admkrtp Posted December 20, 2012 Share Posted December 20, 2012 (edited) Arkadaşlar merhabalar, prestashop ile yeni tanıştım taze bir kurulum yaptım tüm yönergeleri izleyerek lakin en son çıkan ekranda backoffice'e tıklayarak admin paneline ulaşmama rağmen frontoffice'e tıkladığımda anasayfaya giremiyorum. direk adresi yazdığımda da maalesef aşağıdaki gibi bir ekran görüntüsü alıyorum. Sorun hakkında bir malumatı olan yada çözüme ilişkin bir fikri olan varsa yardım rica ediyorum. not: chrome, explorer, mozilla hepsinde aynı hata Herkese iyi forumlar.. " .htaccess varsa silmeyi deneyin olmaz ise config / setting.inc.php dosyasında display_errors seçeneğini on yapıp tekrar deneyin " Yukarıda ki çözümü de denedim olmadı Edited December 20, 2012 by admkrtp (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
askinjew Posted December 20, 2012 Share Posted December 20, 2012 (edited) Merhaba sildiğiniz .htaccess dosyasını tekrar yapılndırdınızmı , birde kurulumdan sonra install klasörünü silip admin klasörünü yeniden adlandırdınızmı acaba ? Edited December 20, 2012 by askinjew (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
admkrtp Posted December 20, 2012 Author Share Posted December 20, 2012 (edited) Merhaba sildiğiniz .htaccess dosyasını tekrar yapılndırdınızmı acaba ? admin klasorunu yeniden adlandirdim, install'u da sildim ama .htacces dosyasiyla ilgili bir sey yapmadim, nasil yapmam gerekiyor? bir de alakasız ama hangi versiyonu tavsiye edersiniz, türkçesi temiz sağlıklı çalışan. şimdi sildim herşeyi tekrar kurulum yapacağım, onu da sormak istedim bir muhattap bulmusken kusura bakmayin lutfen Edited December 20, 2012 by admkrtp (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
askinjew Posted December 20, 2012 Share Posted December 20, 2012 fttp den girip yada serverenızın cpanelinden file manager açıp ana dizindeki install klasörünü silin ve admin klaörüne yeni bir ad verin mesela admim123 gibi . sonra tarayıcınıza www.webadresi.com/admin123 yazarak back ofise gidin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
admkrtp Posted December 20, 2012 Author Share Posted December 20, 2012 fttp den girip yada serverenızın cpanelinden file manager açıp ana dizindeki install klasörünü silin ve admin klaörüne yeni bir ad verin mesela admim123 gibi . sonra tarayıcınıza www.webadresi.com/admin123 yazarak back ofise gidin. hocam bunları yaptım backoffice'e erişebiliyorum lakin frontoffice yani anasayfa acilmiyor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
askinjew Posted December 20, 2012 Share Posted December 20, 2012 Enbaşta lütfen prestashop kurulum dosyasını burdan indirip kurunuz. stabil olan ustalarımızın tavsiye ettiği 1.4.9.0 versiyonunu kurup form sayfasında aratırsanız bulabileceğiniz tr dil dosyasını yükleyebilirsiniz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
admkrtp Posted December 20, 2012 Author Share Posted December 20, 2012 Enbaşta lütfen prestashop kurulum dosyasını burdan indirip kurunuz. stabil olan ustalarımızın tavsiye ettiği 1.4.9.0 versiyonunu kurup form sayfasında aratırsanız bulabileceğiniz tr dil dosyasını yükleyebilirsiniz. prestashop.com adresinden indirmem de bir sakınca yok sanirim, yine orada dil dosyalari var onu da ordan indiriyorum? Link to comment Share on other sites More sharing options...
askinjew Posted December 20, 2012 Share Posted December 20, 2012 Orjinal ve temiz olanı burda. Daha az sorun yaşarsınız. Link to comment Share on other sites More sharing options...
admkrtp Posted December 20, 2012 Author Share Posted December 20, 2012 Orjinal ve temiz olanı burda. Daha az sorun yaşarsınız. burada dediginiz, forum üzerinde mi, rica etsem link verebilir misiniz ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
askinjew Posted December 20, 2012 Share Posted December 20, 2012 tüm versiyonlara buradan http://www.prestashop.com/en/developers-versions ulaşabilirsiniz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SahinSOLMAZ Posted December 24, 2012 Share Posted December 24, 2012 Merhaba, Yaşanılan sorun çözüldü ise lütfen konu başlığını; [Çözüldü] Yeni kurulumda Backoffice aciliyor Frontoffice Anasayfa Açılmıyor!? şeklinde düzenler misiniz? Eğer çözülmedi ise, sorun yaşadığınız kısmı buradan ilettiğiniz takdirde elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışalım. Ayrıca şu an için tavsiye ettiğim PrestaShop sürümü 1.4.9 'dur ve Aşkın Bey 'in de belirtmiş olduğu gibi ilerde herhangi bir sorun yaşamamanız için lütfen bu site üzerindeki dosyaları kullanın, bunun yanı sıra, buradan indirmiş olduğunuz PS sürümleri içerisinde Türkçe Dil Dosyası mevcut, herhangi bir sorun yaşamadığınız sürece ekstradan dil dosyasını indirmenize gerek yoktur. İyi çalışmalar dilerim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pasa1453 Posted January 8, 2013 Share Posted January 8, 2013 arkadaşlar aynı sıkıntı benim sitemde de var bunun nedenini çözen varmı Link to comment Share on other sites More sharing options...
askinjew Posted January 8, 2013 Share Posted January 8, 2013 Prestashopu Nerden indirip kurdunz acaba? Başka sitelerden indirdiyseniz, sitelerin bağzı modül düzenlemeleri nedeniyle bu tür sorunlar yaşayabilirsiniz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pasa1453 Posted January 9, 2013 Share Posted January 9, 2013 kurulum dosyalarını presta-tr den aldım 1.4.4.1 sürümü bu siteden son sürümüde indirip denedim ondada hiç açılmadı. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SahinSOLMAZ Posted January 9, 2013 Share Posted January 9, 2013 Merhabalar, ...hiç açılmadı. Tam olarak sorun nedir, beyaz sayfa hatası falan mı acaba? Hataları görebilmek için, hata gösterim modunu açmanız gerekmektedir: AnaDizin/config/config.inc.php <- sayfası üzerinden @ini_set('display_errors', 'off'); değerini @ini_set('display_errors', 'on'); olarak düzenleyip, upload tekrar deneyiniz. Bir de site adresinizi buradan ya da özelden iletebilirseniz, müsait bir anda sorunu inceleyebiliriz. Kolay gelsin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pasa1453 Posted January 9, 2013 Share Posted January 9, 2013 Şimdi Dosyaları Tekrar atıyorum. herhangi bir hata mesajı yok sadece yönetim paneline giriş yapıyorum fakat ana siteye giremiyorum dosya aktarımı bittikten sonra deneyeceğim söylediklerinizi inşallah olur. şuanki adresim bu http://nargile.host-ed.me Link to comment Share on other sites More sharing options...
admkrtp Posted January 9, 2013 Author Share Posted January 9, 2013 Şimdi Dosyaları Tekrar atıyorum. herhangi bir hata mesajı yok sadece yönetim paneline giriş yapıyorum fakat ana siteye giremiyorum dosya aktarımı bittikten sonra deneyeceğim söylediklerinizi inşallah olur. şuanki adresim bu http://nargile.host-ed.me hocam server'in ne, windows tabanli mi yoksa linux mi? dur tahmin edeyim; windows? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pasa1453 Posted January 9, 2013 Share Posted January 9, 2013 dana önceki mesajımda verdiğim adreste kurulum yapamadım. http://nargile42.eu5.org/ bu adrese yükledim hata gösterim modunu açtım ekranda çıkan hata : Fatal error: Uncaught exception 'SmartyCompilerException' with message 'Syntax Error in template "/home/vhosts/nargile42.eu5.org/modules/blockcurrencies/blockcurrencies.tpl" on line 35 "<form id="setCurrency" action="{$request_uri}" method="post">" unknown tag "private_print_expression"' in /home/vhosts/nargile42.eu5.org/tools/smarty/sysplugins/smarty_internal_templatecompilerbase.php:431 Stack trace: #0 /home/vhosts/nargile42.eu5.org/tools/smarty/sysplugins/smarty_internal_templatecompilerbase.php(253): Smarty_Internal_TemplateCompilerBase->trigger_template_error('unknown tag "pr...', 35) #1 /home/vhosts/nargile42.eu5.org/tools/smarty/sysplugins/smarty_internal_templateparser.php(2304): Smarty_Internal_TemplateCompilerBase->compileTag('private_print_e...', Array, Array) #2 /home/vhosts/nargile42.eu5.org/tools/smarty/sysplugins/smarty_internal_templateparser.php(2812): Smarty_Internal_Templateparser->yy_r27() #3 /home/vhosts/nargile42.eu5.org/tools/smarty/sysplugins/smarty_internal_tem in/home/vhosts/nargile42.eu5.org/tools/smarty/sysplugins/smarty_internal_templatecompilerbase.php on line 431 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MEG Venture Posted January 9, 2013 Share Posted January 9, 2013 Back Office'de Preferences altında tam olarak yerini hatırlayamadığım "Smarty 3 yerine Smarty 2 kullan" gibi bir seçenek vardı. Bunu değiştirmeyi ve performans ayarlarından yeniden derlemeyi açıp, cache'i kapatmayı dener misiniz? Hata smarty syntax hatasına benziyor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pasa1453 Posted January 10, 2013 Share Posted January 10, 2013 bahsettiğin yeri bulamadım fakat ayarlar performanslar kısmında "Memcashed(önbellek) kullanmak için,sunucunuza memcashe PECL dosya uzantısı yüklemeniz gerekmektedir." böyle bir hata var bununla alakalı olabilirmi sunucum free sunucu Link to comment Share on other sites More sharing options...
MEG Venture Posted January 10, 2013 Share Posted January 10, 2013 Preferences sekmesine tıkladığında, sayfa altlarına doğru bir yerde " Use Smarty 2 instead of 3 " olması lazım. Bulmayı tekrar dener misin? Memcahced hatası ile ilgisi yok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pasa1453 Posted January 10, 2013 Share Posted January 10, 2013 ben presta 1.4.4.1 kullanıyorum presta-tr den indirdim sitem şu an türkçe. preferences anlam olarak tercihlerim oluyor tercihlerime tıkladığımda Yönetim Ofisi Personel alanına gidiyor burdada bahsettiğin gibi bir yer bulamadım Link to comment Share on other sites More sharing options...
MEG Venture Posted January 10, 2013 Share Posted January 10, 2013 Üzgünüm, bu şekilde yardımcı olamayacağım. Back office'de Tercihlerim'e tıklayınca Personel'e gidiyorsa daha büyük sorunlar var demektir. Prestashop'ın resmi sayfasından kurulum gerçekleştirmenizi tavsiye ederim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pasa1453 Posted January 10, 2013 Share Posted January 10, 2013 birde onu deneyim Link to comment Share on other sites More sharing options...
pasa1453 Posted January 20, 2013 Share Posted January 20, 2013 SON SÜRÜMÜ KURDUM SIKINTI KALMADI İLGİNİZE TEŞEKKÜRLER Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts