Jump to content

[sorun] paypal ipn bildirimleri

camoka

Recommended Posts

paypal tarafından gönderilen eposta

Lütfen PayPal Anında Ödeme Bildirimlerini (IPN) işleyen sunucunuzu kontrol edin. Aşağıdaki URL'ye (URL'lere) gönderilen IPN'ler başarısız oldu:

http://unitasdagitim.com/modules/paypal/ipn.php

Bu web adresini tanımıyorsanız, hizmet sağlayıcınız sizin adınıza IPN kullanıyor olabilir. Lütfen yukarıdaki bilgilerle hizmet sağlayıcınıza başvurun. Bu sorun devam ederse, hesabınız için IPN'ler devre dışı bırakılabilir.

Bu soruna göstereceğiniz anında ilgiden dolayı teşekkür ederiz

bu problemle ilgili bir çözüm var mıdır?

ipn ler devre dışı bırakılırsa ne olur?

teşekkürler

IPN devre dışı bırakılırsa, gerçekten ödeme yapılmışmı diye paypal'a sorgu gönderemezsiniz çünkü paypal size, ödemelerle ilgili bilgi göndermez. Büyük olasılıkla müşterinize, "Ödeme yapılamadı" gibi bir mesaj gösterilecektir. Yani bu zorunlu birşey, bu yoksa paypal ödemesi alamazsınız (belki autoreturn özelliğiyle çözülebilir).

Nedeni de, ya sunucunuzdaki ayarlarda işgüzarlıkla "Access-Control-Allow-Origin" başlığı yalnızca siteye göre kısıtlanmıştır, yada bir yönlendirme yapılıp, Paypal sonunda "200" durum bilgisine ulaşamıyordur. Apache mod_security en işgüzar eklentidir, sorun bundan kaynaklanıyor olabilir.

Bunu yazdıktan sonra verdiğiniz adreste de mod_security 2 kullandığınızı gördüm. Kapatıp bir daha deneyin, çalışırsa ayarlarını değiştirmeniz gerekecek.

• Like 1

merhaba

söylemiş olduğunuz apache mod_security 2 kısmını nerden kapatabilirim

hosting firmasına bu hatayı bildirdim bana paypal ile çalışıyor musunuz diye bi eposta geldi ondan sonra ne arayan var ne soran

güvenlik ayarları ile ilgili tavsiyeleriniz var mı?

şunu şöyle yap bunu yapma gibi

teşekkür ederim

"hosting firması" dediğinize göre "shared hosting" kullanıyorsunuz. Bu durumda güvenlikle onlar ilgileniyorlar. mod_security 2 .htaccess dosyasıyla kapatılamıyor diye duyuyorum, bunu barındırma sağlayıcı firmaya söylerseniz onlar kapatabilirler.

Bu eklenti, çoğunlukla bilgisiz programcıların yaptığı programlardaki güvenlik açıklarını kapatmaya yaramaktadır, prestashop'un kendi güvenliği yeterlidir, mod_security'nin kapatılmasında bir sakınca yok.

Eğer barındırma firmanızdan yanıt alamayıp da kendiniz denemek isterseniz, .htaccess dosyasına şunu ekleyin:

<IfModule mod_security.c>
  SecFilterEngine Off
  SecFilterScanPOST Off
</IfModule>

Eğer VPS gibi root erişimli bir barındırma kullanıyorsanız doğrudan httpd.conf dosyası ayarını ve güvenlik ayarlarını da yazabilirim.

• 7 months later...

Merhaba;

Ben VPS kullanıyorum. Yukarıda belirttiğiniz httpd.conf dosyası ayarını ve güvenlik ayarlarını yazabilirseniz çok sevinirim. 

VPS üzerindeki 2 ayrı web sayfamda .htacess dosyalarını silip prestashopa yeniden oluşturtuyorum.

2 web sayfasınında da ayarları aynı olduğu halde,

Aşağıdaki kod grubu bir tanesinde oluşturuluyor ama diğerinde oluşturulmuyor:
<IfModule mod_security.c>
SecFilterEngine Off
SecFilterScanPOST Off
</IfModule>

Yardımcı olursanız sevinirim.

İyi çalışmalar diliyorum.

Edited by Peda (see edit history)

merhaba

Kendi sunucumda kullandığım php.ini ve  httpd.conf dosyalarını yedeğini yükledim, sunucuda 30 yakın prestashop sistem sorunsuz çalışmaktadır, ideal ayarların hepsini zamanla deneme yanılma yöntemi ile çözülmüştür...

Örnek dosyalardaki ayarlara göre sunucu'nuzu yapılandır ısınız...

Kolay gelsin

linux.zip

Edited by ServerBilgisayar (see edit history)