takashi Posted December 4, 2012 Share Posted December 4, 2012 Witajcie serdecznie. Na forum jestem już jakiś czas, lecz na moje problemy znajdywałem rozwiązania dzięki czemu nie musiałem o nic prosić, lecz nastał czas gdy widza i google się kończą. ok przejdzmy do danych: Wersja Prestashop: 1.4.4.1 i problem: chciałbym zrobić promocję przy zakupie 2 produktów 3ci gratis. koncepcji jak to wykonać nie mam :/ ktoś może coś podsunąć? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
rosalek Posted December 4, 2012 Share Posted December 4, 2012 Produkty są w tej samej cenie? Bo mam pewien pomysł Link to comment Share on other sites More sharing options...
takashi Posted December 4, 2012 Author Share Posted December 4, 2012 nie są, ale można zrobić kategorię której dotyczy promocja Link to comment Share on other sites More sharing options...
rosalek Posted December 5, 2012 Share Posted December 5, 2012 Tak sobie pomyślałem, że właśnie robisz bon, który można wykorzystać przy przynajmniej zakupionych dwóch sztukach i niech dotyczy on tej kategorii w której są gratisy i upust 100% Link to comment Share on other sites More sharing options...
takashi Posted December 5, 2012 Author Share Posted December 5, 2012 tyle, że mogę ustalić kwotę od jakiej jest bon aktywny, a nie ilość produktów jaka musi być kupiona by bon został wykorzystany Link to comment Share on other sites More sharing options...
rosalek Posted December 5, 2012 Share Posted December 5, 2012 faktycznie nie ma takiej możliwości, pomyliło mi się z inną funkcjonalnością. A sprawdzi się myk z ceną najtańszego produktu jaki masz x2? W sensie by jednak ceną kontrolować wykorzystanie tego bonu? Oczywiście istnieje ryzyko, że droższy produkt = 2x tańszy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris2012 Posted December 12, 2012 Share Posted December 12, 2012 A czy w tej wersji 1.4.4 mozna zmieniac cene produktu w zaleznosci od zamawianej ilosci? Jesli tak, to cena dla 1 szt - 100, dla 2 szt - 100, dla 3 szt - 66,67. W opisie produktu mozna wrzucic haslo: "Przy 2 szt - 3 gratis!!!" Link to comment Share on other sites More sharing options...
kajsta Posted September 23, 2014 Share Posted September 23, 2014 WItam, jestem zainteresowany tematem. Czy dla wersji 1.6 jest możliwość zrobienia promocji 3 za 2 ? Czy ktoś sobie poradził z tym zagadnieniem ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatak Posted September 23, 2014 Share Posted September 23, 2014 Albo mozna zrobic to za pomoca kuponow - lub modulu awocuopon albo jesli ma to dotyczyc tego samego produktu robi sie to z wykorzystaniem znizki przy trzech produktach: 1.4 product - ceny 1.6 product - ceny - specyficzne ceny jesli rozne produkty ale z tej samej kategorii to trzeba dolozyc modul discount category (darmowy) od presto-changeo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kajsta Posted September 24, 2014 Share Posted September 24, 2014 Dzięki bardzo za pomoc, poradziłem sobie w ten sposób , że wszedłem na rabaty grupowe potem na kody rabatowe i tam ustawiłem kod rabatowy gdzie 3ci produkt przy zakupie produktów z danej kategorii jest gratis (znizka dla niego przy spelnionych wszystkich warunkach wynosi 100 % ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts