Yekta Duru Posted December 13, 2012 Share Posted December 13, 2012 Öncelikle yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkür ederim. Kendi satış sitemi kendim oluşturmaya çalışıyorum. Fakat aslında neredeyse hiçbir şey bilmiyorum. Sade işimi görür bir temayı download ettim. Temanın ihtiyaç duyduğu prestashop versiyonunu gerek video dersler gerekse araştırarak yükledim. Sorun yoktu. Temayı beraberinde gelen talimata göre yükledim sorun yoktu. Ürün eklemek istediğimde ürün ekleniyor fakat ürün için girdiğim açıklamalar önünde <p> arkasında <p/> şeklinde yazı çıkıyor. Bazen daha uzun, bir konut satırı gibi çıkıyor. Ayrıca ilk, yani sorunsuz halinde mevcut ürün açıklamaları önünde ve arkasında böyle bir problem yokken, hiçbir değişiklik yapmadan ürün içerisine girip çıkarken kaydet dediğimizde aynı problem burada da ortaya çıkıyor. Bu problem temanın özel (indirimli ürünler) kısmında bahsettiğim şekilde, yeni ürünler kısmında ise yazının ön ve arkasında sadece bir boşluk olarak ( <p>, <p/> veya başka kodlar gözükmüyor) gözüküyor. Yardımlarınızı bekliyorum. Saygılarımla. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MEG Venture Posted December 13, 2012 Share Posted December 13, 2012 Merhaba Aslında bu bir tinymce editör sorunu. Bilinen bir sorundur. Editör otomatik olarak <p></p> taglerini ekler. Bunun bir amacı var elbette. Google da bununla ilgili bir sayfa buldum okumak isterseniz: http://www.tinymce.com/forum/viewtopic.php?id=3878 Ama yine de bu özelliği kaldırmak isterseniz, js>tiny_mce>tiny_mce.js dosyasındaki ve js>tiny_mce>tiny_mce_src.js dosyalarında force_p_newlines kodunu aratın. 1 olan değerlerini 0 yapın. Genel format aiağıdaki gibidir ama kodlamaya göre boşluk ekleme/çıkartma olabiliyor. force_p_newlines : 1 olması gereken : force_p_newlines : 0 Yeni kayıtlarınızda editörün p tag'lerini koymadığını göreceksiniz. Not: Yukarıdaki kodu tüm Prestashop versiyonları için yazdım. Hepsinde aynı yerde. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Şahin YILDIZ Posted December 13, 2012 Share Posted December 13, 2012 Bu sorun default temada yoksa bence yazılımla oynamayın, temayı düzenleyin veya değiştirin.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yekta Duru Posted December 13, 2012 Author Share Posted December 13, 2012 İlginiz için her ikinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Fakat iki dosyayıda düzeltmiş olmama rağmen sorun devam ediyor. Diğer önerilerinizi bekliyorum. Saygılarımla. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MEG Venture Posted December 13, 2012 Share Posted December 13, 2012 Eski kayıtlarda sorun devam eder. Yeni kayıtlarda düzelmeli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yekta Duru Posted December 13, 2012 Author Share Posted December 13, 2012 Haklı olabilirsiniz düşüncesiyle a önce bir ürün oluşturdum. Malesef durum aynı. Sorunu bir resim olarak nasıl size gösterebilirim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yekta Duru Posted December 13, 2012 Author Share Posted December 13, 2012 Acil yardım bekliyorum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MEG Venture Posted December 13, 2012 Share Posted December 13, 2012 Özelden sitenin adresini gönderebilir misiniz? Bir de sorun olduğunu düşündüğünüz yeri belirtirseniz ilgileneyim. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts