromadne odstranovat data? Link to comment Share on other sites More sharing options...
djmila Posted December 30, 2012 Share Posted December 30, 2012 co je to za aplikaci ? prechazel jsi z presty 1.4.X ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bojkas Posted December 30, 2012 Author Share Posted December 30, 2012 Zacinal jsem rovnou na 1.5.2 a veskere zbozi tam slo pres aplikaci Store manager for prestashop v 30 dennim trialu, ktery mi skoncil! :-( Link to comment Share on other sites More sharing options...
djmila Posted December 30, 2012 Share Posted December 30, 2012 tezko rict .. na jejich strankach oni "garantuji 1.5.0.17" muze byt problem klidne i zde ( ostatni moduly funguji dobre ? platba v hotovosti a pod? ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuk66 Posted December 30, 2012 Share Posted December 30, 2012 Já jsem Store Manager zkoušel jednou a určitě nebyl kompatibilní s poslední ani předposlední verzí. Dal jsem od něj ruce pryč, protože to zavánělo průšvihem a bolením hlavy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bojkas Posted December 30, 2012 Author Share Posted December 30, 2012 djmila: no někde se stala chyba, nejhorší je to, že se to týká téměř 4tis položek a začínají mi chodit "pokusy o objednávky". Má někdo nápad, jak to vyřešit? Link to comment Share on other sites More sharing options...
djmila Posted December 30, 2012 Share Posted December 30, 2012 zkus objednavku pres jiny modul tj . treba hotove ( jaky je vysledek ? ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bojkas Posted December 30, 2012 Author Share Posted December 30, 2012 To stejne. Jak pri kombinaci ruznych doprav, tak i plateb. Je mozne, ze by to vyhazovalo chybu kvuli UPC. V importu pres managera mi to do nej vlozilo skladove mnozstvi. http://fii.cz/cqtudyp Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuk66 Posted December 30, 2012 Share Posted December 30, 2012 Mohlo by to být UPC. Je tam text a podle validátoru to může být jen max. 12-ti znakové číslo. Jestli ten údaj nepotřebuješ, tak ho vymaž přímo v databázi a uvidíš. Pro kontrolu správnost, bez udělání nové objednávky, musí jít produkt otevřít v administraci k úpravě a pak bez nějaké změny uložit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bojkas Posted December 30, 2012 Author Share Posted December 30, 2012 To je přesně ono, dokud ho v detailu nevymažu, tak nejde uložit! :-) Kde prosim najdu v databazi UPC a jeho možnost odstranění? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuk66 Posted December 30, 2012 Share Posted December 30, 2012 UPDATE ps_product SET upc = NULL Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bojkas Posted December 30, 2012 Author Share Posted December 30, 2012 tuk66: HEUREKA!!!!!!!!!! Jsi ten nejlepsi a nezkusenejsi clovek na prestu a ode dnesniho dne jsi do konce sveta Krály presty! :-) Bylo to ono a funguje to skvele! :-) Jak moc se vyznas v dalsich vecech? :-) Chci te jako osobniho radce, treba za 10-15% slevu na veskery nabytek! :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuk66 Posted December 30, 2012 Share Posted December 30, 2012 V něčem se vyznám, co bych nevyznal. Však to už dělám pár let. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bojkas Posted December 30, 2012 Author Share Posted December 30, 2012 Co treba pouzivas a export pro heureku a zbozi.cz? nemas nejkej tip na nakup bez registrace a jednostrankovy nakupni proces? Iriginalni mi moc nevyhovuje. Vazne jeste jednou moc dekuji! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuk66 Posted December 30, 2012 Share Posted December 30, 2012 Pro heureku, zbozi.cz a další srovnávače mám upravené skripty, které se spouštějí cronem po půlnoci a ukládají výstup do souboru. Hodí se to hlavně pro větší počet produktů. Při několika tisících produktů už jiná cesta není a stejně se musí dělat poladění pro přeskočení cachovacích funkcí Presty, který export dokážou někde nad 20 tis. položek úplně zastavit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bojkas Posted December 30, 2012 Author Share Posted December 30, 2012 Ja sem zkousel uz hromadu scriptu, ale proste mi to nefunguje. Byl by si mi ochoten trochu pomoct? Link to comment Share on other sites More sharing options...
djmila Posted December 30, 2012 Share Posted December 30, 2012 tak koukam ze nez se vratim z Makra tak jee vyreseno Šťastný to člověk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bojkas Posted December 30, 2012 Author Share Posted December 30, 2012 Ani netusis, jak stastnej jsem.. uz sem nad tim travil tyden. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djmila Posted December 30, 2012 Share Posted December 30, 2012 Ani netusis, jak stastnej jsem.. uz sem nad tim travil tyden. Tak před přechodem na 1.5.3 vse zalohuj ( ale pockej .. na subdomene mam 1.5.3 a mam s tim trable ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts