kuralbilg Posted December 3, 2012 Share Posted December 3, 2012 Merhaba arkadaşlar , Prestashop 1.5.2 kullanıyorum. Tek sorunum pdf fatura görüntülediğimde türkçe karakterler görünmüyor. Admin panelde malesef pdf ayarları yok. Çözüm varmıdır ? saygılarımla. Link to comment Share on other sites More sharing options...
safa Posted December 3, 2012 Share Posted December 3, 2012 çözüm var , aşağıdaki yazımı inceleyin. http://www.prestashop.com/forums/index.php?/topic/150723-pdf-fatura-turkce-karakter-problemi/page__view__findpost__p__824199 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuralbilg Posted December 3, 2012 Author Share Posted December 3, 2012 1. ekteki paylaştığım font'u tools /fpdf /font klasörü içine atın ve 2.admin siparişler pdf ayarlarından kodlama iso-8859-9 seçin font olarak arial_t olarak seçiniz. 1.adımı yapyorum ama 2.adımı prestashop 1.5.2 de pdf ayarları olmadğından yapamıyorum. bakmadğım yer kalmadı safa bey , ilgilerinizi rica ediyorum. saygılarımla İlker Yeletayşi Link to comment Share on other sites More sharing options...
safa Posted December 3, 2012 Share Posted December 3, 2012 doğru 1.5 'te pdf baya bir değişti. manuel kod arasından değiştirmiştim ben . 1-2 saate yazıyorum buraya. Link to comment Share on other sites More sharing options...
safa Posted December 3, 2012 Share Posted December 3, 2012 bu dosyayı aç classes\pdf\PdfGenerator.php aşağıdakini bir denermisin. sorunsuz çalışması gerekiyor. bu kodu bul. const DEFAULT_FONT = 'helvetica'; bununla değiştir. const DEFAULT_FONT = 'freeserif'; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuralbilg Posted December 3, 2012 Author Share Posted December 3, 2012 Safa bey sorunsuz çalıştı. Çok teşekkür ederim. 1.5 ve üstü kullanıcılar içinde çok iyi bir kaynak oldu. Forumda yoktu. iyi çalışmalar dilerim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
safa Posted December 3, 2012 Share Posted December 3, 2012 rica ederim. prestashop 1.5 tcpdf uygulamasına dönüştü." helvetica" fontu utf-8 desteklemiyor, sorun bundan kaynaklanıyor. eski versiyonlar update yapanlar ise eski sipariş faturaları fpdf olarak oluşturuyor. neyse bunuda sizin sayenizde araştırma fırsatı buldum . Link to comment Share on other sites More sharing options...
aligulbay Posted February 25, 2013 Share Posted February 25, 2013 Merhaba Ben türkçe karakter sorununu maillerde yaşıyorum. Acaba mailerin Karakter değişikliğini nasıl yapabiliriz ? SipariÅŸiniz #24 SipariÅŸiniz alınmıştır. Ödemeniz bize ulaÅŸtığı anda, ürünler kargoya verilecektir. Havale ile ödemeyi terçih ettiniz. Lütfen altdaki hesaba havelenizi yapınız: Bu sipariÅŸi hesabınızdan izleyebilirsiniz ve sipariÅŸ için faturanızı indirdebilirsiniz. "Åžimdi hesabınızı izleyin! " Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sadece 35 Posted February 27, 2013 Share Posted February 27, 2013 Merhaba Ben türkçe karakter sorununu maillerde yaşıyorum. Acaba mailerin Karakter değişikliğini nasıl yapabiliriz ? SipariÅŸiniz #24 SipariÅŸiniz alınmıştır. Ödemeniz bize ulaÅŸtığı anda, ürünler kargoya verilecektir. Havale ile ödemeyi terçih ettiniz. Lütfen altdaki hesaba havelenizi yapınız: Bu sipariÅŸi hesabınızdan izleyebilirsiniz ve sipariÅŸ için faturanızı indirdebilirsiniz. "Åžimdi hesabınızı izleyin! " Merhaba posta mail dosyalarının üst kısmında ki yazı karakter kodunu '' UTF - 8 '' olarak değiştirirseniz sorununuz çözülecektir. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts