enescce Posted December 15, 2012 Share Posted December 15, 2012 prestashop performansını artırmak için -neler yapmalıyız, -nelere dikkat etmemiz gerekir -performans hangi durumlarda düşer -fazla modül eklemek siteyi yavaşlatırmı(veya site hangi durumlarda yavaşlar) cevaplarınız bekliyorum. şimdiden teşekürler. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Şahin YILDIZ Posted December 15, 2012 Share Posted December 15, 2012 Site değil sunucu yavaştır... Konu açılmışken içimde kalmasın bir şeyler yazayım... Türkiye'de bir çok sözde büyük denilen hosting firması masa üstü bilgisayara benzeyen sözde sunucular kullanır, pazarlarken dünyanın en iyi sunucu'su gibi pazarlanır, sonra hüsran... Türkiye'de Web hosting ile alakalı bir sıkıntı yaşadığınızda şikayet edebileceğiniz bir kurum yoktur... Denetim mekanizması olan (BTK) ahbap çavuş ilişkisi ile oluşturulmuş eğitimsiz ve işi bilmeyen kişiler tarafından yönetilmektedir. Bir hosting firmasının sahibine seni (BTK) şikayet edeceğim dediğimde ben orada bilir kişiyim kimi kime şikayet edeceksin demişti .. Bu görüşmelerin dokümanlarını saklıyorum isteyen olursa gönderebilirim.. O nedenle hosting firmaları istedikleri gibi oyunlar yaparak performansı düşük işe yaramaz sunucuları kolayca satabiliyorlar.. Web sunucu olarak üretilen sunucu tiplerini Türkiye'de kullanan 4 sunucu firması vardır... Türkiye'de 20 ayrı hosting firması ile çalışan bir çok sıkıntı yaşayan ve mahkemelik olan biri olarak, size Türkiye'de bulunan en iyi ve ucuz hosting firmalarının hangisi olduğunu özelden yazabilirim.. İyi çalışmalar... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MahmutGulerce Posted December 16, 2012 Share Posted December 16, 2012 Web sunucu olarak üretilen sunucu tiplerini Türkiye'de kullanan 4 sunucu firması vardır... Türkiye'de 20 ayrı hosting firması ile çalışan bir çok sıkıntı yaşayan ve mahkemelik olan biri olarak, size Türkiye'de bulunan en iyi ve ucuz hosting firmalarının hangisi olduğunu özelden yazabilirim.. İyi çalışmalar... Konu nerelere gelmiş. İki üç sene önce Prestashop daha çok yeniyken performans konusunda bir sürü makale yazmıştım. İngilizce bölümde duruyor. Performans konusunda hiç kimse bizim kadar kafa yormamıştır. Uzun uzun yazacak vaktim yok ama özet geçersek, aşağıda ölçerek ispatladığım hipotezler var. Prestashop'un performans sorununun %99'u Smarty kütüphanesinden kaynaklanıyor. Sunucunun hızı tabi ki önemli ama Prestashop'un özellikle force_compile özelliğinin açık olması durumunda potansiyelinden daha yavaş çalışır. 5000+ ürününüz varsa file cache sistemi dezavantajdır. Kategori sayınız 100'den fazla ise orijinal kategori bloku modülünü kullanmalısınız. 1.5 sürümlerinin kaynak kodu 1.0 sürümünün neredeyse 20 katı daha fazla olmasına karşın sadece smarty derlemesi gibi performans optimizasyonları 1.5'i çok daha hızlı yapmıştır. Yani yeni versiyonlar daha hızlı çalışıyor. İlerideki versiyonlar daha da hızlı olacak. (Bu daha hafif demek değildir.) Yeni nesil işlemci ve yeterli RAM belleğe sahip dect tipi bir işlemcide 500 ürünlü bir Prestashop derlenme hızı 0.5 saniyedir. Buna 1.5 saniye network (Adsl) ekleyelim. Tarayıcı derlemesi de yaklaşık 1 saniye sürüyor. Sonuçta 3 saniye +- 1 saniye tolarans ile sayfalarınızın açılması gerekiyor. Ürün resimleri optimize olarak kayıt ediliyor. Fakat tema resimleri, bloklardaki özel logolar v.b. görsellerin optimize olması gerekiyor. Örneğin sayfa altında kullandığınız bir banka logosu 2MB büyüklüğünde olmamalıdır. Sunucu bölümüne gelirsek: Bizim de kullandığımız ve yıllardır tecrübe ettiğimiz konfigurasyon şu şekildedir. Tümleşik sunucu. (Kesinlikle cloud kullanmayın) Satış yaptığınız ülke içinden yayın yapmalı Linux olmalı (Apache olabilir biz PHP as FAST_CGI modunda kullanıyoruz) İşlemci ve bellek konusuna girmeyeceğim. Referans isteyerek satın alın ve hızını değerlendirin. İyi çalışmalar. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Şahin YILDIZ Posted December 16, 2012 Share Posted December 16, 2012 (edited) Mahmut bey merhaba sizin anlattıklarınız inanın Türkiye'de bir çok hosting firması ne olduğunu bilmez, bu yazdıklarınızı normal kullanıcı hiç anlamaz, hosting firmasına anlatamaz bile... Ben size özetle anlatayım... Bir sunucuda bulunan HTML sayfalar hızlı çalışırken veritabanı olan sistemlerin yavaş çalışması şundan kaynaklanır... ilk olarak sunucunun hızı iyi olması gerekir, sunucunun hızını test etmek için referans veya test için bir paket vermeleri ile anlaşılmıyor, çünkü bizim hosting firmaları referans verirken en iyi sunucusunu referans verir, test için bir paket istediğinizde ise vermez.. artı olarak Apache saniyede 0 ile 1000 işlem arasında iyi çalışır, 1000 işlem üzerine çıktığında ise yavaşlama başlar bu 50 MB veritabanı büyüklüğünü geçtiğinizi gösterir, 2000 ip adresi kullanarak anlık işlem testi yaptığım 10 siteden sadece 1-2 tane geçebiliyor...diğer 8 site Apache hatası vererek sunucunun kapanmasına neden oluyor... Apache'de küçük bir modifiye yapılmaktadır, bu modifiye ile anlık işlem hızı 9000 çıkar, yurt dışında bir çok firma bu işlemi yapıyor,. Türkiye'de bu sıkıntı, sunucuya bir şey olacak diye bu ayarı yapmaya korkuyorlar Türkiye'de bu modifiye'yi isteğiniz olduğunda anında yapan tek bir firma var... Türkiye'de gerçek anlamda bu işin hakkını veren tek bir firma var, bu firmanın ismini vermekte sakınca olduğunu sanmıyorum, çünkü bu işlerde mağdur olan çok var, bir çok kişi sorun yaşamamak için yurt dışı hosting firmalarına yöneliyor..ister istemez hem ekonomimizi dışarı taşımız oluyoruz hemde Türkiye'de bu sektörün daha da kötüleşmesine katkıda bulunuyoruz... tavsiye bir hosting firması isteyenler özelden yazabilir... iyi çalışmalar... Edited December 16, 2012 by Şahin YILDIZ (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
MahmutGulerce Posted December 16, 2012 Share Posted December 16, 2012 Merhaba Şahin Bey Verdiğiniz hosting firmasının ismini geri silmenizi rica ediyorum. Bildiğiniz gibi benim kendime ait ve halen çalıştığım, yönettiğim 7 yıllık hosting firmam var ama ismini buraya yazmadım. İkinci olarak yazdıklarınıza kısmen katılmıyorum. Yine çok iddialı yazmışsınız. Yurt dışından sadece bizim onlarca dev yabancı markaya sağladığımız hosting, network hizmeti var. Türkiye'deki hosting sektörü diğer ülkelerden aşağı kalır değil. Sektörü ben iyi biliyorum çünkü 7 yıldır bunun arge'sini yapıyoruz. Oem tipi sunucu kullanmayan 4 firma var demişsiniz. Ben 20 tane gerçek sunucu kullanan firma sayabilirim. Ki birisi biziz. Dilerseniz bizi arayın arkadaşlarım size sunucularımızı göstersinler. Dell R210 alt standardında dect tipi cihazlar kullanıyoruz. Almanya, Danimarka, Belçika gibi ülkelere verdiğimiz hosting hizmetleri var. Danimarka ve Belçika'da bizim sağladığımıza eşdeğer kalitede server olmadığı için bizden hizmet alıyorlar. 2000 ip adresi ile yaptığınız şeyin adı test değil saldırıdır. Hukukta suç olarak tanımlıdır. Hiç bir sunucuyu bu şekilde test edemezsiniz. Bu şekilde yaptığınız test ancak network'u ölçer. Sunucunun iç performansını ölçmek için derleme hızını sunucu boşken ve tek bağlantı varken ölçebilirsiniz. Aynı anda binlece isteğe verilen cevap "bağıl performans" ile "network hızını" birlikte ölçer. Test olarak aldığınız paketi satın aldığınız zaman direk kullanmaya başlarsınız. Diğer firmaları savunacak değilim Hiç bir firma mükemmel değildir. Ama bizim 7 yıldır yavaşlıktan şikayet eden müşterimiz olmadı. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Şahin YILDIZ Posted December 16, 2012 Share Posted December 16, 2012 Tabiki bu konuda iddalıyım, forum sitesi çalıştıran lise öğrencisi deyilim.. ayrıca ben bir hosting firmasında çalışmıyorum.. Sizi tenzih ederek , anlatmaya çalıştığım tam olarak buydu... Malesef konuşmaya geldiğinde bizden daha iyisi yok...icraatta sıfırız Birde ingilizce bölümde bu konuyu yazmanıza gerek yok, Türkçe sayfada yazmanıza fayda var.. Çünkü hosting sorunu Türkiye'de var, Ben bir vatan severim mahmut bey, defalarca hayatımı ortaya koydum, bu vatan millet için..bu konuda sıkıntımız yok... Benimde isteğimde Türkiye Avrupa ülkeleri ile yarışacak duruma gelsin ama hayel'den ileri gitmez....işin menşei adamlara ait saldırı farklı benim yaptığım farklı şeylerdir..bu bir havuz sistemidir.. Bu havuz sisteminde sen başkalarının sitesini ziyaret ederken başkaları da senin sistemini ziyaret eder... ve Sitenin içinde dolaşır..buna kelime bazlı hit denir, istediğin kelimede siteyi yükseltmek için uygulanır.. Normal olarak günde google üzerinden kelime bazlı 55-60 bin ziyaretçi siteye sokuyorum..bu bazen online ip sayısı olarak 2000 ulaşıyor.. eğer bu performansa çalıştığınız firma ulaşıyorsa reklamını yapmıyorsanız hatalısınız...Türkiye'de çok mağdur var, niye yardımcı olmuyorsunuz.. ayrıca burada her türlü reklamı yaparken sorun olmuyor da, insanların mağdurluğunu gidermek mi suç veya yasak oluyor, yapmayın böyle şeyler Resimlerde gördüğünüz gibi 16-12-2012 istatistikleri aşağıdadır... sizin sunucularınız bu performans'ta 1 saniyenin altında siteyi açıyorsa, lütfen sizde firmanızı tanıtın... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MahmutGulerce Posted December 16, 2012 Share Posted December 16, 2012 Şahin Bey Ben sizinle tartışmak değil size bir şeyler aktarmaya çalışıyorum. Bunu yaparken sizinle mücadele etmek zorunda kalıyorum. Bilmediğiniz bir şey var ki :bildiğiniz doğrular yanlışlarınıza yetmiyor. Sonuçta siz bir hosting kullanıcısınız. Ben bu servisi üretenlerden, sağlayanlardan birisiyim. Siz doktora gidip, doktoru tedavi etmeye çalışıyorsunuz. Doktoru dinlemiyorsunuz ve ona tıp literatürü vermeye çalışıyorsunuz. Yanlış olduğu belirttiğim halde kendi iddialarınızı savunmaya devam ediyorsunuz. Farkındaysanız konu halı imalatı değil. Halı konusunda benim yazacaklarıma karşı çıkın ama konu hosting ve ben de kasap veya taksi şoförü değilim. Ama dikkatinizi çekti mi bilmiyorum: şu an siz benimle hosting konusunda tartışıyorsunuz. Bu benim naçizane tavsiyem. Çünkü sizin bu aşırı öz güveniniz bir şeyler öğrenmenizi engelliyor. Önce bu sorunu aşalım sonra size bahsettiğiniz konularda bilgilerimi size seve sunabilirim. Bilgimi paylaşmaktan geri durmadığımı herkesten önce siz bilirsiniz. Son olarak hosting firmalarının linkleri ve tanıtımı forum kurallarına göre yasak. Onu kaldırın lütfen. İyi geceler, görüşmek üzere . Link to comment Share on other sites More sharing options...
EK-Si POS Posted December 16, 2012 Share Posted December 16, 2012 Mahmut bey merhaba sizin anlattıklarınız inanın Türkiye'de bir çok hosting firması ne olduğunu bilmez, bu yazdıklarınızı normal kullanıcı hiç anlamaz, hosting firmasına anlatamaz bile... Ben size özetle anlatayım... Bir sunucuda bulunan HTML sayfalar hızlı çalışırken veritabanı olan sistemlerin yavaş çalışması şundan kaynaklanır... ilk olarak sunucunun hızı iyi olması gerekir, sunucunun hızını test etmek için referans veya test için bir paket vermeleri ile anlaşılmıyor, çünkü bizim hosting firmaları referans verirken en iyi sunucusunu referans verir, test için bir paket istediğinizde ise vermez.. artı olarak Apache saniyede 0 ile 1000 işlem arasında iyi çalışır, 1000 işlem üzerine çıktığında ise yavaşlama başlar bu 50 MB veritabanı büyüklüğünü geçtiğinizi gösterir, 2000 ip adresi kullanarak anlık işlem testi yaptığım 10 siteden sadece 1-2 tane geçebiliyor...diğer 8 site Apache hatası vererek sunucunun kapanmasına neden oluyor... Apache'de küçük bir modifiye yapılmaktadır, bu modifiye ile anlık işlem hızı 9000 çıkar, yurt dışında bir çok firma bu işlemi yapıyor,. Türkiye'de bu sıkıntı, sunucuya bir şey olacak diye bu ayarı yapmaya korkuyorlar Türkiye'de bu modifiye'yi isteğiniz olduğunda anında yapan tek bir firma var... Türkiye'de gerçek anlamda bu işin hakkını veren tek bir firma var, bu firmanın ismini vermekte sakınca olduğunu sanmıyorum, çünkü bu işlerde mağdur olan çok var, bir çok kişi sorun yaşamamak için yurt dışı hosting firmalarına yöneliyor..ister istemez hem ekonomimizi dışarı taşımız oluyoruz hemde Türkiye'de bu sektörün daha da kötüleşmesine katkıda bulunuyoruz... www.hostturka.com herkese tavsiye ederim... iyi çalışmalar... Apache kullanmak zorundaysanız(niye?) NGINX korkusundan sonra çıkan 2.4 sürümünü kullanmalısınız. En hızlı istiyorsanız, üç beş kuruşu sunucu kuran birisine vermeniz sizi aylık 10$ 'a aylık 100$lık sunucu hızı sağlayabilir. NGINX, her açıdan verimli bir Rus yapımıdır, PHP-FPM ile birlikte iyi ayarlarla ve ve bellekleme(disk ve php) ile Apache'yi kolayca geçer. Prestashop'la tam uyumludur. Bunun dışında sunucu işletim sisteminde de önemli konular var, yeni bir işletim sistemi kullanmak yeni bir kernel ve yazılım desteği demektir ve buna bağlı olarak yeni donanımlar için de destek edinirsiniz. "Türkiye'de barındırma" konusu ayrıca "trajikomik" bir konu. Bu mühendisler, ağ uzmanları neredeler acaba? Sanırım herkes yurtdışında yada özel firmalarda çalışıyorlar. Yalnızca kandırmak üzerine bir düzen var. Daha araba üretemeyen bir ülkeden bilim beklenmemeli. Ben dünyanın her yerine gidip oralara sunucu odaları kuran bir firmayla çalışıyorum, ve 512mb ram KVM bölmeleri aylık 5€ ücretle kullanıyorum (İzlandaya bile sunucu kurdular). Ancak işin yapılacağı yere yakınlık çok önemli olduğundan her durumda Türk firmalar seçilmeli. "Paylaşımlı barındırma seçenekleri" kandırmacasından kurtulmak için tek yöntem VPS yada VDS denilen "ortak kernel" yada "ayrı kernel" barındırmalar seçilip bunların üzerine iyi bir yazılım ve bellek ayarlamaları yapılarak iyi hızlara ulaşılabilir. Bellekleme en önemli ikinci konu olabilir. Birkaç alt dalı var: dosya bellekleme(ramdisk yada sunucu dosya belleklemesi), php derlenmiş kodun belleklenmesi, veritabanı belleklemesi(iki biçimde: mysql'in kendi sorgu yanıtı belleklemesi ve memcached). Bunun dışında hat kullanımı(sıkıştırma,gzip), yazılım ayarları(bellekleme, tema seçimi; kullanılmayan özelliklerin kapatılması, veritabanında eskide kalmış bilgilerin silimi) gibi daha da uzatılabilecek konular var. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MahmutGulerce Posted December 16, 2012 Share Posted December 16, 2012 Apache kullanmak zorundaysanız(niye?) NGINX korkusundan sonra çıkan 2.4 sürümünü kullanmalısınız. En hızlı istiyorsanız, üç beş kuruşu sunucu kuran birisine vermeniz sizi aylık 10$ 'a aylık 100$lık sunucu hızı sağlayabilir. NGINX, her açıdan verimli bir Rus yapımıdır, PHP-FPM ile birlikte iyi ayarlarla ve ve bellekleme(disk ve php) ile Apache'yi kolayca geçer. Prestashop'la tam uyumludur. Bunun dışında sunucu işletim sisteminde de önemli konular var, yeni bir işletim sistemi kullanmak yeni bir kernel ve yazılım desteği demektir ve buna bağlı olarak yeni donanımlar için de destek edinirsiniz. "Türkiye'de barındırma" konusu ayrıca "trajikomik" bir konu. Bu mühendisler, ağ uzmanları neredeler acaba? Sanırım herkes yurtdışında yada özel firmalarda çalışıyorlar. Yalnızca kandırmak üzerine bir düzen var. Daha araba üretemeyen bir ülkeden bilim beklenmemeli. Ben dünyanın her yerine gidip oralara sunucu odaları kuran bir firmayla çalışıyorum, ve 512mb ram KVM bölmeleri aylık 5€ ücretle kullanıyorum (İzlandaya bile sunucu kurdular). Ancak işin yapılacağı yere yakınlık çok önemli olduğundan her durumda Türk firmalar seçilmeli. "Paylaşımlı barındırma seçenekleri" kandırmacasından kurtulmak için tek yöntem VPS yada VDS denilen "ortak kernel" yada "ayrı kernel" barındırmalar seçilip bunların üzerine iyi bir yazılım ve bellek ayarlamaları yapılarak iyi hızlara ulaşılabilir. Bellekleme en önemli ikinci konu olabilir. Birkaç alt dalı var: dosya bellekleme(ramdisk yada sunucu dosya belleklemesi), php derlenmiş kodun belleklenmesi, veritabanı belleklemesi(iki biçimde: mysql'in kendi sorgu yanıtı belleklemesi ve memcached). Bunun dışında hat kullanımı(sıkıştırma,gzip), yazılım ayarları(bellekleme, tema seçimi; kullanılmayan özelliklerin kapatılması, veritabanında eskide kalmış bilgilerin silimi) gibi daha da uzatılabilecek konular var. Öncelikle yazdıklarınıza katılıyorum. Şimdi ülkemi savunarak ucuz kahramanlık yaptığımı düşünmenizi istemiyorum ama kendimize haksızlık yapmayalım. Biz milletçe işte böyle kendimizi beceriksiz sanıyoruz. Hosting konusunu bir kenara bırakalım: "Otomobil üretmeyen ülke" demişsiniz. Karsan, Otokar gibi kamu şirketleri Newyork için şehir taksileri ihalesine giriyor. Temsa, BMC, Güleryüz gibi otobüs markalarımız var. Her gün yerli otobüslere biniyoruz. Temsa hariç en az 10 yerli dizel motor kullanan otobüs markamız var. (BMC Avrupa'ya otobüs ihraç ediyor.) Şimdi hosting konusuna geri dönelim: Kernel mi dediniz ? Ben de Pardus diyorum. En iyi kernel üst yapılandırması ödülü aldık. Ben de gönüllü olarak pardus.caracal da bulundum. Italya ve Danimarka'da en iyi Unix işletim sistemi denince Centos değil Pardus deniliyor. Network mu dediniz? Türkiye'nin kablolu telefon şebekesi 1. sınıf ptsn ülkeleri arasında yer alıyor. Size inanılmaz gelebilir ama 90'lı yıllara kadar Türkiye'nin sabit telefon alt yapısı Amerika'dan daha iyiydi. Şimdi ise eşit. Ülkemizdeki geniş bant ve F/O kapasitesi Yunanistan'ın 20 katı. Şimdi bunlar ülkemizdeki hosting sektörünün çok iyi olduğu anlamına gelmiyor tabi ki. Fakat en azından kendi firmam adına söyleyebilirim ki: elimizdeki imkanlarla yapabileceğimizin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Ülkemizdeki sorunları listeleyelim: Deli saçması vergi sistemi (İşletmenin büyümesini değil ölmesini amaçlayan zihniyet) Pahalı telekomünikasyon Düşük bütçeli ve agresif müşteri Serseri mayın gibi gezen internet teröristi gençlik. Hukuk sisteminin bilişime uzak olmasından dolayı veri güvenliğinin devlet garantisinde olmayışı Dolayısıyla Godaddy ile aynı hizmeti aynı ücrete sağlayamıyoruz. Maliyetlerimiz daha iyi değil. Ama daha kaliteli, daha elit teknoloji ile daha iyi destek ve daha fazla esneklik sağlayarak fark yaratabiliyoruz. En azından daha dürüst ve samimi olduğumuz zaman sadık müşterilerimiz olabiliyor. Bunun dışında: Biz Prestashop hosting için Apache kullanmıyoruz. CGI app olarak çok daha iyi bir derleme hızı elde edilebiliyor. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Şahin YILDIZ Posted December 17, 2012 Share Posted December 17, 2012 Konu ne güzel bir noktaya geldi, Suçlu bulundu, suçlu ilk olarak devlet sonra müşteri...Konu kapanmıştır... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
enescce Posted December 17, 2012 Author Share Posted December 17, 2012 sunucu sorunu önemli bir konu. birçok kişi hangi firmaya ne kadar ve ne için güveneceğini tam olarak bilmiyor.. sanırım sadece referans yardımıyla tercih yapıyoruz.. konusu para olan her işte sorunlar mutlaka var ahlak anlayışı değişmediği sürece hep olacak... forumda moderatör olan arkadaşlarımız, abilerimiz sunucular hakkında bir çalışma yayınlarlarsa çok faydalı olacagına inanıyorum.. vakit ayırıp yardımcı oldugunuz için tşk ederim..çalışmalarınızda başarılar dilerimm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
EK-Si POS Posted December 18, 2012 Share Posted December 18, 2012 Bunun dışında: Biz Prestashop hosting için Apache kullanmıyoruz. CGI app olarak çok daha iyi bir derleme hızı elde edilebiliyor. Sunucu yazılımı kullanmadan cgi'ı nasıl çalıştırabiliyor ve istemciye gönderebiliyorsunuz? Daha önce hiç böyle birşey duymamıştım. Derlenmeyen dosyaları da mı CGI gönderiyormuş? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MahmutGulerce Posted December 18, 2012 Share Posted December 18, 2012 Sunucu yazılımı kullanmadan cgi'ı nasıl çalıştırabiliyor ve istemciye gönderebiliyorsunuz? Daha önce hiç böyle birşey duymamıştım. Derlenmeyen dosyaları da mı CGI gönderiyormuş? Sunucu yazılımı kullanmıyoruz gibi bir şey yazmadım. Tabi sunucu yazılımı ile ne kastettiğinizi de bilmiyorum. Benim aklıma gelen şey litespeed, IIS gibi altyapılar. Aslında Apache teknik olarak sunucu yazılımı da değil, Compiler. Hatta bir çok compiler altyapısının bir arada bulunması. Bizim sunucularda php derlemesi Apache mod_php'nin derlemesinden geçmiyor. CGI compiler ve php engine harici olarak çalışıyor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
EK-Si POS Posted December 18, 2012 Share Posted December 18, 2012 (edited) Sunucu yazılımı kullanmıyoruz gibi bir şey yazmadım. Tabi sunucu yazılımı ile ne kastettiğinizi de bilmiyorum. Benim aklıma gelen şey litespeed, IIS gibi altyapılar. Aslında Apache teknik olarak sunucu yazılımı da değil, Compiler. Hatta bir çok compiler altyapısının bir arada bulunması. Bizim sunucularda php derlemesi Apache mod_php'nin derlemesinden geçmiyor. CGI compiler ve php engine harici olarak çalışıyor. Hangi web sunucu yazılımı kullanıyorsunuz? (Apache, NGINX, LiteSpeed, Cherokee, IIS, litehttp, ..) Edited December 18, 2012 by EK-Si POS (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
MahmutGulerce Posted December 18, 2012 Share Posted December 18, 2012 Hangi web sunucu yazılımı kullanıyorsunuz? (Apache, NGINX, LiteSpeed, Cherokee, IIS, litehttp, ..) Anladım teşekkür ederim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MahmutGulerce Posted December 18, 2012 Share Posted December 18, 2012 Bu arada PM ile devam edebiliriz isterseniz. Başlık çok şişmesin. Herkese iyi alışverişler. Link to comment Share on other sites More sharing options...
EK-Si POS Posted December 18, 2012 Share Posted December 18, 2012 Mesajı yazdıktan sonra pişman oldum zaten, silemeden yorum yazmışsınız, kusura bakmayın. İyi alışverişler. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MahmutGulerce Posted December 18, 2012 Share Posted December 18, 2012 Mesajı yazdıktan sonra pişman oldum zaten, silemeden yorum yazmışsınız, kusura bakmayın. İyi alışverişler. Rica ederim siz kusura bakmayın. Ben de mesajı mailden okudum editlediğinizi görmedim. Ben de editledim. Görüşmek üzere Link to comment Share on other sites More sharing options...
MahmutGulerce Posted December 19, 2012 Share Posted December 19, 2012 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozcanatacan Posted January 8, 2013 Share Posted January 8, 2013 Bizde Hosting firmasıyız yaklaşık kullandıgımız hosting sunucusu 18 bin liralık bir sunucu sizce dunyada hostıng bukadar önem veren firma var mıdır ?. Herkes tutturmuş reklamlarda gördükleri firmaları sunucularını çok iyi sanıyor . SAdece kulladıkları yazılım %100 uptıme için Dns mirror yapılıyor. Fakat buyuk firma demek fazla musterı demek ve mecburen sunucuya limit koymak demek en basiti sizi diger musterılerden koruyoruz diyerek cloudlinux yaparak bir sitenin cpu degerını %20 lere sabitlerler. Herkes KEndine göre kalitelidir. MEsela Size bir çok numara verebılırım hep önerdikleri yurtdısındakı fırmalardan aldıkları paketlerı hep kapattılar çünkü paraya doyan firma daha fazla hizmet diye diretmez . Ancak bu işe gönlünü vermiş insanlar bunu yapabilir. biz bu işe tam 11 senemizi verdik fakat bi çırpıda türkiyedeki firmalar dandık işte yok işi bilen yok diyemeyiz. Biz cpu lımıtı koymuyoruz yazılımlarımız litepeed. Ben kendıme gore yontem geliştirdim tipik türk mantıgı bu şekilde de iyi oldugunun kanaatindeyim. hızlı sunucu isteyen SSD ustunde VDS paketı almalı uzerınde de litespeed çalıstırmalı ve Optimize edilmeli. Eğer bu işlemler guzel bir şekılde yapılırsa uzun senelerce tık demeden kullanır. Şuan bir musterımı bu şekilde barındırıyoruz. 17 bin ürün var ve sistem opencart. Bilen bilir opencart sql sömüren bi sistemdir. Onuda indexleme yaparak çözdük maşallah 1 senedir. En iyi hizmet veren onlıne kuyumcudur. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Troha Posted May 28, 2015 Share Posted May 28, 2015 Merhaba, Geçen ay themeforest dan control tema aldım( prestashop 1.6) Csv yüklerken sorun yaşıyorum. İnfo dosyası kolay yükleniyor lakin image csv atarken 3-4 resim yükleniyor. Sonra bağlantı kesiliyor. Önce 500 internal server hatası veriyordu. Biraz oynama yaptım daha farklı hatalar veriyor. Hosting firması(godaddy) sorunun kendilerinden kaynaklanmadığını söylüyorlar. Problem localhost default ta çözülüyor. resimlerin hepsini atıyor. Fakat localhostta control theme i yükleyemiyorum. Çünkü tema paketinde kaynak dosyası yok.Sql dump file istiyor. Herhangi bir fikri olan varsa çok memnun olurum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Şahin YILDIZ Posted May 29, 2015 Share Posted May 29, 2015 (edited) Merhaba, Geçen ay themeforest dan control tema aldım( prestashop 1.6) Csv yüklerken sorun yaşıyorum. İnfo dosyası kolay yükleniyor lakin image csv atarken 3-4 resim yükleniyor. Sonra bağlantı kesiliyor. Önce 500 internal server hatası veriyordu. Biraz oynama yaptım daha farklı hatalar veriyor. Hosting firması(godaddy) sorunun kendilerinden kaynaklanmadığını söylüyorlar. Problem localhost default ta çözülüyor. resimlerin hepsini atıyor. Fakat localhostta control theme i yükleyemiyorum. Çünkü tema paketinde kaynak dosyası yok.Sql dump file istiyor. Herhangi bir fikri olan varsa çok memnun olurum. Bir kaç işlemi iç içe yazmışsınız sorularınız birbirine girmiş gibi geldi bana ....anladığım kadarını açıklayayım..... Şablon ile csv işleminin birbiri ile bağlantısı yoktur, tamamen farklı alanda çalışır ...resim yüklerken sistemin boşa düşmesi tamamen hosting ten kaynaklıdır, godaddy ile bu sorunu çözemezsiniz, her tarafında kısıtlamaları olan bir sistemleri vardır ve hosting leri çok yavaştır...sağlıklı bir sistemde çalışmak istiyorsanız hosting firmanızı değiştirmelisiniz... Prestashop temalarını Sql dump ile yüklemez...tema zip dosyasının için de xml dosyası olmalıdır...yüklemeyi bu dosya yapar... içerisinde sql olan şablonlar sıfırdan kurulum yapılan siteler içindir...ayrıca sql ile yükleyeceksiniz verilen sql ile prestashop sürümü aynı olmalıdır... Edited May 29, 2015 by Şahin YILDIZ (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
askinjew Posted June 24, 2015 Share Posted June 24, 2015 Şahin beyin dediği gibi sorununuzun başlangıcı hosting firmanız. Hosting firmanız ile görüşmenizi eğer durum değişmezse firmanızı değiştirmenizi tavsiye ederim. Hazır temalarda fazla kod oynaması yapmamanız sizin için daha sağlıklı olur. Bunun için thema sahibi ile yazışırsanız kesinlikle size yardımcı olacaktır. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts